Poklon za prvu pričest: Što kupiti za ovaj svečani dan?

Danas poklon za prvu pričest može biti bilo što, iako se i dalje najčešće kupuju oni tradicionalni. U nastavku donosimo neke od najčešćih

Poklon za prvu pričest: Što kupiti za ovaj svečani dan?

Primanje prve svete pričesti i krizme ima prije svega vjersko značenje te je važno da se to očituje i prilikom darivanja. Izdvojili smo neke lijepe i korisne darove koji imaju i simboličnu vrijednost te ostaju kao trajna uspomena na svečani dan. Dakle, koji je najbolji poklon za prvu pričest


(FOTO: Pixabay) 

Jedan od čestih darova prvopričesnicima  je "Ilustrirana Biblija" za mlade  koja sadrži odabrane biblijske tekstove, popraćene bogatim i privlačnim ilustracijama koje pomažu lakšem razumijevanju biblijskog teksta.

Lijepo osmišljena i ilustrirana knjiga "Moja prva sveta pričest" također je prikladan dar. U knjizi je predviđen i dio za ispunjanje osobnim podatcima, bilješkama i dojmovima prvopričesnika.

Kao idealan poklon za prvu pričest može biti i "Katolička enciklopedija za djecu". Pisana je jednostavnim jezikom i popraćena privlačnim ilustracijama, a sadrži ukratko prepričanu biblijsku povijest i povijest kršćanstva, priče o svecima te tumačenje temeljnih katoličkih vjerovanja i kršćanskih simbola.

Danas će djeca biti zadovoljna i malo modernijim poklonima, tako da poklon za prvu pričest mogu biti i sat, nakit ili nešto sasvim treće.