Pronašle smo inspirativne citate koji će ti u trenu popraviti raspoloženje

U onim trenucima kada ti ponestane snage, optimizma ili inspiracije, potraži motivirajuće citate, knjige ili govore koji će te podsjetiti da nada i vjera u bolje sutra uvijek postoje

Pronašle smo inspirativne citate koji će ti u trenu popraviti raspoloženje

Usred svega što nas je snašlo posljednjih tjedana, teško je ostati pozitivan. Ipak, negativne nas misle neće nigdje dovesti i samo ćemo se još gore osjećati, stoga je vrlo važno zadržati pozitivu i vedar duh.

Imaš li problema s tjeskobnim mislima, nemoj se bojati zatražiti pomoć. Izbjegavaj neprestano čitati vijesti jer one u velikoj većini često zvuče strašnije nego uistinu jesu i od toga ćeš se samo još gore osjećati. Pogledaj vijesti ili dnevnik jednom dnevno, a ostatak dana iskoristi za neke druge stvari koje će ti omogućiti da se bolje osjećaš.

Iako sve svi što prije želimo vratiti normalnom životu, ove bismo dane trebali iskoristiti najbolje što znamo. Sada je idealna prilika i da napraviš sve ono za što ranije nisi imala vremena. Ako imaš dvorište, izađi van i uživaj u suncu. Posadi svoj vrt ili presadi cvijeće. To možeš i na balkonu. Čitaj knjige, reorganiziraj ormar, napravi veliko čišćenje, uživaj s najmilijima… Aktivnosti je zaista mnogo, a sama odlučuješ kako ćeš provesti ovo vrijeme.

Nemoj biti niti previše stroga prema sebi. Ako poželiš provesti dan na kauču ispred tv-a, to je isto ok. Ipak, pokušaj uspostaviti rutinu koja će ti omogućiti da imaš određeni red u životu jer ćeš se tako osjećati puno bolje i produktivnije.


via GIPHY

U onim trenucima kada ti ponestane snage, optimizma ili inspiracije, potraži motivirajuće citate, knjige ili govore koji će te podsjetiti da nada i vjera u bolje sutra uvijek postoje, bez obzira na trenutnu situaciju.

Upravo iz tog razloga, sakupile smo neke od najoptimističnijih citata i rečenica koje će ti u svakom trenutku popraviti raspoloženje, a donosimo ih u nastavku.


(William James)


(Winston Churchill)

Vjeruj da možeš i već si na pola puta.
(Theodore Roosevelt)

Ako imaš san, zgrabi ga i ne puštaj.
(Carol Burnett)

Ne mogu promijeniti smjer vjetra, ali uvijek mogu prilagoditi svoja jedra i tako doći do svog odredišta.
(Jimmy Dean)

Bez obzira na to kroz što trenutno prolaziš, uvijek postoji svjetlo na kraju tunela.
(Demi Lovato)

Život je poput vožnje biciklom. Da bi održao ravnotežu, moraš se nastaviti kretati.
(Albert Einstein)

Nemoj odustati od onoga što uistinu voliš. Tamo gdje su ljubav i inspiracija, ne možeš pogriješiti.
(Ella Fitzgerald)

Nikad nisi prestar da postaviš novi cilj ili sanjaš novi san.
(C.S.Lewis)

Sretan život nećeš pronaći. Moraš ga sam kreirati.
(Camilla Eyring Kimball)

Inspiracija je unutar tebe. Treba biti pozitivan. Kad si pozitivan, dobre se stvari dešavaju.
(Deep Roy)

Uzalud potrošeni dani su oni bez smijeha.
(E.E.Cummings)

Sreća se često ušulja kroz ona vrata za koji nismo ni znali da su ostala otvorena.
(John Barrymore)

Život se mijenja vrlo brzo i to pozitivno, ako mu to dopustimo.
(Lindsey Vonn)

Ne trebaš uvijek imati plan. Ponekad trebaš samo nastaviti disati, vjerovati, pustiti i čekati da vidiš što će se dogoditi.
(Mandy Hale)