'Visoka moda' u karanteni: Rekreiraju outfite s modne piste sa stvarima koje imaju doma

Nakon modnog izazova #quarantinepillowchallenge, najnoviji trend na društvenim mrežama je urnebesni #homecouture

'Visoka moda' u karanteni: Rekreiraju outfite s modne piste sa stvarima koje imaju doma

Koronavirus dovodi u opasnost i naše ormare. Mnogobrojne iznošene trenirke, isprane pidžame i prastare majice zabilježene su posljednjih tjedana diljem svijeta. 

Šalu na stranu, ali što se više navikavamo na ovaj karantenski način života, to više provodimo dane u jednoj te istoj odjeći 'za po doma'. 

Image

#pillowchallenge ili kako su jastuci postali najveći modni trend ove karantene


No, iz dosade se rađa kreativnost, a na društvenim mrežama posebno se vidi porast novog vala originalnih i samopouzdanih zaljubljenika u modu.

'Karantenska moda' postala je nova zanimacija, a nakon što smo nedavno svjedočile modnom izazovu , sada je na red došla i visoka moda i izazov #homecouture.

Radi se o najnovijem trendu na društvenim mrežama koji je pokrenuo bloger George Serventi, kada je podijelio svoju verziju poznatog outfita s modne revije Comme Des Garçons, a koju je rekreirao pomoću običnih vreća za smeće. 


"Rekreirajte svoju najdražu kombinaciju s modne piste ili crvenog tepiha sa stvarima koje imate kod kuće i objavite fotografiju s hashtagom #HomeCouture (označite i mene) i pridružite se dobroj zabavi", napisao je na Instagramu uz svoj look i na taj način započeo novi izazov. 

Naravno, rezultati su i ovaj put urnebesni, a mi smo u nastavku izdvojile neke od najkreativnijih pokušaja. Pogledaj kako Alexander McQueen, Bottega Veneta, Moschino i druga slavna modna imena izgledaju u kućnoj verziji.

Alexander McQueenBottega Veneta

MoschinoMolly Goddard

Pierpaolo Piccioli

John Galliano

Vivetta

Marni

Comme Des Garçons

Viktor & Rolf