Sada možeš gledati polarnu svjetlost uživo iz udobnosti svog doma, evo i kako

Svjedoči jednom od najnevjerojatnijih atmosferskih fenomena prirode

Sada možeš gledati polarnu svjetlost uživo iz udobnosti svog doma, evo i kako

Dok vlade i lokalne vlasti i dalje propisuju mjere socijalnog distanciranja kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, putovanja u ovom trenutku ne dolazi u obzir. No, zahvaljujući tehnološkim čudima, i dok si u samoizolaciji kod kuće, i dalje možeš svjedočiti jednom od najnevjerojatnijih atmosferskih fenomena prirode - mreža Explore.org i organizacija Polar Bears International putem live streama uživo prikazuju polarnu svjetlost, a ovdje ju možeš vidjeti.

Kamera je smještena u centru  Churchill Northern Studies Center u kanadskom gradu Manitobi, a budući da se kamera nalazi neposredno ispod ovalne aurore, moći ćeš vidjeti zadivljujuće prikaze smaragdno zelenih zavjesa od svjetla koje plešu po arktičkom nebu. 


Iako se sjeverna svjetlost javlja tijekom cijele godine, prema Explore.org, kasna zima i rano proljeće najbolja su godišnja doba za gledanje svjetla. Dakle, sada je savršeno vrijeme za gledanje prijenosa uživo. 

Najbolje je uključiti se u najmračnijim satima u noći, koji su uglavnom od 22 sata pa sve do 4 sata ujutro, prema istočnoj vremenskoj zoni.


Osim polarne svjetlosti, virtualno možeš istražiti i pet nacionalnih parkova putem video obilazaka. Predvođeni rendžerima, izleti se odvijaju na fjordovima, vulkanima, pećinama i koraljnim grebenima, a to je idealan način da dočekaš proljeće u udobnosti svog doma. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.