Izlagački program s 300 domaćih i stranih izlagača – Predstavljanje 16 županija – 34 kulinarske, 11 vinskih radionica i brojna druga besplatna događanja.
3. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati od 13. do 15. studenoga u sportskoj dvorani Arena Zagreb, pod jednim krovom tijekom tri festivalska dana okuplja 300 domaćih i stranih izlagača i atraktivan popratni program s 34 kulinarske radionice i 11 vinskih radionica. Posjetitelji, kojih se ove godine očekuje blizu 20.000, imati će priliku degustirati vrhunske proizvode malih i srednjih proizvođača hrane i vina, upoznati brojne autohtone delicije čak 16 županija i besplatno pratiti 34 kulinarske radionice brojnih domaćih i stranih chefova, gastro blogera, nutricionista i zaljubljenika u finu hranu i vino.
Program kulinarskih radionica koncipiran je na način da zadovolji interese široke publike. Tako će primjerice poznati chefovi, poput Ante Udovičića i Marka Palfija otkriti svoje omiljene sezonske recepte, dok će svi poklonici zdrave prehrane imati priliku upoznati se s npr. bezglutenskim ili raw food receptima a ljubitelji slastica pratiti tzv. Cake&Bake show vrhunskih slastičara. Kulinarske radionice odvijat će se kontinuirano na čak dvije show cooking pozornice.
Ljubitelji vrhunskog vina, pored brojnih degustacija, imat će priliku besplatno sudjelovati u 11 vinskih radionica, koje okupljaju brojne priznate enologe, vinare i sommeliere.
Izlagački dio festivala ove godine donosi 300 domaćih i stranih izlagača. Važan dio izlagačkog programa čini predstavljanje 16 županija sa svojim vrhunskim proizvođačima hrane i vina. Tako će Vukovarsko-srijemska županija u petak u 18 sati organizirati specijalno događanje „Okusi Srijema i Slavonije“ s tradicionalnim slavonskim specijalitetima. Predstavljanje županija i njihove eno-gastro ponude pomaže prepoznavanju Hrvatske kao uzbudljive eno-gastro destinacije, što je jedan od ključnih ciljeva ovog festivala.
Hrvatska gospodarska komora, kao ovogodišnji partner festivala, na svom će izlagačkom prostoru okupiti različite udruge zaštićenih domaćih proizvoda – pršuta, kulena, domaćeg zelja, krumpira i maslinova ulja.
Atraktivan i raznolik eno-gastro program, brojni domaći i strani izlagači sa vrhunskim delicijama, uzbudljivi cjelodnevni show cooking, besplatan dječji vrtić i brojna besplatna degustacijska jela i vrhunska vina pravi su razlog da 3. Hrvatski festival hrane i vina postane nezaobilazna vikend destinacija.
Radno vrijeme Hrvatskog festivala hrane i vina
Petak 13.11. od 14.00 do 21.00 sati
Subota 14.11. od 10.00 do 21.00 sati
Nedjelja 15.11. od 10.00 do 20.00 sati
Više o Hrvatskom festivalu hrane i vina:
www.festivalhraneivina.hr
www.facebook.com/hrfhv