403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Fitness
Fitness

Brzinski i jednostavni LCHF obroci

Brzinski i jednostavni LCHF obroci
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ukusni i zasitni recepti s malo ugljikohidrata

Svatko od nas želi hraniti se što zdravije. To znači pronaći onaj način prehrane koji odgovara našem vlastitom organizmu. Ja sam se, kao i mnogi drugi, pronašla u LCHF načinu prehrane koji izbacuje štetne ugljikohidrate (iako ih još uvijek jedemo iz puno povrća), a naglasak stavlja na zdrave masnoće (maslinovo ulje, avokado, kokosovo ulje, bučino ulje, maslac...) S ovakvom prehranom imam puno više energije, osjećam se bolje, više nemam bolova u zglobovima (vjerojatno zbog osjetljivosti na gluten). Problem je jedino što novi način prehrane ponekad znači da zna doći do monotonije jer ne znate što spremiti i skuhati. Upravo zato s vama otprilike svaka dva tjedna dijelimo svoje omiljene LCHF recepte, pa tako i sada... Većina ovih recepata zaista je jednostavna - a svi su veoma, veoma ukusni.

Tacosi od sira

Punjenje od mesa: 5 ml maslinovo ulje 400 g mljevenog mesa pola žlice sitno sjeckanog češnjaka 1 ljuta papričica, sitno nasjeckana 1 žličica mljevenog kumina 1 žličica mljevenog korijandera 1 žličica dimljene paprike pola žličice soli 60 ml pasirane rajčice 30 g listova svježeg korijandera, sitno nasjeckanih 1 glavica luka sitno nasjeckana Salsa: 2 avokada sitno nasjeckana 2 veće rajčice, sitno nasjeckane 1 žličica i pol jabučnog octa 10 listova bosiljka, sitno nasjeckanih sol i papar Tacosi: 2 šalice naribanog sir koji se topi (Cheddar, gouda, Podravec, Provolone...) Dodaci po želji: nasjeckana zelena salata kiselo vrhnje četvrtine limete Za mljeveno meso: Na ulju najprije popržite crveni luk, pa mu dodajte češnjak i meso. Pirjajte 5 minuta pa dodajte začine - čili, kumin, korijander, papriku i sol. Pirjajte još 5 minuta. Umiješajte pasiranu rajčicu i kuhajte još 5 minuta i zatim dodajte listiće svježeg korijandera. Za salsu Sve zajedno promiješajte Za tacose: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na limu za pečenje obloženom papirom za pečenje - naribani sir oblikujte u krugove (veličine po želji veće ili manje) - poravnajte da sir bude iste debljine u cijelom krugu. Stavite sir peći da se otopi i porumeni - oko 6 - 8 minuta. Zatim ga izvadite i ostavite da se malo ohladi - minutu ili dvije te ga presavinite preko kuhače koju ste stavili na dvije čaše i ostavite da se tako u potpunosti ohladi (oko 5 minuta) - i to je to imate taco "školjkicu" bez ugljikohidrata. Sastavite taco - stavljajte redom malo salate, mljeveno meso, salsu i kiselo vrhnje. Po želji dodajte i malo soka od limete.

Pire od cvjetače s češnjakom

1 glavica cvjetače srednje veličine, odvojena na "cvjetiće" 1/3 naribanog parmezana 1 režanj češnjaka, protisnut 50 g maslaca 1 vrhom puna žlica vrhnja za kuhanje sol i papar Skuhajte karfiol dok ne omekša, oko 20- 30 minuta. Zatim ga dobro ocijedite i ostavite u cjedilu dok pripremate ostalo. U istoj posudi gdje ste kuhali cvjetaču otopite maslac i veoma kratko popržite češnjak. Dodajte ocijeđenu cvjetaču i gnječilicom napravite pire. Možete i propasirati štapnim mikserom kratko. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i naribani Parmezan.

LCHF ukusni kruh s tikvicama i sirom

80 g suncokretovih sjemenki 180 g sitno mljevenih badema 1 prašak za pecivo pola žličice soli 4 jaja 30 g maslaca, otopljenog 3 manje zucchini tikvice, naribane 80 g cheddar sira, naribanog Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite kalup za pečenje kruha,ili ga obložite papirom za pečenje. U multipraktiku sameljite suncokretove sjemenke, dodajte mljevene bademe, prašak za pecivo, sol, jaja i maslac. Sve miksajte dok se ne sjedini. Na kraju dodajte i tikvice i sir, te još par puta "propulsirajte" kako bi se svem promiješalo i sjedinilo. Istresite u lim za pečenje i zagladite lopaticom. Pecite 20 minuta. Nakon pečenja ostavite 5 minuta u limu za pečenje prije nego ga izvadite van.

Pečena tikva omotana špekom

8 kriški tikve (oko 2 cm debljine) 30 ml maslinovog ulja 1 žličica meda pola žličice češnjaka, protisnutog pola žličice mljevenog cimeta 8 tankih šnita pečenog špeka (hamburgera) 100 g feta sira smrvljenog Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U posudi pomiješajte tikvu, maslinovo ulje, med i cimet. Ovo svakog komada marinirane tikve omotajte šnitu špeka i poslažite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta dok tikva ne omekša. Na kraju pospite mrvljenim feta sirom.

Hrskavi mozzarella štapići

250 g mozzarella sira 120 g naribanog Parmezana 2 žlice kokosovog brašna malo soli malo papra 2 jaja Izrežite mozzarellu na 14 jednakih štapića otprilike 1.5 cm široki i visoki. Pomiješajte Parmezan, kokosovo brašno, sol i papar. U drugoj posudi umutite jaja.Umočite svaki štapić mozzarelle prvo u jaja i onda u mješavinu Parmezana.. Zatim ponovo u jaje i ponovo u Parmezan za dvostruki sloj. Stavite sve štapiće na pladanj i stavite smrznuti barem dva sata. Pržite štapiće u dosta kokosovog ulja (dubljem) otprilike minutu do minutu i pol na svakoj strani.

Mini muffini od ricotte i borovnica

2 velika jaja 80 ml jogurta 185 g ricotta sira 75 g maslaca, otopljenog 60 g xylitola (zamjena za šećer) - možete po želi po okusu zamijeniti stevijom 90 g brašna od badema 35 g kokosovog brašna 1 vrhom puna žličica praška za pecivo 1 žličica ekstrakta od vanilije 50 g odmrznutih ili svježih borovnica Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite sve osim borovnica u multipraktik i sve blendajte dok se ne pretvori u jednoličnu smjesu. na kraju žlicom umiješajte borovnice i zatim žlicom stavljajte u kalupe za mini muffine do 3/4 napunite. Pecite 15 minuta. Ostavite ih u kalupu 5 minuta nakon pečenja prije nego ih preokrenete na plohu kako bi se do kraja ohladili.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx