Jesi li čula za društvenu igru koja promiče snagu žena? 'Fierce Women' je sve što ti treba za dane u karanteni

Društvena igra "Fierce Women" ili na hrvatskom "Strašne žene" idealna je za kraćenje dana u karanteni u ožujku, mjesecu žena. Uz ovu ćeš igru osnažiti samu sebe, naučiti mnogo nepoznatih činjenica i odlično se zabaviti, a sve to možeš zahvaliti hrvatskoj inicijativi koja je sve pokrenula

Jesi li čula za društvenu igru koja promiče snagu žena? 'Fierce Women' je sve što ti treba za dane u karanteni

Ovih dana nam svima treba dosta kreativnosti i mašte kako bismo se zabavili u svoja četiri zida. Čitanje, gledanje filmova i serija, igranje omiljenih igrica na PlayStationu ili pak isprobavanje novih recepata neki su od omiljenih nam hobija kojima kratimo vrijeme u karanteni, no ne bismo trebali zaboraviti ni na mogućnost igranja društvenih igara.  
Za sam kraj ožujka, mjeseca posvećenog ženama i ženskoj snazi, predstavljamo ti „Fierce Women“ društvenu igru nastalu u Hrvatskoj koja slavi snažne, inspirativne žene koje su svojim znanjem, vještinama, kreativnošću ili hrabrošću mijenjale svijet.  
Ova zabavna i dinamična edukativna društvena igra upoznat će tebe i svoje suigrače/ice sa strašnim ženama iz prošlosti koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu na područjima kulture, umjetnosti, znanosti, filozofije ili ljudskih prava. Od Marije Jurić Zagorke do Yoko Ono i Fride Kahlo, igrajući ovu igru upoznat ćeš kratke biografije nevjerojatnih revolucionarki koje su stvorile svijet u kakvom danas živimo.


Cilj ove igre je da se tema rodne ravnopravnosti iz političkih floskula prenese u svakodnevni život i kroz igru približi ženama i djevojčicama te im učini vidljivijim postignuća žena koje im mogu biti inspiracija. Iza cijele priče stoji „K-zona“ osnovana 2005. s ciljem promicanja rodne ravnopravnosti i društveno odgovornog djelovanja. Originalni gameplay igre razvio je književnik i programer Želimir Periš, a na ilustracijama je radilo 8 hrvatskih umjetnica.

Igra se sastoji od 60 karata na kojima su ilustracije portreta i kratke biografije strašnih žena koje su dale izniman doprinos razvoju te 8 dodatnih karata akcije koje po potrebi dodaju kompleksnost igri. Ovu igru može igrati od dvoje do šestero igrača ili igračica, od pet godina starosti pa nadalje.


Upravo jer je edukativna, jednostavna i zanimljiva, ova je igra savršen način da duge večeri i dane u karanteni kada biste željeli izaći van, ali ne možete, prikratite uz širenje vlastitih horizonta, učenje o povijesti i nevjerojatnim ženama koje povijest nerijetko zaboravlja.