Ipak će biti Advent u Zagrebu? Čini se kako ipak nije sve otkazano

Svake godine, čarobna atmosfera u Zagrebu počinje paljenjem božićnih lampica koje označuje i početak Adventa kojem se veselimo

Ipak će biti Advent u Zagrebu? Čini se kako ipak nije sve otkazano

Zbog pandemije koronavirusa odgođeni su brojni događaji diljem svijeta, a tek će se vidjeti kakva će biti situacija narednih tjedana u svijetu, Europi i Hrvatskoj. Međutim, jedan je događaj izrazito važan za glavni grad, a to je Advent u Zagrebu.

Image

Fini recepti za keksiće koje trebaš isprobati tijekom Adventa


Posljednjih nekoliko godina Advent je počinjao krajem studenog ili početkom prosinca i trajao sve do početka siječnja. Kroz to vrijeme, Advent su posjetili brojni domaći i strani turisti i uživali u božićnoj atmosferi glavnog grada.


Izgleda da, iako ove godine neće biti raskošnog Adventa, on će se ipak održati!  Na službenoj stranici Adventa u Zagrebu stoji: "Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu. Obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra čagica neizostavna! Priprema, pozor… Advent u Zagrebu!" po čemu se daje naslutiti da ćemo ipak moći uživati u mirisu kuhanog vina i kobasicama, ali uz malo drugačije mjere zbog korone.
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Ostaje nam vidjeti kako će Advent u Zagrebu ove godine izgledati, ali moramo priznati da mu se mi veselimo jer će nam, bar na trenutak, vratiti božićni duh koji nam sad svima treba. 

Jedna od ideja koju u zadnje vrijeme možemo čuti jest da će se pokušati rasteretiti centar Zagreba te proširiti Advent i na druge kvartove kako bi bio manji protok ljudi na jednom mjestu. 

shimmer fallback


FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

U centru bi trebale ostati tri najatraktivnije lokacije: Tomislavac, Strossmayerov trg i Zrinjevac. Kućica ugostitelja ne bi trebalo biti toliko kao prošlih godina, ali sve informacije će biti poznate do kraja tjedna. 

Napiši nam u komentarima veseliš li se Adventu u Zagrebu i hoćeš li doći?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.