22.7. 2021. – 22.7. 2022.

Lav - godišnji horoskop 2021.: Primat ćeš komplimente, ali i bonuse

Sretan ti rođendan, blještava Lavice! Pročitaj što te čeka u sljedećih godinu dana u godišnjem horoskopu našeg Zvjezdana

Lav - godišnji horoskop 2021.
Foto: Profimedia.hr

Prognoza ti počinje u energičnom tonu, dok je Mars još u tvom znaku. Jupiter će se 28.7. u retrogradnom hodu vratiti u tvoje polje partnerstva pa ćeš imati prilike evaluirati glavne odnose i otkriti što ti predstavlja najveću vrijednost u najvažnijim vezama.

Venera je od prvog dana godišnje prognoze u zoni novca i prihoda, stoga ćeš primati komplimente, manje poklone ili bonuse, a bit ćeš zadovoljna i financijskom situacijom.

Po čemu su Lavovi posebni

Kao Lavica, članica si zodijačke kraljevske obitelji. Tvojim znakom vlada Sunce, koje je glavni pokretač života i kreacije. Lavovi svoje sposobnosti pokazuju na položajima moći i autoriteta. Oni su pravi vođe, poštovani od strane kolega. Kao ponosni i strastveni Lav, posjeduješ veliku privlačnost, hrabrost i integritet. Preuzimaš vodstvo u kriznim situacijama i predvodiš ostale do pobjede. U svom najboljem izdanju, možeš biti velikodušna, neovisna i kreativna. U onim lošim danima, pokazuješ sklonost šefovanju ili shvaćaš stvari previše osobno. Ulaziš li u brak, izaberi partnera koji je strastven, odan, dobro zaposlen i zna pokazati koliko cijeni tvoje vrline.

Rođeni u 1. dekadi (22.7.-1.8.): Moderni vladar ove dekade je Sunce, a onaj drevni je Saturn. Ova dva nebeska tijela daju ti dostojanstvo, autoritet, umjetničke sposobnosti i talent za privlačenje pažnje. Impulzivna si u ljubavi, strastven ljubavnik i lojalan prijatelj. Put do uspjeha pronaći ćeš kroz predvodništvo i kreativni samoizražaj. Kao prirodni vođa, inspiracija si mnogima. Ključni pojmovi: ambiciozna, disciplinirana, autoritativna.

Rođeni u 2. dekadi (2.-12.8.): I moderni i drevni vladar ti je Jupiter. Ovaj dvostruki utjecaj Jupitera može biti izrazito sretan za tebe. Inteligentna si vizionarka, sposobna za plemenita djela i velikodušnost. Karakterizira te veliki ponos i uvijek čuvaš svoje dostojanstvo. Društveni položaj i slika u javnosti su ti veoma važni. Analiziraš probleme i određuješ što treba učiniti da bi ih se riješilo. Važno je da ostaneš fokusirana na jedan zadatak prije prelaska na drugi. Ključni pojmovi: ekspanzivna, znatiželjna, prijateljska.

Rođeni u 3. dekadi (13.-22.8.): Moderni vladar, kao i onaj drevni je Mars. Dvostruka doza energije ovog planeta čini te hrabrom, impulzivnom, vatrenom i aktivnom. Imaš snagu, izdržljivost i entuzijazam za dovršavanje svakog preuzetog posla. S tako silovitom osobnosti, mogla bi imati problema s temperamentom ili glavoboljama. Ako tvoj natalni Mars stoji u napetim aspektima prema Suncu, Mjesecu ili Uranu, moguće je da si sklona nezgodama. Potreban ti je dom izgrađen na temeljima ljubavi, kako bi bila sretna. Ove godine, jačaj svoje odnose i saveze. Ključni pojmovi: zapaljiva, pustolovna, energična.

Pregled po planetama

Jupiter je 19. prosinca 2021. prvo ušao u Vodenjaka i tvoju zonu partnerstva i najvažnijih saveza, gdje ostaje godinu dana. Kako djeluje ekspanzivno, sigurno već nailaziš na dobre prilike za nalaženje prave osobe ili doživljavaš bolji period u postojećem odnosu. No, Jupiter je brzo prošao kroz Vodenjaka i nakratko boravio u Ribama (14.5.-27.7.), nakon čega se u retrogradnom hodu vraća u Vodenjaka. Nakon što uz malo više povučenosti analiziraš svoje želje u vezama, Jupiterov direktni hod (od listopada) otvara ti prilike za napredovanje u tom životnom sektoru, nakon što si otkrila što zapravo želiš. Samim krajem prosinca, Jupiter ulazi u Ribe na godinu dana, gdje svoj ekspanzivni utjecaj donosi u polje dijeljenih resursa i financija, te emocionalne potpore i intimnosti. Financijski poslovi imaju šanse za širenje i uspjeh. Ovaj sretni planet će nakratko ući u tvoju zonu putovanja, stranih zemalja, obrazovanja i pravnih poslova (11.5. 2022.), pa trebaš odmah iskoristiti njegovu prisutnost za napredovanje u svim navedenim temama.

Saturn je u Vodenjaka ušao samo dva dana prije Jupitera (17.12. 2020.), znači – gotovo istovremeno. Ovo je vrlo rijedak dvostruki tranzit planeta koji na neki način djeluju suprotno. Dok je Jupiter ekspanzivan, veseo, sretan i optimističan, Saturn donosi ograničenja, kristaliziranje situacije, teškoće, ali i disciplinu i organiziranost. Saturn u zoni partnerstva djeluje otrežnjujuće i raščišćava odnose: veza ili brak koji imaju dobre temelje, preživjet će izazove, a oni drugi vjerojatno završavaju, što je bolje za oboje. Napet aspekt s Uranom, govori da ćeš promjene iskusiti u važnim poslovnim odnosima. Saturn može označavati autoritativnu, ozbiljnu, strogu ili stariju osobu. Prisutnost Jupitera je veoma korisna, jer njegov blagotvorni utjecaj govori kako možete prevladati sve Saturnove izazove. Uz puno truda i svladavanja prepreka, možeš postići jako puno i postaviti odlične temelje za daljnji rast.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoju zonu životnog uspona, karijere i profesionalnih aktivnosti; ovdje ostaje sedam godina, a sada je na pola puta. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti i ne ulaziti u prevelike rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Uran simbolizira neočekivane promjene, iznenadne akcije i neplanirane zaokrete: na ovom mjestu može govoriti i o promjeni posla, pa čak i novu profesiju; deseta astrološka kuća označava i jednog od roditelja. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na pojačavanje mašte i idealizma, kao i na bogate snove, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni dijeljenih resursa i svega što dijeliš s drugima, uključujući i emocionalne i intimne odnose s partnerom, pa je potrebno unijeti više realizma, jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. Najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Lava do Bika, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze – 29.7.: Mars je u Lavu pa si puna energije, aktivna si, a ego ti je jako izražen.

30.7. – 14.9.: Mars je u Djevici pa si fokusirana na nalaženje novih izvora prihoda i podmirivanje računa. Ne ulazi u nove financijske obveze, nego vodi kontrolu nad troškovima i više štedi.

15.9.
– 30.10.: Dok jeMars je u Vagi pa ti je um veoma brz i aktivan, a drugima u komunikaciji nastojiš objasniti i uvjeriti ih u svoja stajališta. Prikupljaš podatke, baviš se mentalnim radom, učiš nove stvari, sređuješ korespondenciju, upoznaješ nove ljude ili ideš na kraća putovanja. Ne budi gruba, naporna ili nepromišljena, zbog čega trebaš paziti i na ponašanje pri upravljanju vozilom. Rodbina i susjedi mogu biti problematični.

1.11. – 12.12.: Mars je u Škorpionu pa je tvoj dom mjesto prepuno zbivanja. Možda radiš od kuće, brineš o obitelji ili nekom gostu ili pokušavaš riješiti osobni problem. Budi oprezna sa stvarima koje su oštre, metalne ili vruće. Postoji opasnost od padova, požara, provale, svađe ili nesporazuma.

13.12. – 24.1.2022.: Mars je sada u Strijelcu, zbog čega tvoji fizički apetiti rastu. Kreativnost je na visokoj razini. Možeš se izraziti kroz ljubav, sportove, hobije, kreativne aktivnosti ili zabavu. Sklona si poduzimanju rizika, zato izbjegavaj opasne aktivnosti, kao što su kockanje, ekstremni sportovi, opasne vježbe u teretani ili seks bez zaštite. Ovaj period često obilježava pokretanje novih kreativnih projekata, ali ostani organizirana. Pazi na impulzivnost.

25.1. – 5.3: Mars je u Jarcu, tvojoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja pa si vjerojatno opterećena poslom ili napornim obavezama. Moraš zaštititi svoje zdravlje i izbjegavati osobe sa zaraznim bolestima. Budi oprezni pri odlasku ili dolasku s posla i medicinskih ustanova.

6.3. – 14.4.: Mars prolazi kroz Vodenjaka, tvoje polje partnerstva: pokaži osjetljivost prema potrebama i osjećajima najbližih osoba. Imaš li potrebe koje su drugačije od njihovih, kompromis može pomoći u rješavanju problema. S partnerom se možeš upustiti u ugodne aktivnosti, ali bi bilo dobro i da radite na svom odnosu. Sada druga osoba želi imati glavnu riječ: može doći do sukoba ega zbog partnerovih zahtjeva i tvog otpora.

15.4. – 23.5.: S Marsom u Ribama, baviš se organiziranjem obiteljskih financija; možeš više naučiti o upravljanju novcem, ali možda i neke nove erotske vještine. Budi oprezna kad je riječ o financijskim obvezama, kako ti ne bi postale preveliki teret. Kroz svakodnevni rad nastojiš steći dovoljno za podmirenje svih obaveza ili naći bolji posao.

24.5. – 4.7.: Dok je Mars u Ovnu, imaš želju za napredovanjem u obrazovanju. Tvoje riječi, misli i sustav vjerovanja imaju sada veću važnost. Odbaci predrasude i pronađi svježu perspektivu kroz studiranje, čitanje, putovanja i razgovore sa pametnim osobama. Dobro je vrijeme za odlazak u kazalište, na koncerte, u kino ili na tečajeve. Željna si putovanja, no postoje i neka ograničenja.

5.7. –do kraja prognoze: Mars je ušao u Bika, tvoju zonu karijere i profesionalnih aktivnosti, pa je dobro fokusirati se na radne i poslovne interese. Pokaži svijetu za što si sposobna, koristeći svoje jedinstvene talente, naročito kroz samostalan rad. Ambicije su ti jako izražene pa postavi nove, jasnije ciljeve. Ne ulazi u sukobe s pretpostavljenima ili starijima.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda: od 28.9. do 16.10., od 14.1. do 3.2., te od 10.5. do 2.6. 2022. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana. Prva je Mjesečeva eklipsa (19.11.) u Biku, a u središte zbivanja stavlja tvoju karijeru, posao ili profesionalni projekt; zadrži ravnotežu prema kućnim obavezama i članovima obitelji. Pomrčina Sunca u Strijelcu (4.12.) govori o važnosti ljubavne veze, kreativnog izražavanja ili je dijete u glavnom fokusu. Zadnjeg dana travnja 2022, pomrčina Sunca u Biku opet u prvi plan stavlja tvoju karijeru i profesionalne planove. Konačno, Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.5.) ukazuje na važnost neke ideje, komunikacija ili brata ili sestre.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Osoba koja vas želi osvojiti i zadržati vašu ljubav mora biti odana i strastvena te cijeniti vašu toplinu i velikodušnu narav. U prilici si upoznati nekoga preko rodbine ili susjeda između 16.8. i 9.9., a više topline i ljubavi naći ćeš u domu zahvaljujući Veneri u Škorpionu (10.9.-6.10.), pa možeš uživati s najbližima u kućnoj atmosferi. Marsov boravak u zoni ljubavi i zabave jača tvoje fizičke apetite (13.12.-24.1.), a slično je i 15.4.-24.5. 2022., kad pokazuješ posebnu strast. Najljepše ljubavne emocije se bude između 7.10.-4.11., kad imaš prilike upoznati nekog posebnog ili više uživati u ljubavi u postojećem odnosu. Od 5.11. do 5.3.2022., Venera te može spojiti s nekim koga upoznaješ preko posla; važno je reći da je u tom periodu Venera i retrogradna, zbog čega se dugo zadržava u Jarcu; morat ćeš procijeniti vrijednost odnosa s kolegama. Prisutnost Venere u zoni partnerstva (6.3.-5.4.) pojačava tvoj interes za bliska druženja; ovo je period kad možeš više izlaziti sa dragom osobom ili naći nekoga tko ti odgovara. Dubokim seksi vibracijama ovaj planet zaslađuje intimnost (6.4.-2.5.), a posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (3.-27.5.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (28.5.-22.6.). Osoba iz kruga prijatelja možda želi biti i nešto više (23.6.- 17.7.) ili ćeš pri izlascima šarmirati nekoga tko će privući i tvoj interes.

Novac i posao

Godišnji financijski ciklus ti počinje 22.8., kad Sunce uđe u znak Djevice, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Do 15.8. Venera u zoni prihoda donosi priliku za bolju zaradu, neki bonus, poklon i kupovinu na sniženjima. Od 5.11. do 5.3. '22., ovaj planet dugo boravi u Jarcu, jer je za to vrijeme i retrogradan u zoni rada i obaveza, pa moraš dobro procijeniti vrijednost koju dobivaš za svoj rad; neke stvari ćeš možda morati ponovno odraditi. Novac možeš zaraditi radom od kuće između 10.9. i 6.10., dok Venera posjećuje tvoju zonu doma i obitelji. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 9.-26.3., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija. I Mars prolazi istom zonom 15.4.-23.5.; ne preuzimaj na sebe nove novčane obveze, već nastoj riješiti postojeće. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 20.4. i 20.5., jer tada Sunce u Biku podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Neptunov dugotrajni boravak u zoni dijeljenih resursa i emocionalne potpore budi tvoju maštu, ali i sklonost nerealizmu. Važni su ti novčani poslovi koji te i duhovno ispunjavaju, no pazi da ne pretjeraš s iluzijama. Svoje projekte nastoj dobro organizirati u vidu ciljeva koje želiš ostvariti, jer ti Jupiter uvelike pomaže u financijama u 2022. Mars boravi u zoni fizičkog zdravlja i radnih obaveza 25.1.-5.3.: ovo je naporan period i traži od tebe fizički i umni trud. Nepredvidljivi Uran je i dalje u zoni karijere i profesionalnog angažmana, zbog čega može doći do iznenadnih promjena u životnim planovima. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Mjesečne prognoze

KOLOVOZ – Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu partnerstva, stoga je sada važno analizirati najvažnije saveze (ili zastoj) i ustanoviti što treba bolje napraviti ili promijeniti; razmisli koje vrijednosti privatni ili poslovni odnos treba ispuniti kako bi bila sretna. Mladi Mjesec (8.) prima negativne vibracije od Urana, pa novi osobni ciklus započinješ s brigama oko profesionalnih aktivnosti. Venera u polju komunikacija (od 16.) donosi ipak nešto vedrinu u razmišljanja i zanimljive i ugodne kontakte. Željna si upoznavanja novih ljudi, razgovora, pa će te možda netko i privući kroz zajedničke interese. Za Punog Mjeseca (22.), glavna tema s partnerom su zajedničke financije i prihodi. Od 22., Sunce je u Djevici, pa se još više okrećeš pitanjima zarade i novca, naročito planiranju budžeta, u čemu ti pomaže i Merkur, a i Mars traži nove izvore prihoda; čuvaj se i povećanih troškova.

RUJAN – Obavljaš pozive, pišeš mailove, uz puno ugodne komunikacije i šarma, dok Merkur i Venera prolaze tom zonom. Odlično aspektiran Mladi Mjesec (7.) govori o početku novog novčanog ciklusa. Mars u Vagi (od 15.), čini te mentalno veoma aktivnom i energičnom u kontaktima. Venera je u Škorpionu od 11., čime uljepšava boravaka kod kuće i druženje s najbližima. Od 22., i Sunce je u Vagi, pa se potpuno okrećeš intelektualnom radu i komunikacijama.

LISTOPAD – Takve teme se nastavljaju i u prva tri tjedna, uz puno žustrih razgovora, aktivnosti i planiranja. Mars pokazuje da ovdje sada trošiš najviše energije; ipak, Saturn i Jupiter su u sektoru partnerstva retrogradni, pa moraš dobro analizirati najvažnije veze i saveze. Mladi Mjesec (6.), u burnom spoju s Marsom i Suncem, pojačava važnost nekog idejnog projekta, a retrogradni Merkur upozorava na moguće nesporazume, odgode, pogrešne dogovore ili kašnjenja u vezi posla, pa može doći do iznenadnog obrata; no Jupiter ipak blago pruža svoju pomoć, pa uz dosta diplomacije možeš riješiti teškoće. Ako baš ne moraš, ne potpisuj nikakve važne ugovore i ne kupuj tehničku robu. Od 7., Venera boravi u zoni ljubavi i kreativnog izražavanja, čime donosi svoje ljupke vibracije u postojeći odnos ili ti pruža priliku naći nekog tko ti odgovara. Ipak pripazi, jer je Merkur retrogradan (26.9.-17.10.), zajedno s još pet planeta u isto vrijeme, što donosi frustracije. Tek nakon 20. će puno stvari biti jasnije, a odnosi se smiruju. U vrijeme Punog Mjeseca (20.), dugoročni plan, obrazovanje ili putovanje su u fokusu. Od 22., Sunce je u Škorpionu, pa se okrećeš privatnim poslovima, domu i obitelji.

STUDENI – Sunce i Mars traže da svu energiju posvetiš poslovima u domu, no pripazi na način izražavanja jer nekontrolirani ispadi prijete problemima u komunikacijama s glavnim partnerom zbog drugačije vizije (4., 18.). Mladi Mjesec (5.) označava početak nove faze kod kuće. I Merkur je u istoj zoni (od 6.), pa je jasno da trebaš biti veoma koncentrirana kad su u pitanju svi detalji. Venera taj dan ulazi u zonu svakodnevnog rada i obaveza, čime donosi vedru atmosferu u odnose s kolegama i šefovima. Oko 19., iskoristi sjajan aspekt s Uranom za napredak na poslu. Taj dan donosi i Mjesečevu pomrčinu, koja dodatno naglašava tvoju karijeru i profesionalne napore. Od 22., Sunce je u tvojoj zoni kreativnosti, ljubavi i djece, pa su te teme u glavnom fokusu sljedećih mjesec dana.

PROSINAC – Sunce u Strijelcu i dalje usmjerava pažnju na ljubav, užitke ili kreativne napore, a ljupka Venera i dalje uljepšava radne napore. Pomrčina Sunca (4.) u spoju s Merkurom dodatno naglašava važnost kreativnog projekta ili ljubavnog odnosa u sljedećih šest mjeseci. Malo si konfuzna kad je riječ o financijskim obvezama; ostani u zoni realnosti. Odbaci sve što te sputava i koristi nove ideje i pristup. Pokazuješ posebnu strast na poslu oko 11., a u novčanim poslovima zadrži jasno razmišljanje, bez idealizma. Venera kreće u retrogradni hod (19.), stoga ćeš na radno mjestu morati rješavati neke probleme; pitat ćeš se koliko su kolege ili šefovi iskreni u odnosima i vrednuje li se tvoj napor adekvatno. Nakon mjesec i pol, znat ćeš na čemu si, pa ćeš moći donijeti i odgovarajuće odluke. Moguće je da se u ovom periodu baviš nekom osobom iz prošlosti ili barem razmišljaš o njoj, a 19. je dan prepun strasti ili prisjećanja. Retrogradna Venera često vraća bivše ljubavi u naš život, fizički ili u mislima; no, tebi je sve više vezano uz posao. Pun Mjesec (19.) govori o potrebi uspostavljanja ravnoteže između ciljeva i kreativnog napora, ili prijatelja i ljubavnog partnera. Čestitku za sljedeću godinu priprema ti Jupiter svojim ulaskom u znak Riba, pa možeš očekivati otvoreni put za ostvarenje svojih financijskih poslova, ali i emotivne stabilnosti u 2022.

SIJEČANJ 2022. – Zbog Merkura u Vodenjaku (od 2.), odmah na početku godine, obavljaš važne razgovore s partnerom. Mladi Mjesec (3.) ukazuje na novi radni ciklus ili projekt. Merkur se u retrogradnom hodu vraća u zonu posla pa je jasno da ćeš nešto morati ponovo odraditi, samo dobro pripazi na sve važne detalje i podatke. Od 20., Sunce je u zoni najvažnijih odnosa i veza, stoga je jasno na što si potpuno fokusirana. Venera je i dalje retrogradna, zbog čega sada nije dobro vrijeme za početak nove veze, zaruke ili vjenčanje ili očekivanje boljih primanja. Mars podiže fizičke apetite i želju za uživanjem, no zadrži malo osjećaja za realnost. Oko 17., posveti pozornost i svom zdravlju.

VELJAČA – Jupiter će ti u 2022. donijeti priliku za napredovanje u dijeljenim resursima i financijama, te pomoći u širenju horizonata: u veljači je važno sve dobro napraviti na radnom mjestu, pa ćeš moći pokriti svoje obaveze, ali i napredovati. Sunce u spoju sa strogim Saturnom u fokusu drži tvoje partnerske odnose, a Venera i Mars govore kako ćeš ih uspjeti posložiti. Merkur je retrogradan u polju rada, što znači da još uvijek trebaš paziti na sve detalje i podatke. Mladi Mjesec (1.) govori o početku novog ciklusa u važnom odnosu, vjerojatno poslovnom. Venerin početak direktnog hoda (29.1.), vraća optimizam i dobre izglede na radnom mjestu, jer sada znaš što želiš, a što ne. Posebno uzbudljiv dan je 10.; odličnim naporom pridonosiš svom napretku, a možda je ovo i dan kad ideš na bolju poziciju! U vrijeme Punog Mjeseca (16.), stavljaš sebe i svoje potrebe u prvi plan i očekuješ da partner to poštuje. Od 18., Sunce je znaku Riba: sve što dijeliš s partnerom ili drugim važnim osobama, sada postaje puno važnije.

OŽUJAK – Već 2., osjećaš navalu optimizma, jer Mladi Mjesec u spoju s Jupiterom sjajno djeluje na Uran; inovativni pristup donosi rezultate i dobre okolnosti u profesionalnoj sferi. Istovremeno, strastveni spoj Venere, Marsa i Plutona u zoni rada i njihov aspekt s maštovitim Neptunom govori o poboljšanju dijeljenih resursa i financija u 2022. To je dan pun strasti i usp0jeha, stoga joj se prepusti i uživaj! Svi financijski poslovi koje dijeliš s nekom vrstom partnera zahtijevaju pametno usmjeravanje energije, a možda se sve odnosi i na privatnu vezu u kojoj se strastveno spajaš s drugom osobom. Taj dan se druže i inteligentni Merkur i organizirani Saturn u zoni partnerstva (poslovnog ili privatnog), zbog čega trebaš već sad zaokružiti ovaj datum na kalendaru. Ulazak Sunca u Ovna (20.) traži od tebe posvećivanje dugoročnoj viziji, obrazovanju, poslovima s inozemstvom ili izdavaštvom.

TRAVANJ – Mars i Venera ukazuju na pojačanu aktivnosti u partnerskim odnosima i pojačanu seksualnost, ali radi i na održavanju stabilnosti. Mladi Mjesec (1.) najavljuje novi ciklus u obrazovanju ili temama inozemstva i putovanja; planiraj i svoje dugoročne poteze. Merkur i Sunce (11., 19.) ulaze u Bika pa postavljaš jasne ciljeve i planove u vezi posla. Marsov ulazak u Ribe (15.) pojačava fizičke apetite i interes za financijske obveze. Ideje i perspektive svake vrste, kao i komunikacije su naglašeni za Punog Mjeseca (16.); posveti se i kratkoročnim poslovima. Kraj mjeseca donosi odlične vijesti u vezi ulaganja, novčanih obaveza i kredita (ili nasljedstva), ali i duboko emocionalno spajanje s partnerom.

SVIBANJ – Mladi Mjesec (1.) označava nov početak u karijeri ili novi važan poslovni projekt. Ovaj sjajan početak mjeseca trebaš iskoristiti za postavljenje temelja uspjeha i zadržavanje dobrog raspoloženja cijeli mjesec. Venera ulazi u Ovna (3.) i time donosi odličnu životnu perspektivu ili mogućnost putovanja. Merkur je u zoni ciljeva i prijatelja, zbog čega razgovaraš s bliskim osobama, družiš se ili planiraš nove stvari. Retrogradan je, stoga je dobro analizirati društvene kontakte i planove, ali pametno je samo promatrati, bez konačnih odluka. Posveti se i ukućanima oko 16., a ne samo poslu. Sunce ulazi u Blizance i tvoju zonu društvenih aktivnosti (21.). Merkur se u retrogradnom hodu vratio u Bika (23.), pa ćeš morati ponovo obaviti neke stvari na poslu za koje si mislila da su iza tebe. Jupiter i Mars ulaze u Ovna i tvoje polje dugoročne životne vizije, putovanja i obrazovanja (11., 25.), čime ti se otvaraju vrata za veliki napredak i širenje horizonata. Iskoristi ovaj period za velike korake. Mladi Mjesec se po drugi put pojavljuje (30.) i daje podršku novom cilju, uz odlične financijske uvjete.

LIPANJ –Venera u sektoru karijere pomaže ti u odnosima s pretpostavljenima, a uz to ti donosi i odlične okolnosti i prilike. Nakon što Merkur u istoj zoni krene u direktan hod (3.), možeš nastaviti ostvarivati zacrtano. Ponovo ulazi u tvoju zonu planova i prijateljstva (13.), pa možeš donijeti odluke o kojima si prije prikupljala podatke. Pun Mjesec (14.) donosi kulminaciju jednog kreativnog projekta ili ljubavni partner traži tretman kakav daješ svojim prijateljima. Sunce ulazi u tvoju zonu izolacije (21.), pa je vrijeme da malo usporiš, jer u sljedećih mjesec dana imaš nešto manje energije. Venera u polju prijateljstva (od 23.) čini druženje s dragim osobama i izlaske veselim, a netko iz tog kruga može pokazati poseban interes za tebe. Mladi Mjesec (28.) još jednom naglašava potrebu za povlačenjem i posvećivanjem unutarnjim potrebama.

SRPANJ – Dok još uvijek puniš svoje baterije, Merkur se pridružuje Suncu u Raku (5.), zbog čega kontempliraš o svemu učinjenom (ili propuštenom) u proteklih godinu dana. Ovo je vrijeme za pripremanje sljedećih poteza i auto-analizu. Možeš razgovarati i s nekom osobom od povjerenja ili savjetnikom. Istina. Marsov ulazak u polje profesionalnih aktivnosti (5.) traži da pokažeš za što si sposobna samostalnim radom, ali van toga ostavi dovoljno vremena za privatne potrebe. Neki radni projekt dosiže kulminaciju u vrijeme Punog Mjeseca (13.). Tri dana kasnije, donosiš odluku koja ima dobar ishod za tvoju karijeru i financijske poslove. Venerin ulazak u Raka (18.) govori kako uživaš posvetiti se sebi i privatnim užicima. Novi godišnji ciklus započinje ulaskom Sunca u tvoj znak (22.), pa s puno vjere, idealizma i optimizma zakorači u rođendanski mjesec. Mladi Mjesec u Lavu (28.) u sjajnom aspektu s Jupiterom podiže životni optimizam i obećava odličnu perspektivu. Ovo je tvoje doba, a baterije su ti napunjene do vrha. Opet imaš kraljevski sjaj, a zadržiš li pozitivan stav i ostaneš li na odgovarajućoj životnoj stazi, napredovati ćeš polako, ali stabilno.