Priredite antivalentinovsku zabavu

Zaboravite na romantiku i u opuštenoj atmosferi se zabavite s prijateljima, te pokažite svima da Valentinovo i nije nešto posebno…

Priredite antivalentinovsku zabavu

Zapadnjački način slavlja Valentinova u kojemu parovi razmjenjuju poklone, odlaze na romantične večere, putovanja i slično sve više i kod nas zauzima maha. Naravno, sve to donekle i može biti zaista lijepo i romantično ako ste u vezi, no ako ste slobodni, Valentinovo za većinu izgleda poput vatrometa kiča, „prožvakanih“ romantičnih izraza ljubavi i forsiranih romantičnih večera.

Slavljenje Valentinova kao dana zaljubljenih i nije toliko u našoj tradiciji i običajima. Naime kod nas se dan Svetog Valentina više povezuje s buđenjem prirode i prvim znakovima proljeća, „ženidbom ptičica“ i „zovu mačaka“.

Zato, ako ste sretno (ili nesretno) slobodni, okupite isto tako svoje slobodne prijatelje i na taj dan zaljubljenih, napravite pravu antivalentinovsku zabavu, kojoj će se na kraju željeti i pridružiti zaljubljeni parovi, jer će biti – zabavnija.

Dekoracija i hrana

Dakle, za tu zabavu ne treba neko posebno planiranje, a najvažnija stvar je da u njoj nema nikakve romantike, niti ničeg što bi vas moglo podsjećati na Valentinovo. Dakle, zaboravite na crvene tonove odjeće i dekoracije. U biti, zaboravite na bilo kakvu dekoraciju.

Hrana koju ćete posluživati ne smije izgledati kao romantična večera. Također, neka bude začinjena s mnogo aromatičnih začina, te naglašenom notom luka i češnjaka. Naime, s nikim se nećete kasnije ljubiti, pa tako niti nikome neće smetati vaš zadah. Naravno, dopuštena su pića, posebno alkoholna, u što većim količinama to bolje.

Igre, glazba, filmovi

Igrajte igru s bocom i međusobno otkrivajte prljave tajne prošlih propalih veza, te zanimljive detalje avantura na jednu noć. Kartajte poker, igrajte Monopoly ili Rizik, Cugopol (Drinkopoly) ili pak organizirajte karaoke…

Ako ste pak odlučili za filmski maraton, odaberite horore, trilere ili bilo koje filmove koje nemaju u sebi ljubavnu priču, pa ni onu nesretnu.

Na zabavi zabranjeno je govoriti o ljubavnim planovima za budućnost, nema žaljenja za prošlim ljubavima… Zabava se mora temeljiti na prijateljstvu, dobroj zabavi i slobodi.

Što se pak tiče muzike neka nema romantične note u njoj. Zabranjene su ljubavne pjesme, osim onih o nesretnoj ljubavi i prekidima…

Obucite – bilo što

Zabava mora imati „dress code“, a to je da nema sređivanja. Djevojke na zabavu dolaze bez šminke, frizure i bilo kakvog uljepšavanja, po mogućnosti u staroj odjeći, trenirkama… Jednako je i s muškarcima. Važno je osjećati se ugodno i opušteno. I samo uživajte u dobrom društvu!

(vam)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.