Osjećaš se ludo, nervozno ili rastreseno? Uz pomoć horoskopa otkrij tehniku koja ti može pomoći

Osjećaš stres ili tjeskobu, a želiš se osjećati bolje? Kako bi se osjećala dobro i popravila svoje stanje možeš prakticirati jednostavne tehnike

Osjećaš se ludo, nervozno ili rastreseno? Uz pomoć horoskopa otkrij tehniku koja ti može pomoći

Ovan

Otkrij koji način smirivanja i fokusiranja najbolje odgovara tvom horoskopskom znaku i na što je najvažnije da se fokusiraš tijekom traganja za najboljom verzijom sebe. Astrolog Kyle Thomas objasnio je mane i prednosti svakog znaka. 


"Ovnovi su skloni trčanju prema naprijed sve dok ne izgore, tako da će im dizanje utega u teretani ili kardio vježbe omogućiti da se osjećaju snažno u svom tijelu i da pobjegnu iz svoje glave", kaže Thomas za Bustle. Zapravo Ovnici fizička aktivnost pomaže da se poveže i stvori mirni um.

Image

7 energičnih horoskopskih znakova koji znaju uživati u životu

Bik

Bik vlada fizičkim svijetom. Zbog toga Bik zadržava veliku fizičku napetost u svom tijelu. "Najbolji način da procijeniš što osjećaš jeste da pažljivo skeniraš svoje tijelo", objašnjava Thomas. Ova tehnika je meditativna praksa u kojoj smo fokusirani na dio po dio tijela, od nožnih prstiju i sve prema glavi. Ovom praksom primjećuješ kako se osjećaš, skeniraš gdje je napetost i ideš dalje.

Blizanci

Poznato je da Blizanci govore impulzivno. Prema Thomasu "pažljivo slušanje izvrsna je vještina koja može pomoći u grupi". Blizanci trebaju preusmjeriti svoj fokus. "To će im pomoći da primaju umjesto da uvijek budu pokretačka intelektualna sila", dodaje. Svjesno se potrudi osluškivati ono što svaka osoba govori i odupri se porivu da reagiraš, prekidaš ili koristiš riječi drugih ljudi kako bi dobila još nekoliko bodova za sebe.

Rak

Račica treba obratiti pozornost na hranu i način koji jede. Pažljivo jedenje ne samo da uključuje izbor, već ti "omogućava usporavanje i poštovanje hrane koju jedeš što će ti pomoći da se osjećaš prizemljeno na početku dana", kaže Thomas. Uzmi vrijeme i stvarno razmisli o tome za čime tvoje tijelo žudi, uloži napor da nabaviš i pripremiš hranu za sebe i to će ti pomoći da se povežeš sa svojim tijelom.

Lav

Lavu je važno kako izgleda, jako je usklađen s vanjskim svijetom jer tako često pokazuje svoje unutarnje stanje. Prema Thomasu, vrijeme za sebe u kojem imaš svoje rituale i paziš na način na koji pereš svoje lice pomoći će ti da povežeš tijelo i um. "Lavovi bi trebali svaku jutro ili večer njegovati svoje lice. "Ovo će im omogućiti da se odmore, napune i dovedu u ravnotežu svoju dušu, um i tijelo", dodaje. 

Djevica

Najbolji način da Djevica bude u sadašnjosti je da izađe iz svog prirodnog stanja. "Djevica je perfekcionist zodijaka, baš takva može postati frustrirana ako sve nije kako želi", kaže Thomas. Kako bi sačuvala svoju energiju, trebaš pronaći kreativni hobi koji nema savršene standardne, to će ti omogućiti da se izraziš bez logike. 

Vaga

"Vage su sklone anksioznosti i opsjednutosti zbog svakog pojedinog detalja", kaže Thomas. Ovo može stvoriti zdravstvene probleme, ali uz male promjene navika stvari mogu biti puno bolji. Promatranje je praksa koja zahtijeva da se odvojiš od svojih misli i primijetiš ih kao odvojene. Ako to radiš, "imaš moć nad tvojim emocijama", dodaje Thomas te kaže da tako možeš smanjiti anksiozne misli pa čak i pronaći novu perspektivu.

Škorpion

Škorpion je vjerojatno posljednji horoskopski znak za koji bi pomislila da će stati i mirisati ruže. "Jednostavna tehnika u koju je uključena aromaterapija može mu pomoći da se opusti i da mu emocije ne zamagle um", kaže Thomas. Također, jednostavno zaustavljanje uz cvijet može ti pomoći da jednostavno ostaneš u trenutku. Ako se osjećaš napeto ili pod stresom aromaterapija ti može pomoći da olakšaš trenutak.

Strijelac

Kada se Strijelac ne osjeća dobro zbog sebe može biti oslabljen ili izgubiti samopouzdanje. Smijehom se oponaša samopouzdanje jer "usporava rad srca i opušta tijelo, ali i oslobađa endorfine i hormone koji smanjuju stres", kaže Thomas. Možeš preusmjeriti svoj um ako se pogledaš u ogledalo i diviš se sebi i onome što si donijela svijetu.

Jarac

Jarac je jedan od najradišnijih znakova, ali su skloni pretjerivanju zbog čega su pod stresom. "Desetominutna jutarnja meditacija može biti savršena tehnika za tebe kada trebaš procijeniti navike uma i obrasce i steći veću kontrolu nad svojim mislima", kaže Thomas. Probudi se ranije kako bi stvorila rutinu za ovaj novi korak.

Vodenjak

"Vodenjaci su poznati po svom aktivnom umu koji se nikada ne može smiriti", kaže Thomas. Čitanje zbog odmora ili užitka dopustit će tvom umu da smiri. Napravi popis knjiga ili članaka koji ti se čini zanimljivi i drži ih blizu sebe. Na taj način bit će uz tebe kad god ti trebaju.

Ribe

Ovaj horoskopski znak najviše je povezan s duhovnošću i meditacijom, i zbog toga Riba mora naučiti napuniti svoju dušu i povezati se s fizičkim svijetom. "Ponekad se mogu osjećati preplavljeni sa svojim emocijama, a jednostavan način da se smire je da svakodnevno pišu dnevnik o stvarima i ljudima zbog kojih osjećaju zahvalnost", dodaje. Kada stvari osjećaš intenzivno, možeš pogledati dolje prema zemlji, a ovaj dnevnik pomoći će ti da održiš ravnotežu kada intenzivno osjećaš.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.