Slatki kruh od tikve
Sastojci:
3/4 šalice maslaca, rastopljenog (odnosi se na šalicu od 225 ml)
4 velika jaja
1/3 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
1 šalica pirea od tikve (ispeče se tikva i propasira štapnim mikserom ili multipraktikom)
2 šalice bademovog brašna
1/2 šalice kokosovog brašna
4 žličice praška za pecivo
1/2 šalice eritritol sladila (ili nekog drugog po želji)
prstohvat soli
1 žličica cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice pimenta
1/4 žličice suhog mljevenog đumbira
1/4 šalice sjeckanih oraha (izostavite ako ne volite ili imate alergiju)
Upute:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte rastopljeni maslac, jaja, bademovo mlijeko, i tikvu i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Pomiješajte bademovo brašno, kokosovo brašno, zaslađivač, prašak za pecivo, sol i začine u posebnoj zdjeli i dobro promiješajte.
Tada umiješajte suhe sastojke u vlažne i ponovo sve dobro umiješajte mikserom. Dodajte i orahe ako ih stavljate u kruh.
Ulijte smjesu u kalup za kruh i pecite u sredini pećnice sat vremena. (isprobajte čačkalicom je li pečeno).
Isključite pećnicu i ostavite kruh unutra još 15 minuta. Tada izvadite i ostavite da se hladi najmanje 4 sata prije rezanja /najbolje preko noći).
Ovo je odličan kruh i za pohanje (francuski tost)!
Umočite kruh prije pečenja na maslacu u smjesu od 2 jaja, 1/4 šalice vrhnja za šlag, 1/4 žličice cimeta i 1 žlice zaslađivača.