Neno Belan se riješio sive mrene i naočala za čitanje zauvijek

Osjećam se preporođeno jer bez naočala vidim savršeno, rekao je oduševljeni glazbenik

Neno Belan se riješio sive mrene i naočala za čitanje zauvijek

Neno Belan, jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenika i tvorac nekih od najvećih hrvatskih hitova nedavno je primijetio da mu je vid sve mutniji bez obzira na naočale koje koristi za čitanje.  Žalio se na otežani vid pri vožnji automobila, općenito u raznim životnim aktivnostima, a naročito  pri radu za kompjuterom u studiju.  Pregledom u poliklinici Optical Express, utvrđeno je da Neno ima sivu mrenu. Nije mu dugo trebalo da se odluči za zahvat uklanjanja mrene čime se ujedno zauvijek riješio naočala za čitanje.

Neni je ugrađena Symphony intraokularna leća s proširenim rasponom vida, koja  spada u najnoviju generaciju premium leća te omogućuje dobar vid na svim udaljenostima, a ugrađuje se kada pacijent ima mrenu ili prezbiopiju  (dioptriju nakon četrdesete godine, kada se ne vidi na blizu bez naočala).

Leća se ugrađuje na način da kirurg izvadi prirodnu leću iz oka i zamijeni je umjetnom lećom. Jednom ugrađena leća je smještena u oku doživotno i ne treba ju mijenjati, ona uvelike poboljšava kvalitetu života i slobodu gledanja bez naočala ili leća.

Operacija je potpuno bezbolna i traje u prosjeku 10-15 minuta.  Nakon operacije, pacijent odlazi na kućno liječenje, a svojim aktivnostima se može lagano vratiti već prvi dan nakon zahvata. Oporavak traje slijedeća 2-3 tjedna i uključuje svakodnevno kapanje protuupalnih kapi uz redovite oftalmološke preglede.

ImageUkoliko imate simptome poput:  mutnog vida, otežanog čitanja poruka na mobitelu, gledanje televizije i slično, nemojte ih zanemariti, već se naručite na pregled koji može spasiti vaš vid!

“Operacija je prošla besprijekorno. Osjećam se preporođeno jer bez naočala vidim savršeno. I dalje ne mogu vjerovati da vidim odlično i na daleko i na blizu. Odmah se osjećam slično kao i u djetinjstvu i mladosti! Hvala svima u Optical Expressu!“

ImageOptical Express jedna je od vodećih oftalmoloških ustanova koja surađuje s vrhunskim stručnjacima iz područja refrakcijske kirurgije. Poliklinika u Zagrebu je dio velike britanske grupacije koja raspolaže s preko 200 klinika i optika diljem Velike Britanije, Njemačke i Hrvatske. Na nivou čitave grupacije obavljeno je preko 2.5 milijuna operacija.

Javite se stručnjacima iz Optical Express očne poliklinike na broj telefona: 01/5625450, a oni će vrlo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja ili posjetite njihovu web stranicu: www.opticalexpress.hr.