Život u ritmu muzike za ples

Anny je brazilska plesačica sambe koja je latino ritmovima osvojila Hrvatsku

Ona je uvijek nasmijana i iz nje pršti životna energija, Anny iz Salvadora u Brazilu odlučila se skrastiti u Lijepoj Našoj te Hrvate podučiti sambi, ali i tome kako da budemo istinski sretni

thumbnail

Kada je prije nekoliko godina došla u Hrvatsku, Anny je u planu imala ostati samo 3 mjeseca. No onda se dogodilo ono neočekivano, lijepa se Brazilka zaljubila u našu zemlju tako reći na prvi pogled i odlučila se ovdje skrasiti. Otvorila je svoju školu sambe i ubrzo se uspostavilo da naše žene obožavaju njihati bokove na strastvene brazilske ritmove. Njezini su satovi odlično posjećeni jer svi žele naučiti plesati onako kao što pleše ona.

"Hrvati su dobri u plesanju. Neke žene nauče prije, nekima treba malo više vremena, no svi imaju smisla za ritam", kazala je Anny koja je lansirala i vlastiti brand odjeće namijenjene za ples i treniranje pod imenom Hey, Linda!

Iz Brazila koji namjerava uskoro posjetiti kako bi završila studij koji je započela online, najviše joj nedostaju prijatelji i obitelj, ali priznaje kako joj fali i egzotično voće koje na policama naših trgovina rijetko može naći. Svoju prvu domovinu, jer Hrvatsku u međuvremenu također smatra domovinom, posjetila je već nekoliko puta, no ovaj će put ostati godinu dana. Na pitanje hoće li nam se vratiti spremno odgovara:

"Naravno da ću se vratiti. Volim Hrvatsku!!"

Kako kaže, osim prekrasnog mora u kojem je naučila plivati i simpatičnih ljudi koji doduše još nisu otvoreni i opušteni kao Brazilci, ali bi to mogli postati, Anny u našoj zemlji najviše cijeni sigurnost. Naprosto, ovdje se osjeća dobro.

Kao mnoge Brazilke, Anny pleše kroz život od malih nogu, ali se u tinejdžerskim godinama ozbiljnije posvetila sambi. Nastupi na karnevalu, koji se u Riu održavaju u veljači, za nju su vrhunac života, nešto za što se priprema cijelu godinu.

"Osjećaj je neopisiv. Nastupiti na karnevalu velika je čast. Karneval je inače prilika za Brazil da se predstavi cijelom svijetu", prepričava uvijek nasmijana Anny koja kaže da je izgled naslijedila od mame, a svoju veselu narav može zahvaliti svom tati.

Svjesna koliko je sretna i blagoslovljena, Anny je velikodušna i rado pomaže drugima. Anny je aktivna humanitarka koja uveseljava bolesne i one u potrebi:

"Humanitarni rad me ispunjava", priznaje Anny. "Znam da mi je Bog dao puno pa i ja mogu davati drugima".

Takva je Anny, njezino je srce veliko kao i njezin osmijeh, a gdje god se pojavi, prostorija kao da se obasja toplim brazilskim suncem.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.