Ljubavna priča Penélope Cruz i Javiera Bardema: 15 godina nakon prvog poljupca shvatili da su stvoreni jedno za drugo

Prije 28 godina bili su ljubavnici u filmu, a danas su jedan od najsnažnijih parova u Hollywoodu

Ljubavna priča Penélope Cruz i Javiera Bardema: 15 godina nakon prvog poljupca shvatili da su stvoreni jedno za drugo

Dva zajednička filma i više od desetljeća bilo je potrebno da slavni (i Oscarom nagrađeni) španjolski glumci Penélope Cruz i Javier Bardem shvate da su pronašli srodnu dušu jedno u drugome. 

Jedan od danas najsnažnijih parova u Hollywoodu imao je tu sreću zaljubiti se na početku karijere, a sudbina (i Woody Allen) ponovno su ih spojili kako bi započeli svoju veliku ljubavnu priču i iza kamere. 

Sve je počelo davne 1992. godine...


(Foto: www.profimedia.hr)


Prvi put su se sreli prije 28 godina, kada su imali dramatičnu ljubavnu aferu pred kamerama. Penélope Cruz imala je samo 16 godina kad je dobila svoju prvu ulogu u filmu Jamón Jamón, a upravo je, tada 23-godišnji Javier Bardem bio zvijezda ovog španjolskog filma. U svojoj ulozi pokušao je osvojiti njezino srce. Bardem je godinama kasnije objasnio da, čak iako se tada ništa nije dogodilo, između njih je postojala očita kemija.

Kad je napunila 20 godina, Penélope se preselila u New York na studij engleskog jezika i baleta. I ona i Javier nastavili su razvijati svoje karijere. Njezina holivudska karijera sve je više cvjetala i bila je u vezi s Tomom Cruiseom nakon što su se upoznali tijekom snimanja filma Nebo boje vanilije, dok je Bardem nizao cijenjene uloge, španjolskih, ali i holivudskih filmova. 

A onda ih je 2008. godine Woody Allen ponovno okupio jer su oboje bili zvijezde njegovog filma Vicky Cristina Barcelona. Tada je Javier privukao Penélopinu pažnju. Ipak, tijekom snimanja nijedno od njih nije se usudilo napraviti prvi potez te su snimanje filma zadržali profesionalnim do posljednjeg dana. Srećom, zajednički prijatelj je priredio zabavu na kraju snimanja filma i kako je jednom prilikom Bardem objasnio:

(Foto: www.profimedia.hr)


Na početku je bilo dvojbi u njihovoj vezi. Bardem je priznao da je isprva oklijevao, posebno dok su snimali scene snažnih rasprava u Vicky Cristini Barceloni. Uloga neodoljive i strastvene žene koju je Penélope igrala zadivila ga je na takav način da se zapitao želi li doista takvu ženu u svom životu. Međutim, shvatio je da su te scene bile samo fikcija i njihov stvarni zajednički život je istinsko utočište mira.

Te iste godine kada su se zaljubili, Javier je osvojio Oscara za svoju ulogu u filmu 'Nema zemlje za starce', a sljedeće godine Penélope je osvojila Oscara za ulogu u filmu koji ih je spojio -  Vicky Cristina Barcelona. Bio je to veličanstven trenutak u njihovom profesionalnom, ali i privatnom životu, upravo u vrijeme početka njihove veze. Baš poput ispunjenja svih snova.

2010. godine u Cannesu, Javier Bardem osvojio je nagradu za 'najboljeg glumca' za film 'Biutiful' i prilikom svog govora posvetio je nekoliko riječi i svojoj dragoj. „Prijateljici, partnerici, ljubavi. Penélope: Dugujem ti puno stvari i jako te volim", rekao je glumac. Možda su te riječi bile način na koji ju je i zaprosio jer njihovo vjenčanje održano je iste godine u potpunoj privatnosti i sve što znamo jest da je glumac Johnny Depp bio domaćin ceremonije u svojoj kući na Bahamima.


Image


(Foto: www.profimedia.hr)


Od samih početaka, ovo dvoje glumaca svoj romantični odnos držali su samo za sebe i vrlo rijetko se u javnosti pojavljivali skupa. Javnost ih je tako tek tri godine nakon potvrde veze mogla vidjeti kako se drže za ruke, a ni svoju djecu nikad nisu izlagali javnosti. Naime, 2011. godine postali su roditelji dječaka Lea, a 2013. godine i djevojčice Lune. Još uvijek su odlučni u svojoj odluci, a Penélope je jednom prilikom rekla da im je njihova privatnost sveta.

Iako obično ne govore javno o svom odnosu, nedavno smo ih mogli čuti kako izražavaju svoju ljubav jedno prema drugom. Glumica je tako rekla da je Javier najljepši pratitelj na putovanju života kojeg je mogla imati, a glumac je rekao koliko voli njezinu strastevnost u svemu.

Osim što su kao bračni par još dva puta ponovili zajedničko snimanje filmova, njihov glavni prioritet je odgajati djecu, a poznati su i kao veliki zagovaratelji ekoloških i socijalnih pitanja. Penélope je režirala dokumentarni film o dječjoj leukemiji i pozirala za reklamnje kampanje protiv krzna, a Javier je postao branitelj Antarktika. Nedavno se pridružio istraživačkoj ekspediciji Greenpeace u sklopu kampanje za stvaranje ogromnog skloništa na Antarktiku. Aktivizam i zaštita njihove obiteljske privatnosti definitivno im pomažu da svoj plamen ljubavi održavaju jednako snažnim svih ovih godina.

Pročitaj još:

Image

Priča o holivudskom paru koji je u braku više od 60 godina, ali njihova ljubav sve je snažnija s godinama