Brzo, jednostavno i LCHF/keto: hamburger rajčice, punjena jaja i dva ukusna deserta

Pet jednostavnih recepta u kojima će svatko uživati!

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: hamburger rajčice, punjena jaja i dva ukusna deserta

Hamburger rajčice

Image



Sastojci:
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 srednje veliki crveni luk, sitno nasjeckan
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
450 g mljevene junetine
1 žlica kečapa bez šećera
pola žlice senfa
1 žlica punomasne majoneze
4 rajčice
2/3 šalice naribanog sira koji se topi (Gouda, cheddar, Podravac)
1/2 šalice sitno nasjeckane zelene salate
1 srednje veliki krastavac, narezan na kolutiće
soli i papra po želji
sezam za posipavanje

Priprema
U tavi popržite luk dok ne pozlatni pa mu nakratko dodajte češnjak te zatim dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte dok junetina ne potamni - oko 6-7 minuta. Začinite solju i paprom, te u meso umiješajte kečap, senf i majonezu. Rajčice operite i od vrha zarežite gotovo do dna (dolje mora ostati spojeno) na 6 kriški. Pažljivo razdvojite rajčicu i "napunite" je mljevenim mesom. Na vrh posipajte naribani sir, zelenu salatu i kolutiće krastavaca. Po želji posipajte sezamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5