Zvjedanova prognoza

Mjesečni horoskop za kolovoz: Uživaj u mjesecu ljubavi i strasti

Osim vrućina koje su nas 'pogodile' ovih dana, mnoge horoskopske znakove ovog kolovoza mogle bi pogoditi i strelice ljubavi, barem nam tako kaže naš Zvjezdan. Ipak, upozorava naš Zvjezdan - čuvaj se iluzija u idili. Kakva je mjesečna prognoza za kolovoz svih 12 znakova pročitaj u nastavku.

profimedia-0070883547.jpg

Početak kolovoza će te podsjetiti na ograničenja s kojima se boriš ove godine, ali većinu mjeseca imaš prilike uživati u ljubavi i strasti. Samo se pritom čuvaj iluzija o idili.

OVAN

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji obilježavaju ovu godinu, a odnose se na povezanost novčane situacije i ostvarivanja zacrtanih ciljeva, no sada se od tebe očekuje kreativni napor i dobre odluke kako bi prevladala prepreke barem dijelom. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu planova i ciljeva i traži od tebe reviziju željenog, jer trebaš odrediti što ti je najvažnije. Prihvati konzervativni pristup i trenutnu situaciju i izvuci najbolje što možeš. Uran u zoni prihoda kreće u retrogradni hod (do siječnja 2022.), što je dodatan signal za štednju.

Zbog svega te očekuje naporan ritam na poslu, ali uvjeti su sasvim dobri za pokazivanje sposobnosti. Ako si se već vratila s odmora, najveći problem će ti biti koncentracija i sklonost nerealnim procjenama jer si mislima negdje drugdje. Dolazak Merkura u Djevicu (11.) može ti pomoći u zapažanju svih važnih detalja.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu partnerstva i najvažnijih veza (16.), uživat ćeš u druženju s najbližom osobom ili naći nekog tko će te šarmirati.

Mjesečni aspekti

Dok Venera stvara dobre uvjete na radnom mjestu i u odnosima s kolegama, olakšano ti je usmjeravanje energije na zadatke, ali od tebe se očekuje i donošenje dobrih odluka u kreativnim projektima. Tu već nailaziš na postojeće probleme jer ti za ostvarenje ciljeva nedostaje sredstava. Istina, ta situacija se stalno mijenja tvojim naporima, no važno je da ambicije prilagodiš stvarnosti. Možda više trošiš i na ljubav ili zabavu. Problem ti je racionalno razmišljanje (9.-10.) jer si mislima negdje drugdje, pa ti odluke nisu temeljene na točnim podacima; vrati se u realnosti i koncentriraj se. U tome će ti pomoći detektiv Merkur (od 11.). Ogromnu strast zbog uspjeha doživljavaš 11.-12., pri kontaktu Venere i moćnog Plutona pa su ti i ambicije zadovoljene; taj aspekt ima i seksualne konotacije, stoga bi mogla imati posebnu proslavu.

Sunce i Jupiter u opoziciji (19.-20.) još jednom naglašavaju nesklad između želja i stvarnih mogućnosti; srećom, povećan napor Marsa i Merkura (20.-23.) daje dobre novčane rezultate, iako ne koliko želiš jer Uran u zoni prihoda postaje retrogradan (20.). Nakon što Sunce uđe u polje rada (22.), snažno se fokusiraš na posao: nakon što su ti procjene opet konfuzne (24.-25.), sređuješ misli i kao detektiv otkrivaš sve važne detalje (26.). Puni Mjesec (22.) stavlja u fokus potrebu za procjenom jednog važnog cilja.

Naći ćeš vremena i za ljubav, iako moraš paziti da ne trošiš previše na zabavu s dragom osobom ili pri izlascima. Venera i Uran (3.-4.) donose uzbuđenje i mogući nenadani prihod, ali spomenuti 11.-12. pokazuju snagu tvoje strasti i duboko prožimanje s partnerom. Mladi Mjesecc (8.) govori o mogućnosti započinjanja nove veze. Najbolje vrijeme za uživanje s najvažnijom osobom dolazi nakon 16. i ulaska ljubavne Venere u polje partnerstva! Ako si slobodna, naići ćeš na puno osoba koje će te šarmirati i zadovoljiti tvoj ukus.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Uran u tvom znaku sudionik je izazova u prvih desetak dana koji obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u profesionalnom životu, ali i tebe same. Sve je sada povezano sa situacijom kod kuće ili odnosima s obitelji, pa ćeš u tom okružju biti aktivna i u razgovorima tražiti rješenje ili podršku, vjerojatno u napetom tonu. Uran kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u promjenama koje želiš postići; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Sada se od tebe očekuje kreativnost u privatnim poslovima i dobre odluke kako bi prevladala prepreke barem dijelom. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu karijere i traži od tebe reviziju planova, te stavljanje ambicija na čekanje. Prihvati konzervativni pristup i trenutnu situaciju i izvuci najbolje što možeš.

Najbolje vijesti stižu od prisustva Marsa i tvoje ljupke Venere u zoni istinske ljubavi, užitaka i zabave, pa se možeš prepustiti najljepšim emocijama i strastima. Nakon što u taj sektor uđe i Merkur (11.), seksi razgovori i upoznavanja brzo vode u zagrljaje.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što tvoja vladarica Venera uđe u polje rada i svakodnevnih obaveza (16.), možeš se vratiti u na posao među dobro raspoložene kolege.Mjesečni aspekti

Neka od najvažnijih životnih polja uključena su u promjene ili ograničenja koja doživljavaš ove godine. Revolucionarni Uran u Biku tražio tebe mijenjanje, što je nešto na što nisi navikla. Povezano polja je ono karijere i profesionalnih aktivnosti, u kojem boravi Saturn, a sada se vratio i Jupiter u retrogradnom hodu. Nasuprotno polje je ono doma i obitelji, a tvoje aktivnosti su u prva tri tjedna fokusirana na zbivanja kod kuće i u privatnim poslovima. Ograničenja teško podnosiš, ali možda zbog vlastite nespremnosti na mijenjanje. Ne donosi odluke naglo, jer će najvjerojatnije biti pogrešne i nađi više vremena za najbliže. Prvih deset dana prepuno je izazovnih aspekata, a u njima sudjeluje i Mladi Mjesec u zoni doma (8.), koji ti govori na što moraš obratiti pozornost. Oko 19.-20. najviše ćeš osjetiti potrebu za postavljanjem ravnoteže u obavezama prema poslu i obitelji.

Srećom, ljubavni život donosi ti točno suprotno raspoloženje: energični Mars u zoni ljubavi i njegova družica Venera podižu temperaturu i daju ti razloga za sreću. Već 3.-4. tvoja vladarica ulazi u sjajan aspekt Uranom, pa možeš sasvim iznenada završiti u ljubavnom klinču. Jedino čega se trebaš čuvati je potpuna zaslijepljenost idealizmom (9.-10.) Svu snagu svoje strasti pokaži 11.-12., kad se Venera druži s moćnim Plutonom. Dolazak Merkura u istu zonu (11.) kaže da imate i o čemu pričati, a ne samo valjati po krevetu (ili negdje drugdje). Ako si slobodna, ovo je pravo vrijeme za upoznavanje odgovarajuće osobe. Dobre odluke i snažan ljubavni ili kreativni izražaj pokazuješ 20.-23., iako tada moraš biti oprezna, jer Uran kreće u retrogradni hod. Dolazak Sunca u polje ljubavi jasno govori na što stavljaš glavni fokus

U kolovozu imaš dobru priliku odmoriti se od napetosti i prepustiti se ljepšoj strani života.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Izazovi koji te čekaju u prvih desetak dana, a obilježavaju ovu godinu, odnose se na tvoju dugoročnu perspektivu, obrazovanje ili poslove s inozemstvom te tvojom psihološkom situacijom, možda zbog nesigurnosti planova. Sve je sada povezano s tvojim intelektualnim radom, načinom razmišljanja i idejama, a moraš paziti da se komunikacija s drugima ne odvija u napetom tonu. Uran u zoni psihologije kreće u retrogradni hod (20.) i time usporava promjene koje želiš napraviti; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Sada se od tebe očekuje kreativnost u rješenjima i dobre odluke kako bi prevladala prepreke barem dijelom; u tome ti pomaže tvoj misaoni vladar Merkur (do 10.). Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu dugoročnih planova i obrazovanja i traži od tebe reviziju, stavljanje ambicija na čekanje te odrađivanje onog što nisi dobro napravila. Prihvati konzervativni pristup i trenutnu situaciju i izvuci najbolje što možeš.

Venera u zoni doma i obitelji čini to mjesto najugodnije, a Mars ukazuje na radove i veće aktivnosti, ali i seksi užitke. Dolazak Merkura u Djevicu (11.) može ti pomoći u rješavanju važnih detalja i razgovorima s najbližima.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu istinske ljubavi (16.), uživat ćeš u druženju s dragom osobom ili naći nekog s kim ćeš uživati.


Mjesečni aspekti

Tvoj Merkur se do 11. nalazi u trećem polju komunikacija, koje simbolizira upravo znak Blizanaca, što je važno jer svojim umnim sposobnostima i dobrim idejama trebaš riješiti probleme koji te ograničavaju. Radiš li u obrazovanju ili posluješ s inozemstvom (ili radiš u izdavaštvu), teško podnosiš da ne možeš baš svaku ideju iskoristiti, a možda jer su svemu krive potisnute frustracije u tvojoj podsvijesti. Stoga u prvih desetak dana moraš pokazati snalažljivost i naći zadovoljavajući izlaz. Mladi Mjesec (8.) govori o tom zadatku. I Pun Mjesec (22.) govori o potrebi reevaluacije dugoročnog plana.

Najljepše aktivnosti zbivaju se kod kuće, jer se u toj zoni nalaze aktivni Mars i dobro raspoložena Venera. Već 3.-4. u kontaktu s Uranom, taj planet ljubavi donosi veoma uzbudljive trenutke s jasnim seksualnim konotacijama. Možda si oko 9.-10. potpuno dekoncentrirana na poslu zbog kućnih užitaka, pa su ti i procjene prilično loše. Na poslu ipak ostani pažljiva. Tvoj Merkur ulazi u tu zonu (11.) pa ti može pomoći u sređivanju privatnih poslova. Najveći izljev strasti doživljavaš 11.-12., a možda se pokazuje tvoja moć i u rješavanju financiranja nekog kućnog projekta. Sada možeš pokazati svu snagu svog uma (20-23.), no u iduća dva dana ipak moraš dobro provjeriti činjenice kako ne bi bila žrtva vlastitih iluzija. Zato ćeš već 26. detektivskim sposobnostima otkriti svaki skriveni detalj i poboljšati svoj položaj.

Ljubav je posebno dobra aspektirana nakon ulaska Venere u Vagu (16.), nakon čega se možeš prepustiti najljepšim emocijama dragom osobom ili naći nekog tko ti odgovara. Čim se u zonu istinske ljubavi nađe i Merkur (30.), željet ćeš ustanoviti koliko toga dijelite i u idejama, ne samo u fizičkim apetitima.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u najvažnijim ciljevima zbog financijskih obveza. Sve je sada povezano i s tvojim prihodima i troškovima. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u promjenama koje želiš postići; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Sada se od tebe očekuje kreativnost oko zarađivanja i dobre odluke kako bi prevladala prepreke barem dijelom. U prva tri tjedna planiraj godišnji budžet i radi na rješenjima trenutne situacije. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu dijeljenih resursa i financija i traži od tebe reviziju obveza i onoga što dijeliš s važnim partnerom. Prihvati konzervativni pristup i trenutnu situaciju i izvuci najbolje što možeš.

Mars i Venera u zoni komunikacija, razmišljanja i ideja donose dobre, seksi vibracije pa možeš upoznati nekog uzbudljivog. Ako si se već vratila s odmora, najveći problem će ti biti koncentracija i sklonost nerealnim procjenama jer si mislima negdje drugdje. Dolazak Merkura u Djevicu (11.) može ti pomoći u zapažanju svih važnih detalja.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu doma i obitelji (16.), uživat ćeš s najbližima u kućnom okružju.


Mjesečni aspekti

Ovu godinu muče te financijske obveze i sve ono što dijeliš s važnim partnerom jer utječe na ciljeve koje imaš, a čini ti se i da ih stalno moraš mijenjati ili pričekati s njihovim ostvarenjem. Ovaj mjesec u fokusu su tvoji prihodi, s kojima moraš podmiriti obaveze i ostvariti barem nešto od zacrtanog. O tomu govori i pojava Mladog Mjeseca (8.) u polju novca, stoga pokaži strpljivost i dobre ideje. Nakon te prve trećine mjeseca posveti se onome što ti u kolovozu bolje ide: energični Mars i ljupka Venera u zoni komunikacija daju ti priliku za seksi upoznavanja u kojima ćeš jasno izdržavati stavove. Već 3.-4., pri nekom izlasku možeš iznenada upoznati veoma uzbudljivu osobu, a 11.-12. donose moćan kontakt Venere i Plutona u tvojoj zoni partnerstva. Taj aspekt je poznat po dubokoj strasti koja ga prati, stoga se prepusti užicima i spajanju na višoj razini. I Merkurov dolazak u tu zonu (11.) pospješuje komunikacije i upoznavanja. Pazi samo da ne budeš žrtvom iluzija, stoga se potrudi saznati sve važne detalje o drugoj osobi, a odličnu priliku zato imaš 26.

Venera ulazi u Vagu i tvoj sektor doma i obitelji, a to je mjesto gdje se uvijek najugodnije osjećaš. Uživaš uljepšavati svoje sigurno utočište i družiti se s gostima ili najbližima, naročito nakon što se tu pojavi i Merkur (30.). Puni Mjesec (22.), ponovo te vraća na rješavanje neke financijske obveze.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u profesionalnom ili javnom životu (možda i jednog od roditelja) te važnim partnerstvom, privatnim ili poslovnim. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u poslovnim promjenama koje želiš postići; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Sada se od tebe očekuje kreativnost i dobre odluke kako bi prevladala prepreke barem dijelom. U prva tri tjedna Sunce je u tvom znaku, pa uz pomoć stratega Merkura trebaš pokazati snalažljivost. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu partnerstva i traži od tebe da ustanoviš koje su ti vrijednosti u odnosu najvažnije te što te doista čini sretnom. Prihvati konzervativni pristup i trenutnu situaciju i izvuci najbolje što možeš. Ne donosi velike odluke prije nego Jupiter i Saturn krenu u direktni hod (najesen).

Mars i Venera u zoni novca i prihoda donose dobre okolnosti te mogućnost nalaženja novog izvora prihoda, no čuvaj se i većih troškova. Nemoj ulaziti u izdatke zbog želje za nečim lijepim. Dolazak Merkura u Djevicu (11.) može ti pomoći u pažljivijem planiranju.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu komunikacija (16.), uživat ćeš u razgovorima ili upoznavanju novih osoba.


Mjesečni aspekti

Zona partnerstva je opterećena hladnim Saturnom, a sada se tu vratio inače dobroćudni Jupiter u retrogradnom hodu. Moraš se dobro zapitati što očekuješ od glavnog partnera jer ti daljnje odluke ovise o zadovoljstvu u tom savezu. Može odnositi i na posao, naročito jer u toj sferi doživljavaš velike promjene posljednjih godina. Iskaži svoje stavove jasno, ali prihvati da ne može biti baš sve po tvom. Mladi Mjesec u tvom znaku (8.), govori da novu osobnu fazu započinješ razmišljanjem o karijeri i najvažnijim odnosima. Najveći izazov će ti biti pravilna procjena i donošenje dobri odluka. Merkur prelazi u Djevicu (11.) pa ćeš se više baviti osobnim primanjima. Ovdje se već nalaze Mars i Venera, pa je jasno da najviše razmišljaš o novcu, ali imaš priliku poboljšati status. Dani kao što su 3.-4. te 11.-12., dokazuju kako svojim najboljim naporima uvijek pokazuješ svoje sposobnosti autoritetima na poslu. Ipak, nemoj pretjerivati s troškovima kako bi udovoljila svom egu.

Venera se seli u zonu komunikacija (16.) i daje ti priliku za pokazivanje svoje šarmantne strane, stoga ne bi trebalo čuditi da će mnogi primijetiti zavodljivost kojom zračiš.

Sposobnost rješavanja poslovno-financijskih pitanja pokazuješ 20.-23. kao i 26., ali ambicije ćeš morati smiriti jer Uran postaje retrogradan (20.). Pun Mjesec (22.) dovodi u fokus partnera i zajedničke planove.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u dugoročnoj viziji i radnom mjestu (ili možda zdravstvenoj situaciji). Sve je sada povezano i s tvojom psihološkom čvrstinom. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u promjenama koje želiš vidjeti u svojoj perspektivi; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Sada se od tebe očekuje da se malo povučeš i na miru obaviš sve ono što ti ostalo (dokumentacija i sl.) te planiranje sljedećih poteza nakon ljeta. Energija ti je na nešto nižoj razini, pa se trebaš više odmarati i puniti baterije. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu rada i zdravlja i traži od tebe reviziju dosad napravljenog te vjerojatno ponavljanje nečeg za što si mislila da je iza tebe.

Mars i Venera u tvom znaku donose sjajne, seksi vibracije, koje ne ostaju neprimijećene; imat ćeš prilike za zadovoljenje fizičkih apetita. Najveći problem će ti biti koncentracija i sklonost nerealnim procjenama u romansama.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu prihoda i vrijednosti (16.), možeš očekivati bolje financije.


Mjesečni aspekti

Rad, svakodnevne obaveze ili fizičko zdravlje pod svojevrsnim su napadom ove godine. Vjerojatno si opterećena ili ograničena radnim uvjetima, a sada se u tu zonu vratio i Jupiter pa zahtijeva od tebe dobru procjenu jer o njoj ovisi tvoja dugoročna perspektiva. Tu može doći do promjena, a to sve utječe na tvoje psihološko stanje. Upravo su Sunce i Merkur u zoni unutarnji psihologije, pa je jasno da razmišljaš o svim važnim pitanjima i pripremaš nove poteze. Kad je Sunce na ovom mjestu, energija ti je na nižoj razini, stoga je najbolje odmarati se i procijeniti što si napravila u prethodnoj godini. Nakon 22., Sunce ulazi u Djevicu i time započinje tvoje doba. Tada možeš nastaviti s planovima s punom snagom. U prvih desetak dana važno je zadržati koncentraciju pri odlukama ili kod primanja loših vijesti.

Istovremeno, u tvom znaku se nalaze energični Mars i ljupka Venera: Mars ti ipak održava snagu na potrebnoj razini, a Venera te čini posebno privlačnom i ljupkom, naročito 3.-4., kad pri kontaktu s uzbudljivim Uranom možeš doživjeti iznenadne vruće trenutke. Lijepo je uživati u eteričnim emocijama, ali zadrži osjećaj za realnost (9.-10.), jer prebrzo zaljubljivanje i gubitak razuma nije baš preporučljivo. Merkur u tvom znaku (od 11.), čini da najviše razmišljaš o sebi, iako 24.-25. opet imaš problema s pravilnim procjenama. No svu snagu strasti, za koju neki misle da nedostaje Djevicama, pokazuješ 11.-12., kad se duboko prožimaš s ljubavnim partnerom. A neki kažu da su Djevice hladne! Snagu svog intelekta pokazuješ 20.-23. jer nalaziš rješenje za neke od izazova s kojima se suočavaš.

Pun Mjesec u Vodenjaku (22.), stavlja u fokus neko radno ili zdravstveno pitanje. Podatke o ljubavnom partneru saznaješ kao pravi detektiv (26.) ili pripremaš sve što je potrebno za kreativni projekt. Nakon što Venera prijeđe u Vagu (16.), osjetit ćeš bolju novčanu situaciju.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u dijeljenim resursima i financijama zbog kreativnih projekata, ljubavi ili djece. Sve je sada povezano i s tvojim ciljevima. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u promjenama koje želiš vidjeti u novčanim poslovima; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Svoju kreativnost pokaži tako da nađeš načina ostvariti barem nešto od planova, uz primjećivanje svih važnih detalja. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u ljubavi i kreativnosti i traži od tebe analizu i odgovor što te stvarno zadovoljava u ljubavnoj vezi ili ostvarenju kreativnog projekta.

Mars i Venera u Djevici donose seksi vibracije, ali je vjerojatnije da fizičke apetite zadovoljavaš daleko od svačijih pogleda. Najveći problem će ti biti sklonost nerealnom u romansi, naročito ako si se upustila u tajnu vezu.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što tvoj ljupka vladarica Venera uđe u Vagu (16.), pokazuješ šarmantnu zavodljivost koju primjećuju svi oko tebe.


Mjesečni aspekti

Problemi s kojima se suočavaš ove godine mogu se odražavati na jednoj od dviju razina: ili je u pitanju ograničenost u kreativnom izražavanju zbog promjena u financijskim obvezama ili si nezadovoljna u ljubavnom odnosu koji postaje hladniji pa samim tim i emocionalna potpora i intimni odnosi doživljavaju hladno-tople promjene. U svakom slučaju, u prva tri tjedna moraš vlastitim naporima ostvariti željene ciljeve, stoga pokaži snagu svoje kreativnosti. Mladi Mjesec (8.) stavlja u fokus početak jednog važnog plana.

U zoni skrivenog i unutarnje psihologije nalazi se Mars te tvoja ljupka Venera, stoga jasno da ti je podsvijest veoma aktivna. Iznenadna strast dolazi do izražaja 3.-4., pri uzbudljivom kontaktu Venere i Urana. Ako se već opijaš, neka to bude ljubavnim ljubavnom idilom, a ne alkoholom ili nečim sličnim (9.-10.). U svakom slučaju, zadrži osjećaj za realnost u romansi. Također, možda riječ o nekom tajnom odnosu ili osobi iz prošlosti. Posebnu strast pokazuješ 11.-12., pri kontaktu Venere i Plutona u kućnom okružju.

Tvoja vladarica ulazi u Vagu (16.), pa će malo tko odoljeti tvom šarmu i privlačnosti. Ulazak Sunca u zonu izolacije (22.) upućuje te na smirivanje ritma, jer ti je energija sada na nešto nižoj razini. Analiziraj sve što si napravila u proteklih godinu dana i polako pripremaj sljedeće poteze. Ljubavni odnos je u fokusu u vrijeme Punog Mjeseca (22.): moraš dobro procijeniti što je ono što želiš od ove veze i što te doista čini sretnom.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na važan partnerski odnos i situaciju u domu. Sve je sada povezano i s profesionalnim aktivnostima. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u promjenama koje želiš vidjeti u glavnoj vezi. Moguće je da teško usklađuješ obaveze prema obitelji, partneru i poslu ili sve ovisi o tebi, pa nitko nije baš zadovoljan.

Sada se od tebe očekuju dobre odluke u poslovnim projektima. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu rada i zdravlja i traži od tebe reviziju obiteljske situacije, a moraš ustanoviti i što doista želiš vidjeti u temeljima svoje sigurnosti.

Mars i Venera u zoni prijatelja i izlazak donose sjajne, seksi vibracije, pa je moguće da će slobodne Škorpionke naići na energičnu i uzbudljivu osobu. Najveći problem će ti biti koncentracija i sklonost nerealnim procjenama u romansama.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu tajni (16.), uživaš u zagrljajima daleko od tuđih pogleda.


Mjesečni aspekti

Veoma bitna životna polja sudjeluju u teškim izazovima s kojima si suočena ove godine. Promjene se vjerojatno dešavaju u partnerskom odnosu ili su barem prisutne trzavice, što utječe i na kućni i obiteljski život ili obrnuto. Samim time u pitanje dolazi i tvoj profesionalni život jer je moguće da sve u obitelji ovisi o tebi. Ograničenja koja su prisutna kod kuće stvaraju malo težu atmosferu, ali jasnim naporom na poslu i dobrim odlukama možeš ipak održati dobru situaciju. Mladi Mjesec u zoni karijere (8.), nagovještava novi ciklus u nešto problematičnijim prilikama.

Područje koje ti podiže raspoloženje je ono prijatelja i društvenih aktivnosti, pa u izlascima možeš uživati s dragim osobama. Ovdje se nalazi energični Mars i druželjubiva Venera a već 3.-4. govore da možeš upoznati nekog veoma uzbudljivog. Naravno, možeš postati žrtvom iluzija jer ne vidiš sve jasno (9.-10.). Prisutnost Merkura u toj zoni (od 11.) potvrđuje kako se voliš upoznavati i razgovarati s većim brojem ljudi. Najbolji dani su 11.-12., kad Venera ulazi u sjajan aspekt s tvojim Plutonom u zoni komunikacija pa jedan kontakt može završiti u strastvenom zagrljaju i dubokom međusobnom prožimanju.

Venera se tada seli u zonu tajnog, što znači da uživaš u lijepim trenucima daleko od javnosti. Ako si u vezi, očito je da partnerom ipak puno više dijeliš nego što vas razdvaja jer 20.-23. govore o razumijevanju i gotovo istom razmišljanju. Uran kreće u retrogradni hod (20.) u zoni partnerstva pa taj odnos ipak nekako ostaje nedefiniran. Naravno, možda si ušla u tajnu vezu s nekim drugim. Društvene aktivnosti, planovi i ciljevi dolaze u fokus (od 22.), nakon što Puni Mjesec isti dan dovede do kulminacije situaciju kod kuće. Svu snagu planova na kojima pokazuješ 26., što ćete dodatno oraspoložiti.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u vezi rada i tvojih ideja i intelektualnog rada. Sve je sada povezano i s tvojom dugoročnom vizijom, obrazovanjem ili poslovima s inozemstvom ili izdavaštvom. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u promjenama koje želiš vidjeti na radnom mjestu; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Sada moraš uložiti napore u održavanje svoje perspektive i smisliti dobar plan. Tvoj Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu komunikacija i ideja te traži od tebe reviziju dosad napravljenog te vjerojatno ponavljanje nečeg za što si mislila da je iza tebe. Ostani konzervativna, drži ono što imaš i zasad ne planiraj širenje.

Mars i Venera u polju profesionalnih aktivnosti i napretka daju ti energiju i dobar odnos pretpostavljenima, no nemoj biti žrtvom svojih iluzija. Također, možda te sputava neka situacija s članom obitelji.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu prijatelja i društvenih aktivnosti (16.), možeš uživati u  druženju s dragim ljudima i upoznati nekog veoma privlačnog.


Mjesečni aspekti

Promjene ili nesigurnost na radnom mjestu rezultat su nekih ograničenja koje imaš u svojim idejama, razmišljanjima i komunikaciji jer ne uspijevaš sve svoje projekte staviti u pogon. Naravno, možda je riječ o nekom zdravstvenom problemu koji sprečava da pokažeš svoje potencijale. Sunce i Merkur u zoni putovanja i dugoročne vizije govore da je za tebe ovo najbolji mjesec za odmor, ali isto tako da radom na dugoročnom planu pokušaš umanjiti spomenute probleme. Mladi Mjesec (8.) možda govori o odlasku na godišnji odmor ili smišljanju dugoročnog plana.

Istovremeno Mars i Venera u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti daju ti snage pokazati što sve možeš, a 3.-4. donose odličan razvoj događaja u vezi posla. Sve će rezultirati osjećam snage u financijama oko 11.-12., a pomaže i Merkur u zoni karijere (od 11.).

Venera prelazi u zonu društvenih aktivnosti (16.), pa se možeš prepustiti svojoj omiljenoj aktivnosti - druženju s prijateljima i izlascima. Naravno, ako si slobodna, imat ćeš prilike upoznati zanimljivu osobu iz društvenog kruga. Dolazak Sunca u zonu karijere 22. prebacuje sa fokus na to životno polje. Sjajnim rješenjima i uočavanjem bitnih detalja učvrstit ćeš svoj novčani status (26.). Merkur prelazi u Vagu (30.) pa možeš nastaviti s planiranjem važnih ciljeva i druženjem s prijateljima.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u kreativnim poduhvatima zbog smanjenih prihoda. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.). Time si ograničena u poslovnim promjenama koje želiš postići; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost. Polje kreativnosti se odnosi i na ljubavni život ili djecu, pa i to može biti izvor frustracija.

Sada se od tebe očekuje kreativnost i dobre odluke kako bi prevladala prepreke u vidu financijskih obaveza ili ograničenih resursa. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu novca i prihoda i traži od tebe reviziju sustava vrijednosti i štednju. Prihvati konzervativni pristup i trenutnu situaciju i izvuci najbolje što možeš. Ne donosi velike odluke prije nego Jupiter i Saturn krenu u direktni hod (najesen).

Mars i Venera u zoni putovanja čine ovaj period izvrsnim za odmor i ljubavne užitke. Dolazak Merkura u Djevicu (11.) govori o mogućem putu ili detaljnom planiranju dugoročne životne vizije.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu karijere (16.), s podrškom od strane pretpostavljenih možeš ostvariti manji napredak.Mjesečni aspekti

Obično se smatra da su posao i financije područja kojima Jarci odlično vladaju, što znači da ne vole ograničenja ili problemi u vezi tih tema. No, ove godine si prisiljena na štednju, zbog čega moraš stalno mijenjati planove u kreativnim projektima. U prva tri tjedna moraš dobro posložiti financijske obveze i bolje upravljati resursima, čime ćeš ublažiti ili čak poboljšati sadašnje stanje. Upravo Mladi Mjesec (8.) u zoni dijeljenih resursa govori o početku nove faze.

Srećom, te probleme osjećaš uglavnom u prvih desetak dana, dok istovremeno Mars i Venera plove poljem putovanja, stranih zemalja i dugoročne životne vizije. Ako si se odlučila na godišnji odmor sada, uživat ćeš u druženju s novim ljudima i vjerojatno nekim vručim trenucima. Već 3.-4. Venera i Uran ukazuju na uzbudljiv i iznenadan užitak, a 11.-12. pokazuju tvoju strast u punoj mjeri. Tek toliko da se ne kaže da su Jarci hladni i proračunati. Pluton u tvom znaku pokazuje da imaš moć i u onim ljepšim životnim područjima.

Puni Mjesec (22.) stavlja u fokus neko pitanje prihoda, a istovremeno moraš procijeniti ono što ti predstavlja stvarno vrijednost.  Isti dan i Sunce prelazi u Djevicu nakon čega se bacaš na teme obrazovanja, poslove s inozemstvom, dugoročne perspektive i planova. Već 26. smišljaš odličan plan ili odlaziš na put. Merkur prelazi u Vagu (30.) i tada se posvećuješ profesionalnim aktivnostima s posebnim naglaskom na detalje i komunikacije.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a odnose se na promjene u domu ili obitelji i samim time na tvojoj osobnoj razini te važnim partnerstvom, privatnim ili poslovnim. Uran još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u kućnim planovima.

Sada se od tebe očekuje kreativnost i dobre odluke u vezi glavnog partnera (ili u suradnji s njim), kako bi prevladala prepreke barem dijelom. U prva tri tjedna Sunce je u polju odnosa i veza, pa uz pomoć stratega Merkura partner treba donijeti neke odluke. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u tvoj znak i traži od tebe da ustanoviš koje su ti vrijednosti najvažnije i što te doista čini sretnom. Prilično si konzervativna i hladnija nego inače, ali i ograničena na neki način. Ne donosi velike odluke prije nego Jupiter i Saturn krenu u direktni hod (najesen).

Mars i Venera u zoni dijeljenih resursa i financija donose dobre okolnosti te mogućnost nalaženja novog izvora prihoda, no ne preuzimaj na sebe nove obveze. Dobra vijest je da ovaj erotski par na ovom mjestu jača fizičke apetite i želju za strastvenim spajanjem. Dolazak Merkura u Djevicu (11.) može ti pomoći u planovima za podmirenje dugova.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu putovanja (16.), možeš otići negdje na odmor ili upoznati privlačnu osobu drugačijeg kulturnog porijekla.Mjesečni aspekti

Ova godina je nešto izazovnija za tebe zbog prisutnosti Saturna u Vodenjaku koji zahtijeva više discipline, a povratak retrogradnog Jupitera u tvoj znak traži da bolje posložiš prioritete u svom životu. Zona koja je nesigurna i ili u njoj želiš vidjeti ili doživljavaš promjene je ono doma i obitelji. Sada možda više ovisiš o partnerskim odnosima i aktivnostima važne osoba u svom životu. Prvih desetak dana zato će biti nešto izazovniji, ali nije nešto što ne bi mogla prihvatiti ako se malo prilagodiš. Mladi Mjesec u zoni partnerstva (8.) upravo govori o početku nove faze u odnosu.

Vrući Mars i seks Venera prolaze zonom intimnosti pa se možeš prepustiti uzbudljivim aktivnostima prilikom kontakta Venere i tvog vladara Urana već 3.-4.

Zadrži pritom barem malo opreza kako te ne bi zaslijepio idealizam; također, ovo je i polje dijeljenih financija i resursa, stoga budi oprezna kad su u pitanju troškovi i preuzimanje novih obveza. Venera i Pluton obećavaju strastvene trenutke (11.-12.), u dubokom međusobnom prožimanju. Merkur i Mars u aspektu s Uranom (20-23.) ukazuju na dobre odluke i aktivnost u vezi rješavanja problema kod kuće. Sunce ulazi u polje dijeljenih resursa (22.) pa se time fokus potpuno prebacuje na ta pitanja, kao i teme emocionalne potpore.

Puni Mjesec u tvom znaku (22.) stavlja tebe i tvoje potrebe u prvi plan, nakon što je u prethodna dva tjedna partner vodio glavnu riječ. Oko 26., nešto važno što otkrivaš daje ti psihološku sigurnost i bolje razumijevanje financija.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Prvih desetak dana pod pritiskom si problema koji ti obilježavaju ovu godinu, a povezuju tvoje psihološko stanje i način razmišljanja, komunikacije ili odnos braćom ili sestrama. Uran u zoni uma još k tome kreće u retrogradni hod (20.) i time te ograničava u promjenama stavova ili donosi nesigurnost; pet retrogradnih planeta zahtijeva strpljivost.

Sada se od tebe očekuje kreativnost i dobre odluke na poslu ili oko zdravstvenih pitanja, kako bi prevladala prepreke barem dijelom. U prva tri tjedna Sunce je u toj zoni, pa uz pomoć Merkura trebaš pokazati snalažljivost i snagu volje. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu unutarnje psihologije i traži od tebe da otkriješ  što te u podsvijesti najviše opterećuje i koje terete iz prošlosti trebaš odbaciti. Ne dozvoli nervozu pri komunikaciji s okolinom zbog tih frustracija.

Mars i Venera u zoni partnerstva donose seksi vibracije i prilike za uživanje u najljepšim emocijama, ali problem može biti nerealni idealizam u romansi. Dolazak Merkura u Djevicu (11.) može ti pomoći u razgovorima i otkrivanju činjenica o drugoj osobi.

Drugih dvadesetak dana bit će ipak lakši, a nakon što ljupka Venera uđe u tvoju zonu intimnosti (16.), prepustit ćeš se slatkom zadovoljenju  fizičkih apetita.Mjesečni aspekti

Glavni je ovogodišnji izazov je tvoje psihološko stanje i ograničenja koja možda zbog toga trpiš jer utječu na način razmišljanja koje doživljava velike promjene. Zato prvih desetak dana imaš veliki posao za odraditi na radnom mjestu i donijeti važne odluke, što će ti biti najveći izazov. Mladi Mjesec (8.) upravo govori o početku novog radnog projekta ili si se vratila s godišnjeg.

Srećom, ima puno više onih lijepih stvari, jer u nasuprotnom polju partnerstva nalaze se erotski par Mars i Venera koji jasno govore o međusobnoj privlačnosti i željom za tjelesnim užicima. Već 3.-4. donose o moguće iznenadno upoznavanje ili kontakt s uzbudljivom osobom, a 11.-12. već i strastvene trenutke i duboko prožimanje koje ti najčešće i tražiš. Pri tom budi oprezna jer 9.-10. baš govore o snazi tvojih iluzija i previđanju onoga što ne želiš vidjeti. Dolazak Merkura u istu zonu (11.) ukazuje na razgovore koje vodiš s tom osobom ili možda neke važne poslovne pregovore. Neki prijatelj ti može pomoći u lakšem izdržavanju ideja i misli (20.-23.). Iskoristi svoju maštovitost za prezentiranje dobrih ideja. Nakon što Sunce uđe u zonu odnosa i veza (22.), svi najvažniji savezi glavni su fokus tvojih aktivnosti.

Venera dolazi u zonu intimnosti (16.) i time fizičko spajanje čini puno slađim. Opet ti bježi koncentracija već 24.-25. kad ne razabireš što je istinito, a što ne u komunikacijama. Rješenje daje već 26.: potraži savjet pouzdanog prijatelja ili sama otkrij neke detalje o važnoj osobi.

Povoljni dani: 3.-4., 11.-12., 18.-19., 20.-23., 26.

Izazovni dani: 2.-3., 4., 6.7., 9.-10., 11., 19.-20., 24.-25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.