Želiš usvojiti dobru naviku? Evo kako ti horoskop u tome može pomoći

Usvajanje dobrih navika ovisi o brojnim faktorima, među kojima je ključna stvara li ti ona zadovoljstvo

Želiš usvojiti dobru naviku? Evo kako ti horoskop u tome može pomoći

Rad na sebi težak je posao, no isplati se svake kapi znoja. Dobar dio njega čini usvajanje dobrih navika i odvikavanje od onih loših. Sve to izgleda vrlo jednostavno na papiru ili kada netko drugi o tome govori, no kada se zaista treba, primjerice, odviknuti od pušenja ili naviknuti na redovitu tjelesnu aktivnost, stvar postaje teška i komplicirana što potvrđuje i studija objavljena u časopisu Healthline koja je pokazala da je za formiranje dobre navike potrebno od 18 do čak 254 dana. Nekome je naime dovoljno tek 18 dana, a drugome puno, puno više. Usvajanje dobrih navika ovisi o brojnim faktorima, među kojima je ključna stvara li ti ona zadovoljstvo.

Image

Koji je najbolji kućni ljubimac za svaki horoskopski znak: Blizanci i papiga su savršen spoj, kao i Lavovi i mačke


Image


(FOTO: Pexels)

Iako nema znanstvenih dokaza o tome kako horoskopski znak u kojem si rođena utječe na usvajanje dobrih navika, evo što o tome kaže astrologija. Iskoristi prednosti koje si dobila položajem zvijezda u trenutku tvog rođenja i povećaj kvalitetu svog života, ali i ljudi oko sebe koji će profitirati kroz tvoj angažman. 

Ovan

Ovan je tvrdoglav i uporan, a te dvije osobine olakšavaju mu mijenjanje navika, odnosno usvajanje dobrih i oslobađanje od loših. No, kako bi za nešto zagrizao mora osjećati uzbuđenje i onu dječju radost. Zato ako si Ovnica, nemoj se forsirati na nešto što ne želiš, samo zato što je to zdravo. Primjerice, umjesto trčanja izaberi plesanje ili rolanje. Aktivnost koja te istovremeno i rekreira i zabavlja. 

Bik

Bik je znak kojim upravlja Venera, planeta ljepote i obilja. Bik zbog toga voli udobnost i eleganciju, no to ne znači da nije spreman zasukati rukave i zaprljati ruke. Ali to je sad drugi par rukava. Bilo da želi pisati dnevnik ili početi redovito čitati knjige nakon večere, pripadnice i pripadnici ovog horoskopskog znaka to će puno lakše činiti uz slasnu grickalicu, čašu dobrog piva ili vina, udobno zavaljeni u naslonjaču.

Blizanci

U umu Blizanaca uvijek je živo. Roje se misli i frcaju ideje, a zbog Merkura, kojim je vođen, ovaj znak je i izuzetno društven. Zbog svega toga, ono što mu treba je meditacija, smirivanje uma, povlačenje u sebe s vremena na vrijeme. To je najbolja dobra navika koju Blizanci mogu i trebali bi usvojiti. 

Rak

Rakovi su pomalo pustinjaci, što i simbolizira njihov oklop. No, isto tako vole društvo, ali znaju padati u melankolična raspoloženja. Ono što Raku treba je rutina i osjećaj sigurnosti. Ako si Račica i želiš usvojiti neku dobru naviku poput redovitog vježbanja joge, pisanja ili meditiranja pobrini se da to činiš uvijek na istom mjestu, u okruženju u kojem se osjećaš sigurno. 

Lav

Lavovi vole biti u centru pozornosti, na liderskim pozicijama. Kako u poslu, tako i u privatnom životu. Traže potvrdu okoline i poticaj. Najbolja motivacija za usvajanje dobrih navika, suvremenom pripadniku ovog horoskopskog znaka su komentari na društvenim mrežama. Ako si Lavica i planiraš, primjerice, početi trčati, objavljuj svoje aktivnosti vezane uz trčanje na Instagramu ili Facebooku. Tuđi komentari će te motivirati.

Djevica

Djevičine organizacijske vještine su vrhunske. Njezin radni stol je savršeno uredan, kalendar na njemu ima središnje mjesto kao i ladice i kutije u kojima je sve složeno. I za usvajanje dobrih navika Djevici je važno da se drži kalendara i sve čini prema pomno razrađenom planu i programu. 

Vaga

Vaga je simbol ravnoteže i ovom horoskopskom znaku balans je vrlo bitan. Ako si Vaga i vodiš sjedilački način života, važno je da usvojiš neku naviku vezanu uz kretanje, da redovito trčiš, hodaš, plivaš ili planinariš. Dobar raspored pomoći će ti da tu naviku usvojiš u kratkom roku.

Škorpion

Škorpioni su poznati po svojoj strastvenosti. No, u stresnim vremenima ta karakterna crta pripadnicima ovog vodenog znaka uvelike otežava život. Kako bi što lakše disala kad voda dođe do grla, bilo bi dobro da kao zdravu naviku usvojiš vježbe disanja ili meditaciju. One će te držati podalje od mračnih raspoloženja i anksioznosti. Ako imaš problema s motivacijom i treba ti doza dopamina, nagradi se čokoladom svaki put nakon što završiš spomenute vježbe.   

Strijelac

Strijelci vole učiti i među pripadnicima ovog horoskopskog znaka najviše je intelektualaca. Zato bi i dobre navike za njih trebale biti one iz sfere usvajanja novih znanja i vještina, primjerice učenja novog jezika, slikanja, učenja kuhanja ili izrade namještaja.

Jarac

Osobe rođene u znaku Jarca su marljivi i kreativni radnici. Kad govorimo o dobrim navikama primjerenim ovom horoskopskom znaku, treba reći da su to sve one koje ih guraju naprijed. Kao i kod Strijelca to može biti učenje novog jezika ili možda hobi s potencijalom da postane posao. Bilo što što traži dozu odgovornosti. No, ako si Jarčica upamti da ne smiješ biti prestroga prema sebi, dogodi li ti se putem neuspjeh. Prekritična si po prirodi, no zapamti, svatko tko radi i griješi. 

Vodenjak

Pripadnici ovog horoskopskog znaka su najveći humanitarci i aktivisti. Ako si i ti Vodenjak, najviše ćeš uspjeha postići  izabereš li hobi vezan uz pomoć društvu u kojem živiš. Učlani se u lokalne organizacije, sudjeluj u prosvjedima. Samo pripazi da pritom ne zapostaviš svoje potrebe. 

Ribe

Ribe su jedan od najkreativnijih znakova. Vrlo su intuitivne i zbog toga bi pripadnici i pripadnice ovog horoskopskog znaka trebale usvojiti zdrave navike koje uključuju slikanje, crtanje, pisanje, ples ili bilo koju drugu vrstu kreativnog izražavanja i pokreta. To će im najlakše ići od ruke jer će im činiti zadovoljstvo.