Na zagrebačkoj Pešćenici osvanuo zanimljivi mural koji poziva da se probudimo i budemo bolji jedni prema drugima

Street art umjetnik Miro Modul Petković u nekoliko je dana zid napuštene kuće pretvorio u mural naziva 'Black Hole Sun'

Na zagrebačkoj Pešćenici osvanuo zanimljivi mural koji poziva da se probudimo i budemo bolji jedni prema drugima

Miro Modul Petković kontinuirano radi i stvara već više 25 godina, a zasigurno i jedan od rijetkih koji nastavlja s tradicijom krasopisa, odnosno kaligrafije. Njegova djela krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora.

Sada je napravio zanimljivi mural na zagrebačkoj Pešćenici naziva 'Black Hole Sun' kojim poziva da se probudimo i budemo bolji jedni prema drugima, ali i našoj planeti.

Image"U ovim danima izolacije, kad sam vidio napušteni i grmljem obrasli zid na Peščenici, koji se nalazi praktično u 'mom vrtu' odmah sam krenuo u akciju čišćenja i rezuckanja! Rodila mi se ideja da naslikam pijevca koji nas prvi zorom sve budi. U glavi mi se pritom vrtila pjesma 'Black Hole Sun' koju u ovo vrijeme često slušam na radiju. To je moj poziv svima nama da se probudimo i da budemo bolji prema planeti i jedni prema drugima", izjavio je zagrebački street art umjetnik i kaligraf.

Izrada murala je tekla brzo i u nekoliko dana zid napuštene kuće osvanuo je u novom ruhu. Miro objašnjava da na muralu pijevac izlazi iz crnog kruga svojim usmjerenim pogledom, a i samim perjem te želi da ga čujemo.

ImageOkružuju ga riječi pjesme 'Black Hole Sun' benda Soundgarden, koja ispire kišu i donosi novi, svjež glas.