Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za srpanj: Venera i Mars donose ljubavne užitke

Stigao nam je i mjesec srpanj, a kakve nas situacije očekuju pročitaj u mjesečnom horoskopu za srpanj 2021. Zvjezdan je proučio položaj planeta i zna što bi nas to moglo veseliti, ali rastužiti u narednih 31 dan

astronomical-clock-408306_1920.jpg
Foto: Pixabay

Srpanj traži samokontrolu u razrješavanju velike napetosti, ali daje i energiju koju možemo iskoristiti za rješavanje problematičnih situacija. Venera i Mars donose sjajne ljubavne užitke i puno strastvene zabave.

OVAN

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: tvoj Mars je u opoziciji sa Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju svojih ciljeva (i financijskih) na uspješan put, kroz snažno korištenje svoje kreativnosti.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da tiha čvrstina nekad znači više od otvorene prepotentnosti.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za odlazak na odmor i predavanje najljepšim emocijama i zabavi. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.) Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku transformirati i prilagoditi svoje ciljeve, prije nego ih najesen kreneš ostvarivati.

Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna si fokusirana na dom, obitelj i privatne poslove, iako bi se najradije prepustila zabavi i užicima. Pokaži svoju kreativnost i snalažljivost, u čemu ti pomaže tvoj snažni Mars i nađi načina za ostvarenje ciljeva kroz prevladavanje trenutnih društvenih okolnosti. Vjerojatno je u središtu svega promjenljiva situacija s novcem, pa ćeš se morati prilagoditi i pokazati posebnu inventivnost. Uzbuđenja neće manjkati, ali nastoj da ne budu neugodna.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u zoni doma i obitelji (10.) i time otvara novi ciklus odnosa s najbližima, koji je pun suosjećanja i suradnje. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) traži od tebe sređivanje kućne i osobne dokumentacije, te razgovore s najbližima. Spoj tvog zapaljivog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) u zoni istinske ljubavi, zabave i užitaka u bratskom znaku Lava, kaže  ti da je vrijeme za onu ljepšu stranu života i slavljenje života! Nisi li u vezi, sad je prilika da zgrabiš najboljeg iz bogate ponude, jer svi u okolini su slično raspoloženi. Kreativnost ti je na najvišoj razini, a uživaš u kontaktima s djecom i mladima. Potpuno se okrećeš tim temama nakon što i Sunce uđe u Lava (22.).

No, prije toga ćeš još morati riješiti neke stvari na poslu, iako pružaš otpor autoritetu (17.-18.), jer ti kvari privatne planove. Naći ćeš iznenadno rješenje, a vezano je uz prihode ili neki trošak oko doma (20.).

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), pa se fizički osjećaš veoma dobro pri ulasku Venere u zonu rada i zdravlja (22.). Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) podsjeća te na važnost jednog cilja ili plana ili neki prijatelj traži tvoju pažnju. Zovu li te stalno s posla (ili još nisi otišla na godišnji), teško ćeš komunicirati sa šefom (25.), a loše ti ide i istraživanje važnih podataka. Ni tračevi ti baš ne sjedaju dobro.

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu, što je još jedan podsjetnik da moraš razmišljati o poslu (ako je godišnji gotov). Mars u zoni rada najčešće označava veliku potrošnju energije na zadatke, na što se teško prisiljavaš u ovo doba godine. S druge strane, možda se trebaš posvetiti i svom tijelu kroz vježbe; ako si na odmoru, ne znači da ga trebaš prospavati u hladovini. Povratak Jupitera u Vodenjaka dat će ti priliku za analizu najvažnijih ciljeva i njihovu reviziju, pa na jesen kreni u realizaciju onog što ti je najvažnije.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji sa Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom u Biku. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju svojih poslovnih ciljeva na uspješan put, no uspostavi ravnotežu s obavezama prema domu i obitelji; za tebe tu leži pravi izazov.

Od 6. do 9., tvoja Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da tiha čvrstina nekad znači više od otvorene prepotentnosti. Čuvaj se naglosti, ali i promijeni svoj uobičajeni pristup tamo gdje je potrebno.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama i zabavi s najbližima. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.) Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku transformirati i prilagoditi svoje ciljeve, prije nego ih najesen kreneš ostvarivati.Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna si rastegnuta između obaveza prema poslu i onih prema domu i obitelji, gdje bi najradije provodila vrijeme. No, obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti. Tvoja Venera se druži s Marsom u polju obitelji i privatnih poslova, pa si zauzeta kućnim temama, a i atmosfera je vedra, ne računamo li nezadovoljstvo zbog tvoje odsutnosti. Ostani smirena i budi kreativna u rješavanju napetosti.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u zoni komunikacija, ideja, bliske rodbine i kraćih putovanja (10.) i time otvara novi ciklus u tim temama. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) pomoći će ti u razgovorima i donošenju pravilnih odluka. Spoj aktivnog Marsa i tvoje ljubavne Venere (12.-14.) u zoni doma, govori o strastvenim trenucima i zajedničkim aktivnostima. Kreativnost ti je jaka, a s puni suosjećanja. Potpuno se okrećeš tim temama nakon što i Sunce uđe u Lava (22.).

No, prije toga ćeš još morati riješiti neke stvari na poslu, iako pružaš otpor autoritetu (17.-18.), jer ti kvari privatne planove. Naći ćeš iznenadno rješenje, a vezano je uz prihode ili neki trošak oko doma (20.).

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), pa se fizički osjećaš veoma dobro pri ulasku Venere u zonu ljubavi i zabave (22.); ovo je omiljeno mjesto tvog vladajućeg planeta, pa se prepusti najljepšoj strani života. Ako si slobodna, pogledaj koliko ima zainteresiranih u okolini. Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) naglašava jedno poslovno pitanje. Dobro provjeri planove za put, kako ne bi bilo loših iznenađenja (25.).

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu, pa ćeš energiju usmjeravati na aktivni odmor i zabavu (ako ideš na godišnji). Mars u toj zoni, zajedno s Venerom, nagovještava sjajne užitke, naročito one ljubavne. Povratak Jupitera u Vodenjaka dat će ti priliku za analizu i reviziju učinjenog na profesionalnom planu i prilagođeni smjer najesen.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji sa Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom u Biku. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju svojih dugoročnih ciljeva na uspješan put, no uspostavi ravnotežu s kratkoročnim planovima; za tebe tu leži pravi izazov, a čuvaj se i provala frustracija iz podsvijesti.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti u komunikacijama, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da tiha čvrstina nekad znači više od otvorene prepotentnosti.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama i zabavi. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci. Imat ćeš priliku upoznati nekog veoma uzbudljivog.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.) Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku transformirati i prilagoditi svoje ciljeve, prije nego ih najesen kreneš ostvarivati.


Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna si rastegnuta između obaveza prema obrazovanju, poslovima s inozemstvom ili izdavaštvu, te onih u komunikacijama i intelektualnom radu. No, te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti i psihološke stabilnosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano. Venera se druži s Marsom u zoni komunikacija, ştoga ti je um veoma aktivan, a u kontaktima si ugodna i šarmantna. Sasvim je moguće da ćeš ovom prilikom upoznati i nekog veoma privlačnog.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u zoni osobnih financija i prihoda (10.) i time otvara nov ciklus. Ulazak tvog Merkura u istu zonu (12.) pomoći će ti u planiranju troškova, jer i prisutnost Sunca jasno govori na što ti je pažnja usmjerena. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) u zoni kontakata, govori o strastvenim trenucima s partnerom ili novom osobom. Potpuno se okrećeš tim temama nakon što i Sunce uđe u Lava (22.).

No, prije toga ćeš još morati riješiti pitanje novčanih obveza, koje nemilosrdno traže podmirenje (17.-18.). Naći ćeš iznenadno i inventivno rješenje, uz pomoć Merkura i Urana (20.).

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u zonu doma i obitelji govori gdje se najbolje osjećaš (22.); zabavi se s najbližima, uz vruće trenutke s partnerom. Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) govori da razmišljaš i o putovanju. Dobro provjeri račune za put, kako ne bi bilo loših iznenađenja (25.).

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu, pa ćeš energiju usmjeravati na aktivni odmor i zabavu (ako ideš na godišnji). Mars u toj zoni, zajedno s Venerom, nagovještava sjajne užitke, naročito one ljubavne. Povratak Jupitera u Vodenjaka dat će ti priliku za analizu i reviziju učinjenog na ostvarenju dugoročnog plana i prilagođeni smjer najesen.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji sa Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom u Biku. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju svojih financijskih ciljeva na uspješan put, no uspostavi ravnotežu između prihoda i obaveza; neke ciljeve ćeš jednostavno morati naglo promijeniti.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje novčane mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da tvoja uporna čvrstoća uvijek daje priliku za novi početak. Uostalom, srpanj je tvoj mjesec.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama i zabavi. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci. Zadrži razum u kontroli prihoda i troškova.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.) Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku transformirati i prilagoditi svoje financijske obveze i resurse.


Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna je Sunce u tvom znaku, a napetost se stvara između osobnih prihoda i obveza koje moraš ispunjavati. Sve te obveze ćeš morati odraditi, ali to zahtijeva promjenu planova i ciljeva u hodu, za što će ti trebati puno inventivne snalažljivosti. Venera se druži s Marsom u zoni novca, pa ti pomaže svojim dobrim utjecajem, dok tražiš nove izvore prihoda.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku, tvojem polju osobnosti i identiteta (10.) i time otvara nov osobni ciklus. Ulazak Merkura u Raka (12.) znači da najviše razmišljaš o sebi i svojim planovima, što je i logično u tvom mjesecu. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) u zoni novca, govori i o strasti koju ne pokazuješ samo na financijskom planu, već i u privatnim kontaktima. Potpuno se okrećeš tim temama nakon što i Sunce uđe u Lava (22.), pa je ovo dobro vrijeme za planiranje godišnjeg budžeta.

No, prije toga ćeš još morati riješiti odnose u partnerstvu (17.-18.), jer se druga strana postavlja na poziciju moći (možda je riječ o poslovnom odnosu?). Naći ćeš iznenadno i inventivno rješenje, uz pomoć Merkura i Urana (20.).

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u zonu komunikacija izvlači tvoj šarm na površinu (22.); sada si veoma zavodljiva i šarmantna u svim komunikacijama. Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) donosi jednu financijsku obvezu u prvi plan. Morat ćeš paziti na svaki detalj u važnom odnosu, a veoma je bitno što ćeš reći (25.).

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu, pa ćeš energiju usmjeravati na umne napore i objašnjavanje stavova. Mars u toj zoni, zajedno s Venerom, nagovještava mentalnu aktivnost, ali i seksi kontakte i moguće upoznavanje uzbudljive osobe. Povratak Jupitera u Vodenjaka dat će ti priliku za analizu i reviziju dijeljenih resursa i financijskih obveza, pa najesen možeš krenuti s boljim izvršenjem zacrtanog, uz puno više optimizma.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars u Lavu je u opoziciji sa Saturnom (polje partnerstva), a oba planeta u kvadratu s Uranom u Biku, tvojoj zoni karijere. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju odnosa i posla na pravi put, no uspostavi ravnotežu u važnom partnerstvu (vjerojatnije poslovnom). Mars te čini energičnom, možda i malo agresivnom, a nasuprot ti stoji tvrda, autoritativna osoba; sve može voditi promjenama u profesionalnom životu.

Od 6. do 9., Venera u Lavu ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da s novim psihološkim pristupom možeš krenuti naprijed s više sigurnosti.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa u tvom znaku, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama i zabavi. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.) Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti vrijednost najvažnijih odnosa i najesen znati što želiš.


Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna je Sunce u Raku, tvojoj zoni izolacije, kada ti je energija na nešto nižoj razini. No, važna pitanja ne čekaju, jer te Mars u Lavu čini veoma aktivnom, dok nasuprot njemu stoji autoritativni Saturn u polju partnerstva. Te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti i psihološke stabilnosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i donose promjene u zoni profesionalnih aktivnosti i posla. Vjerojatno je riječ o poslovnom odnosu, no i onaj privatni bi te mogao frustrirati. Venera se druži s Marsom u tvom znaku, što te čini željnom tjelesnih užitaka; strast ti je na visokoj razini, zračiš seksualnošću i šarmom, što svi primjećuju.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u zoni unutarnje psihologije (10.) i time kreće novi ciklus. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) usmjerava te na planiranje sljedećih poteza kad nastupi tvoje doba. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) u tvom znaku čini te veoma zavodljivom, a u otvorenu akciju stupaš nakon što i tvoje Sunce uđe u Lava (22.). Rođendanskih mjesec dana daje ti snažan energetski impuls i sada si spremna za uživanje i pokazivanje svog sjaja.

No, prije toga ćeš još morati riješiti neko važno pitanje na radnom mjestu, iako ti je već dosta obaveza (17.-18.). Naći ćeš iznenadno i inventivno rješenje, uz pomoć Merkura i Urana (20.).

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u zonu prihoda i novca pokazuje spremnost na trošenje na zabavu i nove krpice (22.). Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) pokazuje da partner traži tvoju pažnju. Razmisli i o stanju svojeg fizičkog zdravlja i koliko utječe na tvoju psihu (25.).

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu, pa ćeš energiju usmjeravati i na trošenje, iako bi trebala ostati oprezna. Mars i Venera nagovještavaju uzbudljive trenutke, naročito one ljubavne. Povratak Jupitera u Vodenjaka dat će ti priliku za analizu i reviziju partnerskog odnosa, jer ti je važno ustanoviti što ti predstavlja pravu vrijednost u glavnoj vezi.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji sa Saturnom (zona rada i zdravlja), a oba planeta u kvadratu s Uranom. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju odnosa i posla na pravi put, no uspostavi ravnotežu između radnih obaveza i svog mira, te posebno pripazi na svoje zdravlje.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da je vrijeme postaviti novi važan cilj.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama, možda u tajnom odnosu ili daleko od tuđih pogleda. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.). Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti vrijednost svog radnog učinka i zdravstvene situacije. Ljupka Venera ćete oraspoložiti svojim ulaskom u Djevicu (24.).


Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna je Sunce u Raku, tvojoj zoni ciljeva, planova i prijatelja. Mars u Lavu čini te nemirnom, dok nasuprot njemu stoji autoritativni Saturn u zoni svakodnevnog rada i zdravlja. Te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i donose promjene kad je riječ o dugoročnoj perspektivi, poslovima s inozemstvom, izdavaštvom i li obrazovanjem. Venera se druži s Marsom u polju skrivenog, pa je moguće da se prepuštaš užicima daleko od svačijih pogleda, a možda je riječ o nekome iz prošlosti.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku (10.) i time postavljaš novi važan plan. Ulazak tvog Merkura u istu zonu (12.) to potvrđuje, no bit će i puno razgovora s nekim prijateljem koji treba tvoj savjet. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) u Lavu traži zadovoljenje fizičkih apetita, a kad i Sunce uđe u Lava (22.) energija ti je obično na nižoj razini, no Marsova prisutnost ukazuje na podsvjesni nemir; srećom, Venera pomaže u stvaranju bolje atmosfere. Sada trebaš polako puniti baterije i postaviti jasan plan s kojim započinješ krajem kolovoza.

No, prije toga ćeš još morati riješiti neko važno pitanje u ljubavnom odnosu, jer želiš posvetit vrijeme i prijateljima (17.-18.), a to se ponavlja i 25. Dobro vrijeme za odlazak na odmor je oko 20.

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u tvoj znak pokazuje tvoju šarmantnu i zavodljivu stranu (22.). Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) stavlja neki radni projekt u prvi plan. Razmisli i o stanju svojeg fizičkog zdravlja.

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu; energija ti je u porastu i postaješ nešto aktivnija. Mars u tvom znaku, zajedno s Venerom, pokazuje da Djevice nisu tako rezervirane kao što se misli. Povratak Jupitera u Vodenjaka (28.) dat će ti priliku za analizu i reviziju radnih planova i prilagođeni smjer najesen.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji sa Saturnom (zoni ljubavi i kreativnosti), a oba planeta u kvadratu s Uranom. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju odnosa i financija na pravi put, no uspostavi ravnotežu između ciljeva i obaveza, kao i odnosa s ljubavnim partnerom i prijatelja i izlazaka.

Od 6. do 9., tvoja Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da je vrijeme postaviti novi poslovni projekt.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama pri izlascima ili druženju s najbližim prijateljima. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci. Lako je moguće da ćeš upoznati veoma privlačnu osobu.  

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.). Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti vrijednost svoje veze i otkriti što je ono što doista želiš.


Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna Sunce je u Raku, tvojoj zoni profesionalnih aktivnosti i karijere. Mars u Lavu traži ispunjenje zacrtanih ciljeva, dok nasuprot njemu stoji autoritativni Saturn u zoni kreativnosti (i ljubavi). Te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i donose promjene kad je u pitanju financiranje projekata i podmirenje novčanih obveza. Naravno, možda je riječ o ljubavnom odnosu, pa tvoji izlasci i druženje s prijateljima izazivaju emocionalne probleme u vezi. Tvoja Venera se druži s Marsom u zoni društvenih aktivnosti, zbog čega imaš jaku želju za izlascima, a to može izazvati nečije negodovanje. Pripazi i na troškove.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku (10.) i time kreće novi poslovni ciklus. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) to potvrđuje, no bit će i puno planiranja pa obrati posveti pozornost važnim detaljima. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) u Lavu govori da slobodne Vage mogu upoznati uzbudljivu osobu, a kad i Sunce uđe u Lava (22.), potpuno si okrenuta druženju s dragim osobama (ili aktivno radiš na postavljanju novih ciljeva).

No, prije toga ćeš još morati riješiti neko važno pitanje kod kuće, jer te tamo baš i nema, s čim nisu svi zadovoljni (17.-18.), a to se ponavlja i 25. Odlično rješenje na poslu pada ti na pamet oko 20.

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u Djevicu može označavati i neku tajnu vezu ili s osobom iz prošlosti (22.). Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) stavlja ljubavni odnos u prvi plan, pa ćeš morati donijeti neku odluku.

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu; energija ti je malo nervozna jer se aktivira podsvijest i zbivanja iza scene. Mars u Djevici, zajedno s Venerom, može ukazivati na strastvene trenutke daleko od svačijih očiju. Povratak Jupitera u Vodenjaka (28.) dat će ti priliku za analizu i reviziju vrijednosti koje želiš vidjeti u ljubavnoj vezi ili kreativnom izražavanju, pa najesen možeš poći novim putem.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji sa Saturnom (zona doma i obitelji), a oba planeta u kvadratu s Uranom (polje partnerstva). Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju odnosa na zdrave noge, no uspostavi ravnotežu između obaveza prema domu i poslu. U ove aspekte su uključena tri važna životna sektora, pa moraš biti dodatno oprezna. Mogući su sukobi s partnerom ili važnom osobom na poslu.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da je vrijeme postaviti novu kontrolu nad zajedničkim resursima.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci. Istina, ovaj spoj se kod tebe odvija u zoni karijere, pa je moguće da nastojiš što više obaviti, dok imaš podršku pretpostavljenih.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.). Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti situaciju kod kuće.


Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna Sunce je u Raku, tvojoj zoni dugoročnih planova, putovanja i obrazovanja. Mars u Lavu pokazuje koliko energije ulažeš na poslu, dok nasuprot njemu stoji autoritativni Saturn u zoni doma i obitelji. Te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i donose promjene u najvažnijem odnosu. Moguće je da partner nije zadovoljan zapostavljanjem, a nepredvidljivi Uran u astrološkoj kući odnosa i veza uvijek otvara mogućnost za drastičnu promjenu; trebat će puno takta i razumijevanja s obje strane kako biste sve mirno riješili. Venera se druži s Marsom u polju karijere, pa su ti i šefovi naklonjeni, a ti želiš iskoristiti takve uvjete.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku (10.) i time kreće novi ciklus u svojoj perspektivi. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) to potvrđuje, no vjerojatno planiraš i putovanje (odmor?). Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) govori o velikoj radnoj strasti, no možda te privlači i netko koga znaš preko posla, a kad i Sunce uđe u Lava (22.), potpuno si okrenuta svojim napredovanjem na životnoj ljestvici.

No, prije toga ćeš morati malo popustiti u tvrdim stavovima, (17.-18.), a to se ponavlja i 25. Odlično rješenje pada ti na pamet oko 20., možda uz pomoć partnera.

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u Djevicu označava želju za izlascima i druženjem s dragim osobama (22.). Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) traži rješavanje nekog pitanja u domu ili s članovima obitelji.

Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu; energija ti je usmjerena na ostvarivanje ciljeva. Mars u Djevici, zajedno s Venerom, može ukazivati i na snažnu privlačnost s nekim koga upoznaješ pri izlascima. Povratak Jupitera u Vodenjaka (28.) dat će ti priliku za analizu i reviziju vrijednosti koje želiš vidjeti kod kuće i u obiteljskim odnosima.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji sa Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom (polje rada i zdravlja). Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju odnosa na zdrave noge, no uspostavi ravnotežu između kratkoročnih i dugoročnih planova. Može biti problema s putovanjima.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da je vrijeme postaviti novi financijski cilj ili kontrolu nad resursima.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci. Ovaj spoj se odvija u zoni putovanja (tvojoj omiljenoj), stoga iskoristi ove dane za maksimalni užitak.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.). Treba spomenuti da će se tvoj Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti vrijednost svojih ideja i intelektualnog rada.


Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna Sunce je u Raku, tvojoj zoni dijeljenih financija i novčanih obveza, ali i prijatelja. Mars u Lavu pokazuje koliko energije ulažeš u svoj dugoročni napredak (i želju za odlazak na put), dok nasuprot njemu stoji autoritativni Saturn u zoni komunikacija, ideja i bliske rodbine. Te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i donose promjene na radnom mjestu. Nepredvidljivi Uran na tom mjestu uvijek otvara mogućnost za neki obrat; ovo je i kuća zdravlja, pa trebaš biti opreznija. Venera se druži s Marsom u polju putovanja, pa ti je u glavi odlazak na odmor (što dalje, to bolje).

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku (10.) i time kreće novi ciklus u dijeljenim financija ili emocionalnom odnosu s partnerom. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) potvrđuje planiranje i razgovore. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) govori o velikoj želji za strastvenim užicima i opuštanjem, pa je idealno otići na odmor s dragom osobom (ako si u vezi), a kad i Sunce uđe u Lava (22.), potpuno si u glavi negdje drugdje.

No, prije toga ćeš morati pozabaviti se troškovima (17.-18.), a to se ponavlja i 25. Odlično rješenje pada ti na pamet oko 20.

Venera i tvoj Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u Djevicu donosi optimizam kad je riječ o profesionalnoj sferi, naročito ako si još na poslu (22.). Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) stavlja u fokus neki komunikacijski projekt.

Tvoj Jupiter na prelasku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu; energija ti je usmjerena na poslovne aktivnosti. Mars u Djevici, zajedno s Venerom, govori kako želiš pokazati za što si sposobna samostalnim radom, dok ti nadređeni daju podršku. Povratak Jupitera u Vodenjaka (28.) dat će ti priliku za analizu i reviziju tvojih ideja, intelektualnog rada i odnosa s rodbinom.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji s tvojim Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju financija na zdrave noge, no uspostavi ravnotežu između prihoda i obaveza. Promjene su potrebne u kreativnom djelovanju ili ljubavnom odnosu.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da je vrijeme započeti novu fazu u glavnom odnosu.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama, ali i strastima. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.). Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti vrijednost svog financijskog stanja i prihoda.

Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna Sunce je u Raku, tvojoj zoni partnerstva i najvažnijih odnosa. Mars u Lavu pokazuje koliko energije ulažeš u stabiliziranje dijeljenih financija i obaveza, dok nasuprot njemu stoji tvoj autoritativni Saturn u zoni prihoda i novca. Te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i donose promjene u kreativnim naporima (ili ljubavi). Nepredvidljivi Uran na tom mjestu uvijek otvara mogućnost za neki obrat. Venera se druži s Marsom u zoni intimnosti, pa pokazuješ i svoju strastvenu stranu i želju za fizičkim užicima.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku (10.) i time kreće novi ciklus u glavnom partnerskom odnosu. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) potvrđuje da imate o čemu razgovarati. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) govori o velikoj želji za strastvenim užicima i opuštanjem, pa je idealno otići na odmor s dragom osobom (ako si u vezi), a kad i Sunce uđe u Lava (22.), sve što dijeliš s važnim partnerom glavna je tema na koju si fokusirana.

No, prije toga ćeš morati smiriti svoj tvrdi stav (17.-18.), jer to nije temelj za dogovore, a to se ponavlja i 25. Odlično rješenje dolazi oko 20.

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u Djevicu donosi optimizam kad je riječ o putovanjima. Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) stavlja u fokus neko novčano pitanje (trošak?).

Jupiter u povratku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu; energija ti je usmjerena na rješavanje financijskih poslova. Mars u Djevici, zajedno s Venerom, govori kako imaš dobru priliku za napredak. Povratak Jupitera u Vodenjaka (28.) dat će ti priliku za analizu i reviziju prihoda i troškova, pa od jeseni možeš krenuti u zadovoljavajući napredak.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji s tvojim Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju važnih odnosa na zdrave noge, no uspostavi ravnotežu u partnerstvu. Ovi aspekti se pojavljuju u tvojoj zoni osobnosti, doma i obitelji i najvažnijoj partnerskoj vezi. Zadrži smiren, konzervativan smjer, smireno čuvaj svoje interese pred zahtjevnim partnerom i prihvati promjene kod kuće.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da je vrijeme započeti novu fazu na radnom mjestu.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama i strastima. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.). Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti ono što smatraš vrijednostima i prilagoditi svoje djelovanje.

Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna Sunce je u Raku, tvojoj zoni rada, obaveza i zdravlja. Mars u Lavu pokazuje energiju i inicijativu partnera koji želi voditi glavnu riječ, dok nasuprot njemu stoji autoritativni Saturn u tvom znaku. Trebat će ti puno inventivne snalažljivosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i mogu donijeti promjene u domu i obiteljskim odnosima. Nepredvidljivi Uran na tom mjestu uvijek otvara mogućnost za neki obrat. Venera se druži s Marsom u polju odnosa i veza, pa je strast za fizičkim užicima jaka. Oslobodi se osobnih ograničenja i tvrdih stavova, te se prepusti onoj ljepšoj strani života.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku (10.) i time kreće novi ciklus na radnom mjestu. Ulazak Merkura u istu zonu (12.) potvrđuje da planiraš nove projekte i zadatke. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) govori o velikoj želji za strastvenim užicima i opuštanjem ili upoznavanjem nove osobe (ako si slobodna), a kad i Sunce uđe u Lava (22.), glavni odnos je u fokusu.

No, prije toga ćeš morati otpustiti psihološke kočnice (17.-18.), jer će te blokirati i na poslu, a to se ponavlja i 25. Odlično rješenje dolazi oko 20.

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima (pazi i na troškove), ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u Djevicu ukazuje na slatku intimnost. Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) traži od tebe donošenje važne odluke.

Jupiter u povratku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu; energija ti je usmjerena na rješavanje partnerskog odnosa. Mars u Djevici, zajedno s Venerom i dalje u fokusu drži dijeljene financije, ali i pojačanu seksualnost. Povratak Jupitera u Vodenjaka (28.) dat će ti priliku za analizu i reviziju osobnih planova i puta napretka, pa od jeseni imaš mogućnost stabilne ekspanzije i uspjeha.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Mjesec počinje vrlo uzbudljivo, sa snažnim energijama u napetom odnosu: Mars je u opoziciji s tvojim Saturnom, a oba planeta u kvadratu s Uranom. Ovi teški planeti sami po sebi stvaraju teškoće, no pravilnom procjenom svoje snage i realističnom upotrebom na pravom mjestu, možeš uspjeti u postavljanju svojih ideja i komunikacijskih vještina na zdrave noge, no uspostavi i psihološku ravnotežu, kako bi bolje obavljala svoje svakodnevne poslove i obaveze.

Od 6. do 9., Venera ponavlja aspekte sa Saturnom i Uranom, pa za prvih deset dana vrijedi savjet: ne precjenjuj svoje mogućnosti, jer bi posljedice mogle biti veoma bolne. Vidjet će se tko u tvom okružju ima bolji položaj za uspjeh; neki će teško podnijeti sadašnju strukturu odnosa, pa prihvati ako ne uspiješ izvući sve što želiš. Kao ženi, moglo bi ti biti nešto lakše doseći cilj, a i Mladi Mjesec (10.) u Raku pokazuje da je vrijeme započeti novu fazu u ljubavnom odnosu.

Sljedećih pet dana (10.-15.) donose izvanredne prilike za uživanje u ljubavi pri spoju seksi Venere i vatrenog Marsa, u fizičkom i emocionalnom smislu, pa je ovo odlično vrijeme za predavanje najljepšim emocijama i strastima. Zaslužila si opustiti se i zaboraviti na brige koje su te opterećivale prethodnih nekoliko mjeseci. Istina, ovaj spoj se odvija u tvojoj zoni rada i obaveza, pa ćeš pokazivati veliki elan i energičnost, uz odlične odnose s kolegama (možda ti se svidi netko koga znaš preko posla) ili se fizički sjajno osjećaš.

Zadnja trećina mjeseca donosi atmosferu povjerenja i mogućnost otpuštanja teških blokada iz lipnja, što trebaš iskoristiti oko Punog Mjeseca (24.). Treba spomenuti da će se Jupiter u retrogradnom hodu vratiti iz Riba u Vodenjaka (28.), pa ćeš imati priliku ponovo procijeniti svoje najviše ideale i duhovne vrijednosti. Razveselit će te i Venerin dolazak u zonu partnerstva (22.), i brojne prilike za upoznavanje prave osobe koje donosi sa sobom.Mjesečni aspekti

U mjesecu u kojem su četiri vanjska, spora i teška planeta retrogradna, što označava teme na koje imamo manje osobnog utjecaja, trebaš naći puno strpljivosti i samokontrole za rješavanje problema koji se već dugo kuhaju. U prva tri tjedna Sunce je u Raku, tvojoj zoni prave ljubavi, zabave i kreativnog izražavanja. Mars u Lavu pokazuje koliko energije ulažeš na radnom mjestu, dok nasuprot njemu stoji teški Saturn u zoni psihologije. Te obveze ćeš morati odraditi, a za sve će ti trebati puno inventivne snalažljivosti, jer prepreke nailaze potpuno neočekivano i donose promjene u intelektualnim poslovima, komunikacijama ili odnosima s rodbinom. Nepredvidljivi Uran na tom mjestu uvijek otvara mogućnost za neki obrat. Venera se druži s Marsom u polju rada: puno je obaveza koje moraš odraditi, ali si vedra i imaš podršku okoline.

Druga trećina srpnja započinje Mladim Mjesecom u Raku (10.) i time kreće nova faza u ljubavnom odnosu (ili nova veza?). Ulazak Merkura u istu zonu (12.) potvrđuje da je broj kontakta povećan. Spoj aktivnog Marsa i ljubavne Venere (12.-14.) govori o velikoj želji za strastvenim užicima i opuštanjem, a kad i Sunce uđe u Lava (22.), u glavnom fokusu je rad, svakodnevne obaveze ili briga za tijelo.

No, prije toga ćeš morati dovesti u ravnotežu obveze prema prijateljima i ljubavnom partneru (17.-18.), što se ponavlja i 25. Moguće je i da te izvršenje nekog plana još uvijek drži okupiranom, pa nemaš vremena za onu ljepšu stranu života. Odlično rješenje dolazi oko 20.

Venera i Jupiter te bacaju u stanje lijenosti i želje za hedonističkim užicima, ali bez velikog truda (22.), a ulazak Venere u Djevicu i zonu partnerstva je jedan od najboljih položaja planeta ljubavi. Uživaj u postojećem odnosu ili pogledaj oko sebe ,jer ćeš vidjeti puno zainteresiranih osoba. Pun Mjesec u Vodenjaku (24.) stavlja u fokus tvoje psihološko stanje.

Jupiter u povratku iz Riba u Vodenjaka staje nasuprot Marsu, koji iz Lava ulazi u Djevicu; energija ti je usmjerena na odnose u glavnoj vezi. Mars u Djevici, zajedno s Venerom, podiže strasti i želju za intimnim užicima. Povratak Jupitera u Vodenjaka (28.) dat će ti priliku za analizu i reviziju tvoje unutarnje stabilnosti i zadovoljstva.

Povoljni dani: 5.-6., 10., 12.-14., 14.-15., 20., 24.

Izazovni dani: 1.-2., 2.-5., 6.-7., 8.-9., 17.-18., 22., 25., 28.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.