Jelenin pobjednički recept i tajni sastojak - boškarin

U utorak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' gosti su se ugodno družili, ali i dobro počastili kod domaćice Jelene, koja je za svoj trud pritom bila i prikladno nagrađena visokim ocjenama

Jelenin pobjednički recept i tajni sastojak - boškarin

U ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu' pobjedu je odnijela Jelena, a mi ti otkrivamo njezin krčki jelovnik:

PREDJELO

Carpaccio

  • 500 g boškarina
  • 100 g brusnica
  • 1dcl istarske domaće rakije
  • 100 g listića parmezana
  • 100 g rukole
  • Sol, papar, maslinovo ulje


Boškarin tanko narezati na šnicle i istući batom. Prethodno natopljene brusnice u rakiji (15min) posuti  po mesu, zarolati i zalediti. Na kraju rezati na tanke šnite.

GLAVNO JELO

  • 1kg filea boškarina
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, suhi začini


Prilog

Pljukanci

  • 200 g oštrog brašna
  • 200 g glatkog brašna
  • 400 ml vode, sol
  • Kuhati u slanoj vodi
  • 300 g cherry rajčica
  • 100 g slanutka
  • Maslinovo ulje

Zagrijati maslinovo ulje, polovice cherry rajčica kratko popržiti. Dodati slanutak te nakon 2 min dodati pljukance s malo svježeg bosiljka. Sve dobro začiniti solju i paprom.

Filetsteak dekorirati ružicama maslaca sa začinskim biljem i češnjakom!

DESERT

Image
  • 600 g suhih smokava
  • 1/2 l šlaga
  • 6-7 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 dcl muškata
  • 2 šlice mlake vode


Smokve isjeckati, dodati 100 g šećera, preliti vodom (čisto da prekrije smokve) te dodati muškat. Kratko kuhati, 10-ak minuta. Umutiti šlag, žumanjke, te ostalih 100 g šećera i 2 žlice mlake vode. Kada smjesa od šlaga bude pjenasta u nju dodati smjesu sa smokvama. Bjelanjak umutiti u čvrsti snijeg, pa sve lagano spojiti.