Što ti naše poznate dame poručuju povodom Međunarodnog dana žena?

"Dovoljno snažne za sve” i "Budi snažna, budi svoja” samo su neke od poruka kojima poznate dame pokazuju kako je žena ženi prije svega potpora, izvor snage, inspiracije i neupitnog razumijevanja

Što ti naše poznate dame poručuju povodom Međunarodnog dana žena?

Iz godine u godinu, datum 8. ožujka rezerviran je za jedno: slavlje žena i njihovih postignuća. I dok se u većini zemalja svijeta ovaj dan ne smatra državnim praznikom te se obilježava kakvim lijepim buketom cvijeća za posebne dame u našim životima, u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar bit će predstavljena izložba "Žene, ženama" fotografa Zvonimira Ferine u petak 8.3. u 15:00 sati.

Bojana Gregorić Vejzović, Senka Bulić, Judita Franković, Đurđica Vorkapić, Ivana Vrdoljak – Vanna, Indira Levak, Saša Broz, Linda Begonja, Iva Šulentić, Lana Jurčević, Mirjana Mikulec, sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, Tara Rosandić, Tihana Harapin Zalepugin, Antonija Blaće, Ella Dvornik, Julijana Matanović i Renata Sopek samo s neke od poznatih, svestranih dama  koje su povodom Dana žena odlučile pokazati da stara izreka "Žena je ženi vuk“ nije u potpunosti točna. 

Image


Ella Dvornik by Zvonimir Ferina

"Dovoljno snažne za sve” i "Budi snažna, budi svoja” samo su neke od poruka kojima poznate dame pokazuju kako je žena ženi prije svega potpora, izvor snage, inspiracije i neupitnog razumijevanja te da se sjajne stvari mogu dogoditi ako žene stanu na stranu žena. 

Image


Lana Jurčević by Zvonimir Ferina

Izložba portreta, koje potpisuje cijenjeni fotograf Zvonimir Ferina, a koncept Nikola Grbin,  moći će se pogledati u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na adresi Kaptol 26, od 9. do 12. ožujka 2019., i to u subotu od 11 do 15 sati te od ponedjeljka do srijede od 12 do 19 sati. Ovaj projekt podržan je i od strane Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj s ciljem promocije poboljšanja ravnoteže spolova na svim razinama, a u sklopu kampanje ovajputglasam.eu. 

Pogledajte fotke koje su poznate dama same objavile na Instagramu: 

Antonija Blaće

'Nema snage do ženske snage!'

Mirjana Mikulec

Indira Levak

Renata Sopek

Vanna

"Je li 'žena ženi vuk' ili pak potpora, izvor snage, inspiracije i neupitnog razumijevanja?"

Đurđica Vorkapić