Najavljen prvi beskonačni bazen s pogledom od 360 stupnjeva

Još jedan veličanstven razlog za put do Londona!

Najavljen prvi beskonačni bazen s pogledom od 360 stupnjeva
Play logo

Tvrtka Compass Pools ima dobre vijesti za sve entuzijaste visine i plivanja. Naime, nedavno je tvrtka najavila novi dizajn koji izaziva pravu vrtoglavicu - prvi 'beskonačni bazen' s pogledom od 360 stupnjeva koji će biti postavljen na krovu nebodera u Londonu.

Infinity London će biti prva i jedina zgrada na svijetu koja će ugraditi ovaj vrhunski dizajn bazena. Bazen će biti položen na vrhu nebodera od 55 katova i omogućit će ljudima da plutaju preko 200 metara iznad obzorja Londona s nesmetanim i veličanstvenim pogledom na grad.

Play logo
shimmer fallback


Iz tvrtke kažu da je bazen izrađen od lijevanog akrila, a ne od stakla. Ovaj materijal je odabran nakon pažljivog razmatranja jer kako se ispostavilo, lijevani akril ima istu valnu duljinu kao i voda, što omogućuje da bazen izgleda potpuno čisto. Nadalje, pod bazena je također transparentan tako da ljudi u zgradi mogu vidjeti plivače koji plivaju gore.

Ako se pitaš kako će se uopće moći ući u bazen, Compass Pools objašnjava: "Plivači će pristupiti bazenu kroz rotirajuće spiralno stubište koje funkcionira kao vrata podmornice te izlazi s dna bazena kada netko želi ući ili izaći."No to nije jedina jedinstvena tehnologija koju će bazen posjedovati. Dizajneri su pronašli način da vjetar ne pušta vodu na ulice. Uključili su ugrađeni anemometar za praćenje brzine vjetra, koji je povezan s računalom, odnosnbo sustavom upravljanja oji će također voditi brigu i o temperaturi vode.

Osim toga, tvrtka se pobrinula da bazen uz veličanstven pogled ima i sustav osvjetljenja koji će cijeloj zgradi pružiti izgled svjetlucave svjetiljke na vrhu.

Play logo
shimmer fallback


Iako se točan datum izgradnje bazena još ne zna, iz tvrtke govore da, ako sve prođe dobro - izgradnja će početi 2020. godine

Sve što možemo reći je - wow! Što ti kažeš na ovaj bazen? Piši nam u komentarima. 

(Foto: Compass Pools)

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.