4 fantastične crossfit vježbe za sagorijevanje kalorija

Za ove vježbe koristiš samo težinu svog tijela i možeš ih raditi bilo gdje!

4 fantastične crossfit vježbe za sagorijevanje kalorija

Ne treba ti teretana, traka za trčanje ili cijeli set utega kako bi odradila zaista dobar trening. Kada je u pitanju funkcionalan fitness, neka tvoje tijelo bude tvoja teretana.

CrossFit je poznat po korištenju težine vlastitog tijela. I uz pomoć vlastitog tijela moguće je postići značajno sagorijevanje kalorija - sve dotle dok daš sve od sebe.Jer nakon ovih vježbi, uz Tabata način vježbanja, trebala bi se osjećati kao da nemaš više ni atoma energije koji bi mogla dati.

Ove četiri vježbe Crossfit vježbe možete raditi doslovce bilo gdje. Pa nemaš više nikakvih izgovora! Cilj je dovršiti svaku vježbu osam puta pomoću TABATA metode (20 sekundi najjačeg intenziteta, s intervalom odmaranja od deset sekundi) za spaljivanje masnoće, trošenja kalorija i razgibavanja cijelog tijela.

Zračni čučnjevi

Zračni čučnjeve dižu tradicionalne čučnjeve na drugu razinu. Počnite u položaju čučnja (težina je na petama), skočite visoko koliko možeš i spusti se nisko u čučanj, prebacujući težinu natrag u pete.

Savjet: upotrijebi svoje ruke kako bi skočila još više. U samo minutu ove vježbe sagorjet ćeš 14 kalorija.

Burpeeji

Rijetko tko voli ovu vježbu, ali upravo je ovo jedna od najboljih vježbi koju možeš raditi s tjelesnom težinom.

Najprije se iz uspravnog stava spusti u niski čučanj,položivši dlanove na pod. Zatim odskoči unazad (dlanovi ne mijenjaju mjesto) i prebaci se u gornju poziciju za sklek i odmah se zatim vrati u prethodnu poziciju (čučanj). Iz te pozicije skoči u zrak. Time je završen jedan burpee. U početku ih napravi koliko možeš. Cilj je doći do 3 minute izvođenja burpeeja.

Iskorak

Iskorak je odlična vježba za stražnjicu i mišiće natkoljenice.

Kreni iz uspravnog položaja, stopala u širini ramena, ruke ispružene uz tijelo. Izravnajte leđa, zategni mišiće trbuha i zakorači naprijed, oslanjajući se prvo na petu, a potom i na cijelo stopalo. Korak treba biti toliko dugačak da se stopalo stražnje noge podiže od tla. Spusti se, dok udišeš, dok se koljeno prednje noge ne spusti do kuta od 90 stupnjeva, zadržavajući težinu tijela na stražnjoj nozi. Pazi da koljeno prednje noge ne pređe zamišljenu liniju nožnih prsta iste noge. Gurni se prema gore iz prednjeg stopala, dok izdišeš. Za promjenu ovu vježbu možeš raditi i iskorakom unatrag.

Planinari

Planinari aktiviraju mišiće nadlaktice, jezgru (trbušne i donje leđne mišiće) i noge u jednom potezu.

Započni iz visoke pozicije planka (na dlanovima), pa naizmjenično povlači koljena prema prsima (što više možeš), a stopala miči što brže. Usredotoči se na uvlačenje pupka prema donjem dijelu leđa.