23.9. 2021. – 22.9. 2022.

Vaga - godišnji horoskop 2021.: Bit ćeš zadovoljna financijama, ali propitkivati ciljeve

Sretan ti rođendan, ljupka Vago! Pročitaj što te čeka u sljedećih godinu dana u godišnjem horoskopu našeg Zvjezdana

Vaga - godišnji horoskop 2021.
Foto: Profimedia.hr

Prognoza ti počinje sa Suncem, energičnim Marsom i Merkurom u tvom znaku, pa si fizički i mentalno veoma aktivna i razmišljaš najviše o sebi; Merkur uskoro postaje retrogradan (28.) pa ćeš propitivati svoje odluke, planove i ciljeve. Jupiter je još malo retrogradan u polju ljubavi, zbog čega želiš otkriti prave vrijednosti te važne životne sfere. Tvoje Venera je u zoni novca i prihoda, stoga ćeš primati komplimente, manje poklone ili bonuse, a bit ćeš zadovoljna i financijskom situacijom.

Po čemu su Vage posebne

Simbol vage predstavlja savršenu ravnotežu i tvoju želju za harmonijom u životu i pravdom. Pažljivo analiziraš obje strane nekog pitanja prije nego doneseš odluku. Prema svakom se odnosiš s poštovanjem i očekuješ jednaki tretman od drugih. Tvoj vladajući planet Venera, ime je dobila po božici ljubavi. Daje ti ljupkost, ljepotu i romantičnu prirodu, ali i želju za izbjegavanjem konfrontacija. Prosječna Vaga je privlačna u bilo kojoj dobi. Vaga nije samo znak mira, već i rata. Poštena i velikodušna kakva jesi, zahtijevaš jednaku pravdu i za sebe. Možeš podnositi tuđe pritiske samo određeno vrijeme. Prijeđe li netko granice tvog strpljenja i velikodušnosti, vidjet će i onu borbenu stranu koja može biti iznenađujuće žestoka. Uspjeti možeš u raznim zanimanjima: odvjetnica, sutkinja, diplomatkinja, sudska izvjestiteljica, spisateljica, novinarka, socijalna radnica, stručnjakinja za odnose s javnošću, voditeljica ljudskih resursa, kozmetičarka, dekorater, dizajnerica interijera, nakita i odjeće ili galeristica. Stupiš li u brak, izaberi partnera koji je sklon suradnji, inteligentan je, strastven, lojalan, zabavan i financijski osiguran.

Rođeni u 1. dekadi (23.9.- 3.10.): Moderni vladar je Venera, a onaj drevni je Mjesec. Venera ti je dala dobar izgled, šarm i sklonost lijepo. Mjesec je podario društvenost i osjetljivost, ali odnosi znaju biti komplicirani. Moraš pažljivo birati prijatelje i partnere, jer su skloniji uzimanju, više nego davanju. Koristiš li na mudar način energije ovih planeta, možeš uživati u poslovima dekoratera, ugostiteljice, glavne kuharice ili socijalne radnice. Ključni pojmovi: privlačna, senzitivna, ranjiva.

Rođeni u 2. dekadi (4.-13.10.): Moderni vladar ove dekade je Uran, a onaj drevni je Saturn. S planetima koji predstavljaju dvije toliko različite energije u tvojoj astrološkoj karti, prilično si komplicirana: dijelom si buntovnik, a dijelom branitelj tradicije. Cijeniš red, učinkovitost, slobodu, i posebnost. Saturn ti je dao dostojanstvo, autoritet i sposobnost samokontrole. Od Urana dobivaš nevjerojatnu želju za osobnom slobodom. Uspiješ li zadržati prioritete u redu, možeš postati vođa u svojoj profesiji, grupi, zajednici ili obitelji. Ključni pojmovi: inventivna, nezavisna, sposobna.

Rođeni u 3. dekadi (14.-23.10.): Moderni vladar treće dekade je Merkur, a onaj drevni je Jupiter. Tvoj oštar intelekt i prijateljski pristup su vrlo korisni u životu. Dobra si  u radu s ljudima, ali nemoj biti previše mekana. Uživaš u poslovima učitelja, predavača, pisanom radu, u medijima, bibliotekarstvu ili savjetništvu. Ako si vesele prirode, popularna si gošća i odlična domaćica. Svoje znanje možeš proširiti kroz studiranje, čitanje, putovanje i prijateljstva s mudrim osobama. Ključni pojmovi: izražajna, tolerantna, pametna.

Pregled po planetama

Jupiter se vratio u Vodenjaka i tvoju zonu prave ljubavi, užitaka, djece i kreativnosti, gdje ostaje do prosinca. Do listopada dobro analiziraj ljubavnu vezu ili ono što tražiš od nje, kako bi shvatila koje su one prave vrijednosti; promijeni što treba ili se sama prilagodi u skladu sa željenim. Jupiterov direktni hod (od listopada) otvara ti prilike za napredovanje u tom životnom sektoru, nakon što si otkrila što zapravo želiš. Samim krajem prosinca, Jupiter ulazi u Ribe na godinu dana, gdje svoj ekspanzivni utjecaj donosi u polje svakodnevnog rada, obaveza i zdravlja. Jupiter ovdje donosi dobro raspoloženje i fizičku dobrobit, ali se čuvaj prikupljanja suvišnih kilograma. Budi disciplinirana kad je riječ o doslovno slatkim zadovoljstvima! Ovaj sretni planet će nakratko ući u tvoju zonu najvažnijih partnerstava i veza (11.5. 2022.), pa ćeš imati prilike sadašnji odnos dovesti na višu razinu ili upoznati nekog tko ti potpuno odgovara.

Saturn je trenutno retrogradan u Vodenjaku, zbog čega pojačava važnost analize ljubavnog odnosa. To će se nakon studenog promijeniti (kreće u direktan hod), zato budi strpljiva. Također, od tebe se zahtijeva discipliniran pristup izvršavanju kreativnih zadataka, zbog čega sve više djeluje kao obaveza, a manje kao umjetničko zadovoljstvo. Moraš uložiti velike napore za ostvarenje željenog, ali ustrajnost će dati rezultate.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoju zonu dijeljenih financija i resursa, novčanih obaveza, seksa i emocionalne potpore; ovdje ostaje sedam godina, a sada je na pola puta. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti i ne ulaziti u prevelike rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Uran simbolizira neočekivane preokrete, iznenadne akcije i neplanirane promjene: na ovom mjestu može govoriti o prestanku nečije financijske potpore ili emocionalnog razlaza. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na pojačavanje mašte i idealizma, kao i na bogate snove, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni rada, obaveza i zdravlja, pa je potrebno unijeti više realizma, jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. Posebno pripazi na to što jedeš i piješ, kao i na lijekove. Najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Vage do Blizanca, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze – 29.10.: Mars je u tvom znaku, zbog čega ti je energija malo nervozna, ubrzana si i veoma aktivna. Ne budi naporna u komunikacijama, iako je jasno da imaš puno toga obaviti.

30.10. – 12.12.: Mars je u Škorpionu pa si fokusirana na nalaženje novih izvora prihoda i podmirivanje računa. Ne ulazi u nove financijske obveze, nego vodi kontrolu nad troškovima i više štedi.

13.12. – 24.1.2022.:
Dok jeMars je u Strijelcu um ti je veoma brz i aktivan, a drugima u komunikaciji nastojiš objasniti i uvjeriti ih u svoja stajališta. Prikupljaš podatke, baviš se mentalnim radom, učiš nove stvari, sređuješ korespondenciju, upoznaješ nove ljude ili ideš na kraća putovanja. Ne budi gruba, naporna ili nepromišljena, zbog čega trebaš paziti i na ponašanje pri upravljanju vozilom. Rodbina i susjedi mogu biti problematični.

25.1. – 5.3.: Mars je u Jarcu pa je tvoj dom mjesto prepuno zbivanja. Možda radiš od kuće, brineš o obitelji ili nekom gostu ili pokušavaš riješiti osobni problem. Budi oprezna sa stvarima koje su oštre, metalne ili vruće. Postoji opasnost od padova, požara, provale, svađe ili nesporazuma.

6.3. – 14.4.: Mars je sada u Vodenjaku, zbog čega tvoji fizički apetiti rastu. Kreativnost je na visokoj razini. Možeš se izraziti kroz ljubav, sportove, hobije, kreativne aktivnosti ili zabavu. Sklona si poduzimanju rizika, zato izbjegavaj opasne aktivnosti, kao što su kockanje, ekstremni sportovi, opasne vježbe u teretani ili seks bez zaštite. Ovaj period često obilježava pokretanje novih kreativnih projekata, ali ostani organizirana. Pazi na impulzivnost.

15.4. – 23.5.: Mars je u Ribama, tvojoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja pa si vjerojatno opterećena poslom ili napornim obavezama. Moraš zaštititi svoje zdravlje i izbjegavati osobe sa zaraznim bolestima. Budi oprezni pri odlasku ili dolasku s posla i medicinskih ustanova.

24.5. – 4.7.: Mars prolazi kroz Ovna, tvoje polje partnerstva: pokaži osjetljivost prema potrebama i osjećajima najbližih osoba. Imaš li potrebe koje su drugačije od njihovih, kompromis može pomoći u rješavanju problema. S partnerom se možeš upustiti u ugodne aktivnosti, ali bi bilo dobro i da radite na svom odnosu. Sada druga osoba želi imati glavnu riječ: može doći do sukoba ega zbog partnerovih zahtjeva i tvog otpora.

5.7.-19.8.: S Marsom u Biku, baviš se organiziranjem obiteljskih financija; možeš više naučiti o upravljanju novcem, ali možda i neke nove erotske vještine. Budi oprezna kad je riječ o financijskim obvezama, kako ti ne bi postale preveliki teret. Kroz svakodnevni rad nastojiš steći dovoljno za podmirenje svih obaveza ili naći bolji posao.

20.8. – do kraja prognoze : Dok je Mars u Blizancima, imaš želju za napredovanjem u obrazovanju. Tvoje riječi, misli i sustav vjerovanja imaju sada veću važnost. Odbaci predrasude i pronađi svježu perspektivu kroz studiranje, čitanje, putovanja i razgovore sa pametnim osobama. Dobro je vrijeme za odlazak u kazalište, na koncerte, u kino ili na tečajeve. Željna si putovanja, no postoje i neka ograničenja.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri retrogradna perioda: od 28.9. do 16.10., od 14.1. do 3.2., od 10.5. do 2.6. te od 9. do 30.9. 2022. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana. Prva je Mjesečeva eklipsa (19.11.) u Biku, a u središte zbivanja stavlja financijske i emocionalne odnose s partnerom ili drugima. Pomrčina Sunca u Strijelcu (4.12.) u glavni fokus donosi komunikacije ili blisku rodbinu. Zadnjeg dana travnja 2022, pomrčina Sunca u Biku opet u prvi plan donosi dijeljene i financijske resurse. Konačno, Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.5.) ukazuje i na važnost osobnih prihoda i moguće novosti.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Osoba koja te želi osvojiti i zadržati tvoju ljubav mora biti stabilna, puna ljubavne strasti, ali i spremna na kompromis. U prilici si upoznati nekoga preko rodbine ili susjeda između 7.10.-4.11., a ugodni kontakti dešavaju se zahvaljujući tvom neodoljivom šarmu i Veneri u Strijelcu (7.10.-4.11.). Bolje odnose s članovima obitelji i više ljubavi u domu osjetit ćeš 5.11.-5.3. 2022.; važno je reći da je u tom periodu Venera i retrogradna, zbog čega se dugo zadržava u Jarcu; morat ćeš procijeniti što te doista zadovoljava. Moguće je da ćeš razmišljati ili opet ući u kontakt s nekim iz prošlosti. Također, ovo nije dobro vrijeme za vjenčanje, zaruke ili početak nove veze. Od 6.3. do 5.4., Venera donosi najljepše emocije u zonu istinske ljubavi pa ćeš više uživati u postojećoj vezi ili naći nekoga tko ti posebno odgovara. Marsov boravak u zoni ljubavi i zabave jača tvoje fizičke apetite (6.3.-14.4.), a slično je i 5.7.-19.8., kad pokazuješ posebnu strast. Prisutnost Venere u zoni rada (6.4.-2.5.) može ti donijeti nekoga koga upoznaješ preko posla. Boravak planeta ljubavi u Ovnu (3.-27.5.) pojačava tvoj interes za bliska druženja; ovo je period kad možeš više izlaziti sa dragom osobom ili naći nekoga tko će te opčiniti. Dubokim seksi vibracijama ovaj planet zaslađuje intimnost (28.5.-22.6.), a posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (23.6.- 17.7.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (18.7.-10.8.). Osoba iz kruga prijatelja možda želi biti i nešto više (11.8.-4.9.) ili ćeš pri izlascima šarmirati nekoga tko će privući i tvoj interes. Nakon toga ulazi u tvoju zonu skrivenog (5.-28.9.), pa se možda upuštaš u neki tajni odnos.

Image

Žene Vage su najveće šarmerice zodijaka, a evo što sve trebaš znati o ovim posebnim damama

Novac i posao

Godišnji financijski ciklus ti počinje 22.10., kad Sunce uđe u znak Škorpiona, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Do 6.10. Venera u zoni prihoda donosi priliku za bolju zaradu, neki bonus, poklon i kupovinu na sniženjima. Od 5.11. do 5.3. '22., ovaj planet dugo boravi u Jarcu, jer je za to vrijeme i retrogradan u zoni doma i obitelji, pa moraš dobro procijeniti vrijednost radiš li od kuće ili misliš prodati nekretninu jer sad nije vrijeme za to. Tada možeš zaraditi novac i radom od kuće, ali dok je Venera retrogradna, može biti problema s naplatom. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 10. i 29.4., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija. I Mars prolazi istom zonom 5.7.-19.8; ne preuzimaj na sebe nove novčane obveze, već nastoj riješiti postojeće. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 21.6. i 22.7., jer tada Sunce u Blizancima podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti. Jupiter ulazi u polje rada 28.12. 2021., što će ti donijeti bolje radne uvjete ili posao s kojim ćeš biti zadovoljnija i na kojem možeš napredovati.

Zdravlje

Hladni i ograničavajući Saturn još će skoro dvije godine boraviti u tvom polju kreativnosti, pa osjećaš pritisak obaveza, a manje zadovoljstva. Neptunov dugotrajni boravak u zoni rada donosi inspiraciju, ali i sklonost nerealizmu. Važni su ti poslovni poslovi koji te i duhovno ispunjavaju, no pazi da ne pretjeraš s iluzijama. Također, čuvaj se opasnih tekućina na radnom mjestu. Svoje projekte nastoj dobro organizirati jer ti Jupiter uvelike pomaže u poslu u 2022. Ovaj sretni planet djeluje ekspanzivno, pa je jedini problem što može donijeti i neželjeno širenje struka i višak kilograma; izbjegavaj slatku i masnu hranu. Mars boravi u zoni fizičkog zdravlja i radnih obaveza 15.4.-23.5.: ovo je naporan period i traži od tebe fizički i umni trud. Nepredvidljivi Uran je i dalje u zoni dijeljenih financija i obaveza, zbog čega može doći do iznenadnih promjena u novčanoj situaciji. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Mjesečne prognoze

LISTOPAD – Čak šest planeta je retrogradno, pa je sve usporeno, zbog čega treba imati puno strpljenja. U prva tri tjedna puno je žustrih razgovora, aktivnosti i planiranja, ali i nesporazuma zbog retrogradnog Merkura u tvom znaku; nastoj biti jasna, provjeri sve podatke prije nego nešto kažeš ili napišeš. Mars pokazuje da si puna energije, ali misli su malo konfuzne. Saturn i Jupiter su u zoni ljubavi retrogradni, pa moraš dobro analizirati odnos koji se pomalo umirio. Mladi Mjesec (6.), u burnom spoju s Marsom i Suncem, pojačava važnost početka nove faze, a retrogradni Merkur upozorava na moguće nesporazume, odgode, pogrešne dogovore ili kašnjenja. Jupiter ipak blago pruža svoju pomoć, pa uz dosta diplomacije možeš riješiti teškoće. Ako baš ne moraš, ne potpisuj nikakve važne ugovore i ne kupuj tehničku robu. Od 7., tvoja Venera boravi u zoni prihoda i novca, pa ćeš primati poklone, bonuse i komplimente. Nakon 20. komunikacije postaju jasnije, a planiranje financija se smiruje. U vrijeme Punog Mjeseca (20.), partner zahtijeva tvoju pažnju. Od 22., Sunce je u Škorpionu, pa se okrećeš pitanjima zarade, novca i vrijednosti.

STUDENI – Sunce i Mars traže da svu energiju posvetiš novčanim pitanjima i planiranju budžeta, no pripazi na troškove jer preveliki kreativni snovi prijete problemima zbog drugačije vizije (4., 18.). Mladi Mjesec (5.) označava početak nove faze u financijama. I Merkur je u istoj zoni (od 6.), pa je jasno da trebaš biti veoma koncentrirana kad su u pitanju detalji računi. Venera taj dan ulazi u zonu doma i obitelji, čime donosi vedru atmosferu i ljubav u kućno okružje. Oko 19., iskoristi sjajan aspekt s Uranom za napredak u financijskim poslovima vezanim uz dom ili nekretnine. Taj dan donosi i Mjesečevu pomrčinu, koja dodatno naglašava ove teme. Od 22., Sunce je u tvojoj zoni komunikacija i bliske rodbine koji su u glavnom fokusu sljedećih mjesec dana.

PROSINAC – Sunce u Strijelcu i dalje usmjerava pažnju na komunikacije, ideje i razmišljanje, a ljupka Venera i dalje uljepšava odnose s najbližima. Pomrčina Sunca (4.) u spoju s Merkurom stavlja naglasak na nove ideje, prezentacije i stavove u sljedećih šest mjeseci. Malo si konfuzna kad je riječ o radnim idejama; ostani u zoni realnosti. Odbaci sve što te sputava i koristi nove ideje i pristup. Pokazuješ posebnu strast kod kuće oko 11., a na poslu zadrži jasno razmišljanje, bez idealizma. Venera kreće u retrogradni hod (19.), stoga ćeš početi analizirati koliko te odnosi u domu zadovoljavaju i koje su prave vrijednosti koje tražiš. Moguće je da ćeš razmišljati ili doći u kontakt s nekim iz prošlosti. Nakon mjesec i pol, znat ćeš na čemu si, pa ćeš znati donijeti i odgovarajuće odluke. Oko 19. te obuzimaju ljubavni osjećaju. Retrogradna Venera često vraća bivše ljubavi u naš život, fizički ili u mislima. Pun Mjesec (19.) govori o potrebi uspostavljanja ravnoteže između kratkoročnih i dugoročnih planova. Čestitku za sljedeću godinu priprema ti Jupiter svojim ulaskom u znak Riba, pa možeš očekivati otvoreni put za nalaženje boljeg posla ili napredovanje u 2022.

SIJEČANJ 2022. – Zbog Merkura u Vodenjaku (od 2.), odmah na početku godine, obavljaš važne razgovore s ljubavnim partnerom ili djecom. Mladi Mjesec (3.) ukazuje na novi ciklus u obiteljskim odnosima. Merkur se u retrogradnom hodu vraća u istu zonu pa je jasno da se trebaš čuvati nesporazuma u razgovorima s bližnjima, a imate o čemu pričati. Od 20., Sunce je u zoni kreativnosti i ljubavi, stoga je jasno na što si potpuno fokusirana. Venera je i dalje retrogradna, zbog čega još uvijek nije dobro vrijeme za početak nove veze, zaruke ili vjenčanje. Mars je do 25. još uvijek u polju komunikacija, pa se puno krećeš, jasno daješ okolini do znanja kakve stavove imaš ili rješavaš stvari s rodbinom.

VELJAČA – Jupiter će ti u 2022. donijeti priliku za napredovanje na radnom mjestu ili nalaženje boljeg posla, te pomoći u stjecanju znanja: u veljači je važno sve dobro napraviti u radnom projektu. Sunce u spoju sa strogim Saturnom u fokusu drži tvoje radne napore, a Venera i Mars govore kako ćeš ih uspjeti posložiti. Merkur je retrogradan u zoni kreativnosti i ljubavi, što znači da još uvijek trebaš paziti na sve detalje i podatke i kontrolirati se u komunikacijama. Mladi Mjesec (1.) govori o početku novog ciklusa kod kuće. Venerin početak direktnog hoda (29.1.), vraća optimizam i dobre izglede, jer sada znaš što želiš, a što ne. Posebno uzbudljiv dan je 10.; odličnim naporom pridonosiš radnom uspjehu, a rješavaš i novčane obveze! I ljubav može iznenadno završiti u uzbudljivim zagrljajima. U vrijeme Punog Mjeseca (16.), želiš malo više izlaziti i družiti se s prijateljima ili netko od njih traži tvoju pomoć. Od 18., Sunce je znaku Riba: radna pitanja, obveze i zdravlje bit će u fokusu sljedećih mjesec dana.

OŽUJAK – Već 2., osjećaš navalu optimizma, jer Mladi Mjesec u spoju s Jupiterom sjajno djeluje na Uran; novi radni projekt ili zaposlenje obećavaju bolja primanja. Istovremeno, strastveni spoj Venere, Marsa i Plutona u zoni doma i njihov aspekt s maštovitim Neptunom govori o odličnim odnosima u privatnom životu ili poboljšanju kućnog života u 2022. To je dan pun strasti i uspjeha, stoga uživaj! Obitelj ti je velika podrška. Taj dan se druže i inteligentni Merkur i organizirani Saturn u zoni kreativnosti i ljubavi, zbog čega trebaš već sad zaokružiti ovaj datum na kalendaru. Ulazak Sunca u Ovna (20.) naglašava najvažnije partnerske odnose.

TRAVANJ – Mars i Venera podižu fizičke apetite u ljubavi, ali trebaš i održavati stabilnost. Mladi Mjesec (1.) najavljuje novi ciklus u glavnoj vezi. Merkur i Sunce (11., 19.) ulaze u Bika pa postavljaš jasne financijske ciljeve i planove. Marsov ulazak u Ribe (15.) pokazuje tvoju inicijativu na poslu, kao i pritisak radnih obaveza; nastoj se redovno i odmarati. Tvoje potrebe su naglašene za Punog Mjeseca (16.), nakon što si se u prethodna dva tjedan više bavila partnerom. Kraj mjeseca donosi odlične vijesti za teme zaposlenja i uvjeta na radnom mjestu.

SVIBANJ – Mladi Mjesec (30.4.) označava novu fazu u financijskim obvezama ili dijeljenim resursima. Ovaj sjajan početak mjeseca trebaš iskoristiti za postavljenje temelja uspjeha i zadržavanje dobrog raspoloženja cijeli mjesec. Venera ulazi u Ovna (3.) i time donosi svoje ljupke vibracije u odnose s partnerom; ako si slobodna, nastoj što više izlaziti! Merkur je u zoni obrazovanja i putovanja, zbog čega puno planiraš i posvećuješ se svim bitnim detaljima, a imaš za riješiti i puno dokumentacije. Retrogradan je, stoga se moraš dobro koncentrirati i izbjegavati put, ako možeš; moraš li ići, dobro provjeri sve aranžmane i dokumente. Nastoj trezveno razmišljati i o ljubavno-emocionalnim aspektima oko 16., a ne samo o užitku. Sunce ulazi u Blizance i tvoju zonu obrazovanja, putovanja i dugoročnih planova (21.). Merkur se u retrogradnom hodu vratio u Bika (23.), pa ćeš morati ponovo obaviti neke financijske obveze, za koje si mislila da su riješene. Jupiter i Mars ulaze u Ovna i tvoje polje najvažnijih partnerskih odnosa (11., 25.), čime ti se otvaraju vrata za veliki korak naprijed ili nalaženje prave osobe. Iskoristi ovaj period za donošenje važne odluke. Mladi Mjesec se po drugi put pojavljuje (30.) i daje podršku dugoročnom planu.

LIPANJ –Venera u sektoru dijeljenih financija ti pomaže u rješavanju obveza, kao i u uživanju u slatkim odnosima. Nakon što Merkur u istoj zoni krene u direktan hod (3.), možeš nastaviti ostvarivati zacrtano. Ponovo ulazi u tvoju zonu putovanja i obrazovanja (13.), pa možeš donijeti odluke o kojima si prije prikupljala podatke. Pun Mjesec (14.) donosi kulminaciju jedne ideje koju si pokrenula prije dva tjedna. Sunce ulazi u tvoju zonu karijere i profesionalnih aktivnosti (21.), pa je vrijeme da pokažeš sve svoje sposobnosti. Venera u sektoru obrazovanja i putovanja (od 23.) donosi naklonost profesora i uspjeha ili odlaziš na neki put. Mladi Mjesec (28.) govori o početku profesionalnog projekta, no pazi na preveliki optimizam nekog od suradnika.

SRPANJ – Merkur se pridružuje Suncu u Raku (5.), zbog čega puno planiraš i prikupljaš podatke. Marsov ulazak u zonu dijeljenih resursa i seksualnosti pojačava fizičke apetite (5.), a nastojiš riješiti i obaveze. Obitelj traži više tvog vremena u vrijeme Punog Mjeseca (13.) jer si previše posvećena poslu. Tri dana kasnije, donosiš važnu poslovnu odluku. Venerin ulazak u Raka (18.) donosi naklonost pretpostavljenih i otvoreni put za napredovanje. Željna si izlazaka i druženja s prijateljima nakon ulaska Sunca u Lava (22.). Mladi Mjesec u Lavu (28.) u sjajnom aspektu s Jupiterom podiže optimizam i obećava odličnu perspektivu, vezanu uz postavljene ciljeve.

KOLOVOZ – Merkur u Djevici čini da analiziraš sve što si napravila u prethodnih godinu dana. Planiraj nove poteze. Venera ulazi u Lava (11.) i time ti donosi vedru atmosferu pri izlascima i druženju s dragim ljudima. Pun Mjesec u Vodenjaku (12.) stavlja u fokus ljubavni odnos. Mars je do 20. u Raku i traži od tebe bavljenje profesionalnim pitanjima, a nakon toga i on ulazi u Lava, pa si veoma aktivna u društvenim zbivanjima. Nakon 22., Sunce je u Djevici i time traži od tebe da se malo povučeš, jer ti je energija na nešto nižoj razini. Mladi Mjesec (27.) označava potrebu za posvećivanjem duhovnim potrebama i odmora.

RUJAN – Merkur je u Vagi pa je normalno da najviše razmišljaš o sebi i planiraš sljedeće poteze. Tvoja Venera ulazi u zonu povlačenja (4.) i time ti podiže unutarnje raspoloženje; možeš se prepustiti odmoru i tihim aktivnostima. Možda se prepuštaš zagrljajima daleko od svačijih pogleda. Mladi Mjesec (9.), dovodi do kulminacije neki radni projekt. Merkur je uskoro retrogradan pa moraš neke odluke dobro analizirati i preraditi, a ulazak Sunca u Vagu (22.) označava početak tvog doba. Sad si opet puna energije i možeš oprezno nastaviti s nekim osobnim projektom (ovaj put s više opreza). Mladi Mjesec (25.) ti daje podršku u tome. Ulazak tvoje Venere u Vagu (28.) odlična je vijest jer sjajiš šarmom, a možeš i uložiti u modni preobražaj ili kozmetički tretman. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš li na odgovarajućoj životnoj stazi, napredovati ćeš polako, ali stabilno.