#ostanidoma i prati koncert najvećih zvijezda današnjice 'One World: Together at Home' u organizaciji Lady Gage

Osim što je prikupila više od 35 milijuna dolara za bobru protiv koronavirusa, Lady Gaga je odlučila organizirati najveći virtualni koncert kako bi zahvalila svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji borbe s COVID-19

#ostanidoma i prati koncert najvećih zvijezda današnjice 'One World: Together at Home' u organizaciji Lady Gage

Globalni specijal “One World: Together at Home” (“Jedan svijet: zajedno kod kuće”) zajednički je projekt Lady Gage, Svjetske zdravstvene organizacije i organizacije Global Citizen.  I upravo će ovaj netipičan i poseban koncert okupit neka od najvećih glazbenih imena,a sve kako bi odali počast svim zdravstvenim radnicima diljem svijeta , ali i kako bi skrenuli pozornost da postoji WHO-ov COVID-19 Fond solidarnosti.

Otkako se fondu prikuljučila Lady Gaga u vrlo kratkom vremenu prikupljeno je više od 35 milijuna dolara. 

Kada je virtualni koncert “One World: Together at Home”?

Dvosatni globalni specijal po našem vremenu počinje 19.4. u nedjelju u 2 sata ujutro. 

Koje će sve poznate face sudjelovati u virtualnom koncertu?

Lady Gagi pridružit će se doista impresivan popis glazbenika i slavnih faca, uključujući Eltona Johna, Billie Eilish, Lizzo, Chrisa Martina, Paula McCartneya, Stevieja Wondera, Johna Legenda, Davida Beckhama, ali i imena poput Taylor Swift, Celine Dion, Shawna Mendesa, Camila Cabello, Jennifer Lopez, Alicia Keys, Sama Smitha i Oprah Winfrey.

Čini se kako bi mogli nabrajati u nedogled tko se sve odlučio pomoći i zabaviti milijune građana koji su kod kuće u izolaciji. 

?? We’re excited to announce One World: #TogetherAtHome, a global broadcast on April 18, curated in collaboration with @LadyGaga and featuring your favorite artists and comedians — all in support of the @WHO and healthcare workers on the frontlines of the COVID-19 crisis. (1/7) pic.twitter.com/ZspKXtmd2V

— Global Citizen (@GlblCtzn) April 6, 2020"Koncert je namijenjen "pričanju priča i podršci zdravstvenim djelatnicima i njihovim nesebičnim i plemenitim djelima", objasnila je Lady Gaga zašto je odlučila organizirati koncert. Domaćini večeri će biti nevjerojatni trojac, gotovo najveće voditeljske zvijezde: Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert 

Lady Gagu već su počeli uspoređivati s Bobom Geldofom koji je 1985. organizirao Live Aid, humanitarne koncerte za pomoć gladnoj djeci u Etiopiji. Podsjetimo 13. srpnja istovremeno su održani koncerti na JFK stadionu u Philadelphiji i stadionu Wembley u Londonu. Koncerte je pratilo preko 400 milijuna gledatelja iz 60 zemalja svijeta. 

Ono po čemu se Gagin One World uvelike razlikuje od Live Aida i svih dosadašnjih humanitarnih koncerata je socijalna distanca, to jest nitko od sudionika, ali ni gledatelja, neće biti na istome mjestu. One World također i neće primarno služiti prikupljanju novca. 'Spremite novčanike i uživajte u predstavi koju zaslužujete', objasnila je Gaga.

Pjevačica je poručila da iako ne možemo fizički sudjelovati na koncertu i biti zajedno, možemo to učiniti online. Koncert možeš pratiti u nedjelju 19.4. od 2 do 4 sata ujutro na  Facebooku, Instagramu i YouTube-u.

#ostanidoma, i ostani negativan.