Brzo, jednostavno i LCHF/keto: odlične ideje za kreativni doručak

Ovog puta donosimo vam nekoliko ideja koje će vam pomoći da prestanete razmišljati što točno jesti za doručak, ako ste iz prehrane smanjili ugljikohidrate

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: odlične ideje za kreativni doručak

Keto müsli

Tekst se nastavlja ispod oglasa


za 3 šalice

Sastojci:
1/4 šalice + 1 žlica otopljenog kokosovog ulja
1 šalica badema, nasjeckanih
1 šalica oraha, nasjeckanih
1 šalica nezaslađenih kokosovih pahuljica ili listića
1/4 šalice sezama
2 žlice sjemenki lana
2 žlice Chia sjemenki
1/2 žličice mljevenog klinčića
1 i 1/2 žličice mljevenog cimeta
1 žličica ekstrakta čiste vanilije
1/2 žličica soli
1 veliki bjelanjak

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C i namažite lim za pečenje jednom žlicom kokosovog ulja. U velikoj zdjeli pomiješajte bademe, orahe, kokosove pahuljice, sezam, lanene i chia sjemenke. Umiješajte začine - klinčiće, cimet, vaniliju i sol.
Umutite bjelanjak do pjenastog pa umiješajte u orašasto voće i sjemenke. Dodajte kokosovo ulje i promiješajte dobro, da sve bude dobro premazano. Isipajte na pripremljeni lim za pečenje i rasporedite u ravnomjerni sloj. Pecite 20 do 25 minuta, ili do zlatne boje, lagano miješajući na pola puta. Neka se potpuno ohladi. Po želji možete dodati i umjetnog zaslađivača.

3/5