U ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu' pobjedu je odnijela Jelena, a mi ti otkrivamo njezin krčki jelovnik:
PREDJELO
Carpaccio
- 500 g boškarina
- 100 g brusnica
- 1dcl istarske domaće rakije
- 100 g listića parmezana
- 100 g rukole
- Sol, papar, maslinovo ulje
Boškarin tanko narezati na šnicle i istući batom. Prethodno natopljene brusnice u rakiji (15min) posuti po mesu, zarolati i zalediti. Na kraju rezati na tanke šnite.
GLAVNO JELO
- 1kg filea boškarina
- Maslinovo ulje
- Sol, papar, suhi začini
Prilog
Pljukanci
- 200 g oštrog brašna
- 200 g glatkog brašna
- 400 ml vode, sol
- Kuhati u slanoj vodi
- 300 g cherry rajčica
- 100 g slanutka
- Maslinovo ulje
Zagrijati maslinovo ulje, polovice cherry rajčica kratko popržiti. Dodati slanutak te nakon 2 min dodati pljukance s malo svježeg bosiljka. Sve dobro začiniti solju i paprom.
Filetsteak dekorirati ružicama maslaca sa začinskim biljem i češnjakom!
DESERT
- 600 g suhih smokava
- 1/2 l šlaga
- 6-7 jaja
- 200 g šećera
- 2 dcl muškata
- 2 šlice mlake vode
Smokve isjeckati, dodati 100 g šećera, preliti vodom (čisto da prekrije smokve) te dodati muškat. Kratko kuhati, 10-ak minuta. Umutiti šlag, žumanjke, te ostalih 100 g šećera i 2 žlice mlake vode. Kada smjesa od šlaga bude pjenasta u nju dodati smjesu sa smokvama. Bjelanjak umutiti u čvrsti snijeg, pa sve lagano spojiti.