Rak - godišnji horoskop (21.6.2018. - 21.6.2019.)

Očekuju vas uzbudljivi mjeseci!

Rak - godišnji horoskop  (21.6.2018. - 21.6.2019.)

Sretan rođendan, djeco Mjeseca! Vaša prognoza počinje s dobrim vibracijama, jer se sretni Jupiter nalazi u sektoru ljubavi, užitaka i kreativnosti. Za vrijeme ovog potencijalno sjajnog tranzita, koji traje do 7. studenog, možete se izraziti kroz ljubav, umjetnost, hobije, zabavu i bilo koje druge aktivnosti koje činite iz užitka. Možda ćete napisati knjigu ili stvoriti neko remek djelo. Za neke Rakove, ovaj tranzit može donijeti trudnoću ili više interesa za djecu. Ako ste stvarno sretne ruke, možda ćete naći ljubav svog života!

Po čemu su Rakovi posebni

Kao senzitivna osoba rođena u emocionalnom vodenom znaku, odluke donosite temeljene na osjećajima. Ova osobina može stvoriti probleme, jer morate biti veoma praktični kako biste uspjeli u životu, naročito kad su u pitanju novac i posao. Vaša brižna priroda privlači sve vrste ljudi, uključujući i one koji žele iskoristiti vašu dobrotu. Morate postaviti čvrste granice kako bi se zaštitili sebe i svoje interese. Ako ste tipični predstavnik mjesec djeteta Mjeseca, povremeno pokušavate navesti ljude da čine ono što želite stvarajući im osjećaj krivice. Ova vrsta manipulacije lako može izazvati ljutnju ili čak odbijanje. Odlučite li se za brak, trebate izabrati partnera koji je dobar, inteligentan, strastven, dobro zaposlen i samodovoljan.

Rođeni u 1. dekadi (22.6.- 1.7.): Moderni vladar je Mjesec a onaj drevni je Venera. Vi ste brižni, privlačni i lako vas se povrijedi. Iako vas ponekad ponesu emocije, uglavnom donosite dobre odluke. Potreban je stabilan kućni život kako biste bili istinski sretni i osjećali se sigurni. U sljedećih dvanaest mjeseci, možete uživati u životu i izražavati svoju kreativnost. Nemojte dopustiti da se na vas oslanjaju slabi ili lijeni ljudi. Situacija se može intenzivirati u vezama s djecom i ljubavnicima. Neki od poslova koji vam odgovaraju su dizajner, kuhar, organizacija vjenčanja i ugostiteljstvo. Ključni pojmovi: emocionalni, privlačni, osjetljivi.

Rođeni u 2. dekadi (2.-11.7.): Moderni vladar ove dekade je Pluton, a drevni je bio Merkur. Pluton intenzivira vaše osjećaje i želje. Merkur vam pomaže jasno predstaviti ideje i komunicirati s raznim vrstama ljudi. Imate dobar intelekt, ali i mističnu stranu u svojoj prirodi, što vam daje posebnu krizmu. Nemojte dopustiti da vas tajne ili skriveni strahovi kontroliraju. Sposobni ste steći ogromno znanje i mudrost. Nastavite učiti, kako postajete stariji. Ključni pojmovi: mudri, vizionarski, osjetljivi na okolinu.

Rođeni u 3. dekadi (12.-20.7.): Neptun je moderni vladar ove dekade, a onaj drevni je Mjesec. Vi ste najmaštovitiji, i najosjetljiviji tip Raka. Neptun vam daje duhovnost, dok je Mjesec zaslužan za jačanje romantičnih tendencija. Imate i vrlo snažno izraženo intuiciju. Iako ste lojalni i štitite osobe koje volite, ponekad izmišljate opasnost. U sljedećih dvanaest mjeseci imate priliku biti izrazito kreativni, stoga se bacite na posao! Ključni pojmovi: promjenljivi, tajanstveni, inventivni.

Što vam planete spremaju u narednoj godini

Jupiter ulazi u Strijelca 8. studenog, vašu šestu astrološku kuću rada, obaveza i zdravlja. Za vrijeme ovog trinaestomjesečnog tranzita, možete pronaći ispunjenje kroz rad ili služenje drugima. I kućni ljubimci mogu poslati veoma važni. Ovo je odlično vrijeme za volonterski rad u društvo za zaštitu životinja ili kod kuće dok brinete za starije.

Saturn provodi cijelo vrijeme ovaj prognoze u svom znaku Jarca, gdje se također nalazi i Pluton. Saturn ovdje ostaje do kraja 2020., a Pluton će se zadržati još puno duže. Ovaj rijetki dvostruki tranzit može donijeti dramatične promjene i nove izazove koji utječu na odnose i saveze, ali do trenutka kad ova dva planeta izađu iz Jarca, bit ćete puno mudriji i bolji u upravljanju svojim vezama s drugim ljudima.

Uran, planet probuđenja, i ušao je u znak Jarca 15. svibnja, vašu astrološku jedanaestu kuću. Učinak ovog sedmogodišnjeg tranzita je možda ponekad neprimjetan, ali je svejedno veoma važan. Možda ćete naglo promijeniti ciljeve ili prioritete. Prijatelji ili članovi grupe koji pripadate neočekivano mogu otići ili se čak okrenuti protiv vas. Možda će vas privlačiti osobe koje vam se inače ne sviđaju. Što god da se dogodi, ovaj tranzit će sigurno biti uzbudljiv, ali i uznemirujući; ipak, ništa o čemu biste morali posebno brinuti. Ostanite mirni.

Neptun se u svom sporom hodu već dugo godina nalazi u vašoj devetoj kući, gdje ovaj planet ostaje do ožujka 2025. Ako se povremeno osjećati zbunjeni u vezi religijskih ili filozofskih tema, ili ako profesor, rođak ili strani suradnik ponekad djeluju čudno, za to možete kriviti Neptun. Pojave li se takvi izazovi, učiniti ono što mislite da je najbolje za vaše interese. Do problema može doći tvori li tranzitni Neptun napete aspekte s nekim od vaših natalnih planeta. Ostanite čvrsto nogama na zemlji.

Kad su u pitanju ovi sporiji planeti, važno je znati kakve aspekte stvaraju prema planetima u vašoj natalnoj karti za preciznu prognozu. Za generalne tendencije pratite naše mjesečne horoskope.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz vaš horoskop, ovaj planet vas potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te vas upućuje da želje pretvorite u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Vodenjaka do Raka, naglašavajući različita područja vašeg života. Povećajte šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire vaše napore. Mars je retrogradan od 26.6. do 27.8., ali to ne znači da će vas značajnije usporiti.

Od početka prognoze do 11.8.: Dok se Mars nalazi u Vodenjaku, možete više naučiti o upravljanju novcem a možda i o novim načinima za uživanje u svojoj seksualnosti.
12.8. - 9.9.: U svom retrogradnom hodu Marsa se vraća u znak Jarca, a vaše veze i savezi su u fokusu. Sada možete raditi neke stvari zajedno s partnerom ili bliskim suradnicima. Dođe li do konflikta, kompromis bi mogao riješiti problem.
10.9.- 14.11.: Kad se Mars u direktnom hodu vrati u Vodenjaka, mogle bi se pojaviti brige u vezi obiteljskih financija ili intimnih potreba.
15.11.- 30.12.: Dok Mars posjećuje Ribe, vašu devetu kuću, zanimaju vas putovanja, rad na obrazovanju, učenje novih vještina ili odnosi s obitelji partnera, ljudima iz obrazovanja ili strancima. Iako ovo nije dobro vrijeme za putovanje, možete ga planirati.
31.12.- 13.2.: Mars je sada u svom znaku Ovna, a vi imate priliku pokazati svijetu što znate, koristeći svoje posebne sposobnosti i samostalni rad. Ne ulazite u sukobe sa šefovima, sucima, roditeljima ili nadređenima.
14.2.- 30.4.: Dok je Mars u Biku, imate priliku više se družiti s prijateljima i aktivno raditi na ostvarenju ciljeva, osobnih ili profesionalnih. Analizirajte svoje prioritete i interese. Ako vam ne pomažu u ostvarenju onoga što želite, napravite promjene. Postavite nove, preciznije ciljeve. Neke prijatelje možda privlačite i seksualno, čak i ako osjećaj nije obostran.
31.4.-14.5.: Dok Mars posjećuje Blizance, aktivni ste iza scene. Možda vam je razina energije niska pa možete malo usporiti, odmarati se i njegovati svoj duh kroz molitvu, meditaciju, jogu, čitanje ili povlačenje. Nemojte činiti ništa nemoralno ili nezakonito jer ćete najvjerojatnije biti uhvaćeni.
15.5.-do kraja prognoze: Dok se Mars nalazi u vašem znaku, nemirni ste ili energični. Aktivni ste fizički, emocionalno ili psihološki. Ljudi koji vas prvi put sreću vide vas kao uzbudljivu, energičnu ili seksi osobu, ovisno o vašoj pojavi i ponašanju. Ne budite naporni, a pripazite na temperament prilikom upravljanja vozilima. Ako ste skloni glavoboljama, izbjegavajte sve što ih izaziva.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možete iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri perioda kad, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. U 2018. od 26.7. do 18.8. te od 16.11. do 6.12., a u 2019. od 5. do 28.3. Ta razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastojte biti jasni kad govorite ili pišete, kako biste smanjili mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planirajte potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen efekt je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. U sljedećih godinu dana će se dogoditi pet pomrčina.

Sunčeva pomrčina u vašem znaku Raku (12.7.) daje vam snage za promjene u izgledu ili stavovima koji bolje pokazuju tko ste zaista. Mjesečeva pomrčina u Vodenjaku (27.7.) aktivira osmo polje dubokog dijeljenja; u sljedećih dvanaest mjeseci, obiteljske financije i intimni život se mogu promijeniti, nabolje ili nagore. Sunčeva pomrčina u Lavu (11.8.), donosi kraj jedne financijske teme koja je već neko vrijeme na rasporedu. Sunčeva pomrčina u Jarcu (5.1.2019.) naglašava saveze i bliske veze, emocionalne ili poslovne. Završna pomrčina u ovoj prognozi je ona Mjesečeva u Lavu (21.1.), a još jednom naglašava novac i osobne resurse; u sljedećih šest mjeseci, mogli biste doživjeti financijske promjene.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potražite na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Period do 8. studenog je sjajan za ljubavne odnose, jer se sretni Jupiter još uvijek nalazi u vašoj petoj kući. Nove osobe možete upoznati preko susjeda ili rodbine između 9.7. i 5.8., dok Venera posjećuje Djevicu. Više topline i strasti naći ćete u domu od 6.8. do 8.9., kao i od 31.10. i 1.12., dok se planet ljubavi kreće svojim znakom Vage. Mogli biste pronaći novu ljubav ili više uživati u postojećem odnosu između 2.12. i 6.1., dok Venera plovi strastvenim znakom Škorpiona. U danima od 7.1. do 2.2., Venera u Strijelcu vam pomaže u upoznavanju osoba preko posla ili kućnog ljubimca. Planirajte izlaske s partnerom ili nekom posebnom osobom između 3. i 28.2., a flertati sa šefovima i osobama od autoriteta možete od 31.12. do 13.2., dok se Mars nalazi u Ovnu. Neko prijateljstvo može postati nešto više između 15.5. i 8.6., zahvaljujući Veneri u Biku. Bit ćete u iskušenju ući u neku tajnu vezu u periodu od 31.3. i 14.5., dok Mars prolazi dvanaestim poljem. Zračit ćete posebnom seksualnom privlačnošću od 15.5. do kraja ove prognoze, dok vam Mars u Raku daje energiju.

Novac i posao

Vaš godišnji financijski ciklus započinje 22.7., nakon što Sunce uđe u znak Lava, što je odlično vrijeme za organiziranje financija i rad na budžetu. Novac možete zaraditi radom od kuće od 6.8. do 8.9., jer tada Venera prolazi Vagom. No do kraja studenog ipak morate paziti na troškove, naročito u domu i na zabavu, jer je Venera retrogradna. Uvijek vodite računa o stanju partnerovih financija, ali naročito od 24.1. do 9.2.; dok Merkur prolazi osmim poljem. Analizirajte dugove, kredite, osiguranje, investicije, oporuku i planove za umirovljenje, bez obzira na dob. Napredak u poslu možete ostvariti između 20.3. i 19.4., dok Sunce u Ovnu podupire vaše napore; uspješno završite sve poslove koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Neptun u vašoj astrološkoj devetoj u kući upozorava vas da se možete razbuditi na putovanjima ili u obrazovnim ustanovama i kroz kontakte sa studentima. Izbjegavajte osobe sa zarazne bolestima. Pripazite i na nezgode, padove ili požare. Morate slijediti zdrav način prehrane i umjereno vježbati, uz puno sna. Iznad svega, potreban vam je miran dom gdje se osjećate sigurno.