Izložba Mirjane Vodopije vodi nas na putovanje kroz raličite krajolike i interijere

Izložba Lutajući krajolik koncepcijski tematizira prostor i njegove manifestacije kao fizičkog polja mogućnosti djelovanja i kao prostora uma, odnosno svijesti

Izložba Mirjane Vodopije vodi nas na putovanje kroz raličite krajolike i interijere

Kroz predstavljanje novih i ranije realiziranih radova Mirjana Vodopija preispituje osobni doživljaj prostora ukazujući na osjećaj slobode, ali i izloženosti u otvorenim prostorima naspram osjećaja zaštićenosti u ograđenim prostorima, interijerima, koji služe kao fizički i mentalni teritoriji osobne sigurnosti i ugode.

Ova izložba vodi nas na putovanje kroz različite krajolike i interijere, otvarajući potencijale za osobne doživljaje i percepciju granica vlastite slobode i našeg poimanja same biti slobode.

shimmer fallbackNa vrlo suptilan način Mirjana Vodopija progovara o vrlo osobnim temama i pitanjima vlastitog identiteta, konstruiranog kroz dekonstrukciju stvarnog života u interakciji s prirodom kao važnim čimbenikom konstrukta svijesti o samoj sebi. Primjenjujući osobne introspekcijske narative, Vodopija mijene prikazuje kroz prikaze i predmete iz svakodnevice, u fokus svojeg rada stavlja elemente prirodnog okruženja povezane s intimom sjećanja i osjećanja.

shimmer fallbackUnatoč naglašenoj estetici i minimalizmu njezina rada, umjetnica vrlo duboko progovara o važnim temama vlastitog postojanja i osobnog pozicioniranja pojedinca unutar vrtloga života. Kroz svoje umjetničke radove, kroz lutajući krajolik  i naše pozicioniranje unutar krajolika Mirjana Vodopija nas usmjerava i vodi kroz osobne refleksije nas samih.

Kustosica: Martina Munivrana, MSU Zagreb

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.