Koraci za Bluetooth povezivanje laptopa i mobitela

Saznajte kako uspostaviti Bluetooth povezivanje laptopa i mobitela

Koraci za Bluetooth povezivanje laptopa i mobitela

Ukoliko imate računalo s Windows 10 – ponašat će se kao i bilo koji drugi uređaj koji podržava Bluetooth. Zahvaljujući njemu, svoje računalo možete povezati s nizom drugih uređaja poput slušalica, zvučnika, tipkovnica, mobitela. Bluetooth povezivanje laptopa i mobitela vrlo je jednostavno i može se napraviti u svega nekoliko minuta. 

Za Bluetooth povezivanje laptopa i mobitela prvo morate učiniti računalo vidljivo ostalim uređajima: otvorite izbornik Start, kliknite Settings, otvorite Devices pa Bluetooth, pronađite sklopku za Bluetooth i uključite je. Naravno, morat ćete uključiti Bluetooth i na svom mobilnom uređaju s kojim želite povezati računalo. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Nakon što ste uključili Bluetooth na računalu i mobitelu s kojim ga želite povezati, vrijeme je za Bluetooth povezivanje laptopa i mobitela. Dovoljno je to obaviti na jednom od uređaja. Mi ćemo vam ovom prilikom objasniti kako to učiniti na računalu. Koraci koje morate pratiti:
Otvorite izbornik Settings. Otvorite Devices pa Bluetooth and other devices. Kliknite Add Bluetooth or other device (u gornjem desnom kutu). Tada će vam se pojavit novi prozor izbornika. Odaberite prvu opciju s popisa (Bluetooth). Win 10 automatski će početi tražiti uređaje u blizini s kojima se može povezati. To može potrajati i 30ak sekundi.

Kako bi povezali računalo s uređajem kliknite na naziv uređaja. Ako to radite prvi put, možda ćete morati potvrditi da se baš vi pokušavate spojiti, tako što ćete provjeriti jesu li PIN-ovi na računalu i mobitelu isti. Ako su PIN-ovi identični, kliknite Connect.  Moguće je da ćete trebati kliknuti i Pair na uređaju s kojim se pokušavate povezati.