Znate li kako sakriti objave na Instagramu od nekih prijatelja?

Bez obzira koristite li Instagram za svoje osobne potrebe ili u poslovne svrhe ovi će vam trikovi i savjeti dobro doći.

Znate li kako sakriti objave na Instagramu od nekih prijatelja?

Instagram je druga najveća društvena mreža i po broju korisnika i po popularnosti. Prva je, naravno, Facebook s više od 1.5 milijardi korisnika. Instagram ima skromnih 400 milijuna ali hej, nećemo sitničariti, nije ni to loša brojka. Posebno kad znamo da je Instagram u vlasništvu Facebooka, jednako kao i  WhatsApp. Slijedi Snapchat i na kraju Twitter kad je riječ o popularnosti (najnovije istraživanje provedeno od strane AdWeeka).

Nazad na Instagram koji se nevjerojatno unaprijedio od svojih početaka u kojima je bio relativno nezanimljiva i mala aplikacija namijenjena isključivo tinejdžerima koji uživaju u selfijima i postavljanju slika svog ručka ili večere. Ako ovo čitate onda ili i vi uživate u Instagramu ili ga tek počinjete koristiti i niste još usavršili svoje vještine na njemu.

Kao i za sve na svijetu, potrebno je vremena i truda da se svlada svaka nova stvar, a posebno kad je riječ o mobilnim aplikacijama koje se na prvi pogled čine jako jednostavne ali ubrzo shvatite da, ako ne želite biti prosječni korisnik i ovisiti o lajkovima obitelji i prijatelja, morat ćete se potruditi da naučite što više i shvatite sve načine kako pravilno koristiti aplikaciju. Posebno ako je ne koristite u privatne nego u poslovne svrhe.

Većina korisnika (i privatnih i poslovnih) se uglavnom fokusira na osnovne funkcije Instagrama – uslikamo sliku, provučemo je kroz filter, nasumično izaberemo najviše hashtagova koji nam u tom trenutku padaju na pamet i objavimo. Nakon čega nestrpljivo čekamo ♥ i malo se razočaramo kad vidimo da ta brojka nije onakva kakvu smo očekivali.

Bez obzira koristite li Instagram samo za svoje osobne potrebe ili ako ste biznis (posebno ako ste biznis) onda će vam ovi trikovi i savjeti dobro doći. Neke možda već i znate, neke ćete naučiti, u svakom slučaju nemojte zaboraviti da se svemu što radite mora posvetiti pažnja i vrijeme ako mislite napredovati i postati uspješni.

Kako spriječiti određene korisnike da vide vaše Priče (Stories)?
Instagram je nedavno dodao novu opciju Stories (o kojoj će biti riječi u budućnosti) u kojoj možete podijeliti kratki live clip. Ako ne želite da svi ljudi koji vas prate vide klip, možete ih filtrirati.

Idite na svoj račun, pa na Settings, skrolajte do Story Settings, Hide story from pa izaberite korisnike od kojih želite sakriti objavljeno.