Astro
Astro

Jelenin pobjednički recept i tajni sastojak - boškarin

Jelenin pobjednički recept i tajni sastojak - boškarin
U utorak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' gosti su se ugodno družili, ali i dobro počastili kod domaćice Jelene, koja je za svoj trud pritom bila i prikladno nagrađena visokim ocjenama

U ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu' pobjedu je odnijela Jelena, a mi ti otkrivamo njezin krčki jelovnik: PREDJELO Carpaccio

500 g boškarina

100 g brusnica

1dcl istarske domaće rakije

100 g listića parmezana

100 g rukole

Sol, papar, maslinovo ulje

  Boškarin tanko narezati na šnicle i istući batom. Prethodno natopljene brusnice u rakiji (15min) posuti  po mesu, zarolati i zalediti. Na kraju rezati na tanke šnite.   GLAVNO JELO

1kg filea boškarina

Maslinovo ulje

Sol, papar, suhi začini

  Prilog Pljukanci

200 g oštrog brašna

200 g glatkog brašna

400 ml vode, sol

Kuhati u slanoj vodi

300 g cherry rajčica

100 g slanutka

Maslinovo ulje

Zagrijati maslinovo ulje, polovice cherry rajčica kratko popržiti. Dodati slanutak te nakon 2 min dodati pljukance s malo svježeg bosiljka. Sve dobro začiniti solju i paprom. Filetsteak dekorirati ružicama maslaca sa začinskim biljem i češnjakom!   DESERT

600 g suhih smokava

1/2 l šlaga

6-7 jaja

200 g šećera

2 dcl muškata

2 šlice mlake vode

  Smokve isjeckati, dodati 100 g šećera, preliti vodom (čisto da prekrije smokve) te dodati muškat. Kratko kuhati, 10-ak minuta. Umutiti šlag, žumanjke, te ostalih 100 g šećera i 2 žlice mlake vode. Kada smjesa od šlaga bude pjenasta u nju dodati smjesu sa smokvama. Bjelanjak umutiti u čvrsti snijeg, pa sve lagano spojiti.