Mrvljenac od malina i kupina
(za 4 osobe)
Sastojci:
300 g svježih ili smrznutih (odmrznutih) malina i/ili kupina
2 žlice soka od limete
1 žličica Aru (arrowroot) praha (ako ga imate)
1/2 šalice bademovog brašna
1/4 šalice kokosovog brašna
2 žlice eritrita (ili stevije po želji)
1 jaje
100 g maslaca
Za posluživanje:
1 šalica punomasnog (nezaslađenog) slatkog vrhnja
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Stavite svježe ili otopljene maline ili kupine u mali okrugli lim za pečenje (za pite) ili u više manjih vatrostalnih posudica. Preko njih prelijte sok limete i Aru (arrowroot) prah - nije nužno, no ljepše će zgusnuti voće.
Pomiješajte bademovo i kokosovo brašno sa sladilom i jajem - treba biti mrvljivo tijesto. Posipajte to preko bobica i na vrh tijesta stavite tanko narezane listiće maslaca.
Pecite 15-20 minuta - ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Poslužite s blago tučenim slatkim vrhnjem (po želji zaslađenim stevijom ili nekim drugih sladilom).
U mrvljeno tijesto možete dodati i malo nasjeckanih oraha ili pekan oraha.