I Banksy radi od kuće: Na Instagramu podijelio svoje najnovije umjetničko djelo

Popularni britanski crtač grafita nepoznatog identiteta i uslijed pandemije pronalazi inspiraciju

I Banksy radi od kuće: Na Instagramu podijelio svoje najnovije umjetničko djelo

Zamisli da si neuhvatljivi ulični umjetnik nepoznatog identiteta koji ljude uveseljava svojim umjetničkim djelima po ulicama i da se moraš uhvatiti ukoštac s globalnom pandemijom, i ostati kod kuće. Govorimo o Banksyju, poznatom britanskom crtaču grafita koji, baš kao i trećina globalne populacije, ostaje kod kuće i radi od kuće.

Image

Ova umjetnica prikazuje svu ljepotu samačkog života


I dok urbani prostori i betonska platna više nisu opcija, ovaj je ulični Picasso pronašao alternativu kako bi pokazao svoju nespornu vještinu - i to u udobnosti svog doma, u kupaonici. Iako kupaonica baš i ne djeluje kao najinspirativnije mjesto, Banksy nas je uvjerio u suprotno. 

15. travnja Banksy je objavio nekoliko slika na kojima se vide ručno oslikani štakori kako rade nered u kupaonici umjetnika kao sutra ne postoji. 


Natpis na njegovoj Instagram objavi koja je skupila više od 2,4 milijuna lajkova glasi: "Moja supruga mrzi kad radim od kuće." 

Unatoč izbijanju koronavirusa, Banksyjeva umjetnost i dalje preživljava. Artnet News izvijestio je da je britanski umjetnik zaradio nevjerojatnih 1,4 milijuna dolara u internetskoj prodaji čiji je domaćin Sotheby's dokazao da će ljudi kupovati Banksyja pod bilo kojim uvjetima. Konačna prodajna cijena premašila je procjenu od 839 tisuća do 1,2 milijuna dolara.

Banksyjevo najskuplje djelo do danas prodano je ogromna slika čimpanzi u parlamentu pod nazivom Devolved Parliament, a prodana je za nevjerojatnih 12 milijuna dolara, što je gotovo pet puta premašilo visoku procjenu od 2,47 milijuna dolara.


Banksy je poznat po svojim satiričnim i duhovitim grafitima, koje crta uz pomoć ličilačkih šablona, a u svojim djelima često iskazuje nezadovoljstvo ratom i kapitalizmom