Goldie Hawn i Kurt Russell: Ljubavna priča koja traje gotovo četiri desetljeća, a počela je na Valentinovo

Omiljen glumački par već godinama uživa u svojoj velikoj obitelji, i iako se nikada nisu vjenčali, jedino što žele je biti zajedno

Goldie Hawn i Kurt Russell: Ljubavna priča koja traje gotovo četiri desetljeća, a počela je na Valentinovo

Svaki par želi otkriti tajnu savršenog braka, a čini se da su Goldie Hawn i Kurt Russell osmislili svoju formulu za sreću. Par je zajedno od 1983., i, iako se nikad nisu vjenčali, definitivno su, kako se kaže, 'couple goals'.

Njihova ljubav nije bila na prvi pogled. Naime, Goldie i Kurt upoznali su se davne 1966. godine. Bilo je to 17 godina prije nego što su započeli vezu. On je tada imao 16, a ona 21 godinu i upoznali se na setu Disneyjeva filma. Glumica je godinama kasnije otkrila da joj se Russell odmah svidio, ali naravno, tada se ništa nije moglo dogoditi. 1983. ponovno su se sreli na snimanju filma Swing Shift

"Bio sam poprilično pripit kad sam je vidio ponovno te 1983. i jednostavno kad sam je vidio mi je izletjelo: 'Wow kako imaš dobro tijelo'. No, njoj se to svidjelo", ispričao je Kurt godinama poslije. Privlačnost između njih dvoje je bila trenutna, no na prvi spoj izašli su pod izlikom da moraju vježbati scene plesa za film. Službeno su zajedno od Valentinova 1983. godine

Image

Ljubav Elizabeth Taylor i Richarda Burtona: Od skandaloznog početka do najveće holivudske ljubavne priče


Kada su Hawn i Russell tek počeli izlaziti, oboje su već bili roditelji. Goldie je iz drugog braka imala 2 djece, Olivera i Kate (danas slavnu glumicu), a Kurt je imao sina Bostona iz svog prvog braka. Goldie i Kurt su napravili sve da njihova obitelj funkcionira, a 1986. godine, tri godine nakon početka veze, rodio se njihov sin Wyatt Russell.

Nakon četiri godine veze, Kurt i Goldie, ponovno su zajedno  dobili priliku glumiti u filmu Žena u moru, klasičnoj romantičnoj komediji koja je uvelike profitirala od njihove kemije jer, kako su mnogi kritičari isticali, svoju su ljubav iz stvarnog života prelili na male ekrane. I dok, kao i većina glumaca, ne vole gledati svoje filmove, Hawn i Russell nedavno su pogledali film. Goldie je priznala da im je upravo taj film pružiio priliku da ponovno prožive mladost i vrate iskru u njihovu vezu kad je potrebno. 

Znaju što njihovoj vezi treba i nisu im potrebne "etikete"

Kada ste toliko dugo zajedno, važno je znati što vaš odnos treba da biste oboje sretni, a to ponekad znači i da razdvojite vrijeme. Hawn je jednom otkrila da ona i Russell provode oko "68% svog vremena zajedno", jer je, prema njihovom mišljenju, to znak zdrave veze. Kada nisu zajedno, svatko od njih ima svoje interese i zabavu, a čini se da to savršeno funkcionira jer su zajedno gotovo četiri desetljeća. 


Tijekom godina, novinari su ih nerijetko pitali zašto se nikada nisu vjenčali, no glumica je uvijek spremno odgovarala. Goldie je objasnila da im 'ta etiketa' ni ne treba i vjeruje da postoji nešto oslobađajuće oko toga da svoju vezu ne okrune brakom. 

"Uspjeli smo savršeno bez da smo se vjenčali", u jednom je intervjuu rekla Hawn. "Sve dok je moje emocionalno stanje u stanju predanosti, iskrenosti, brige i ljubavi, tada ćemo biti u redu. Svoju smo djecu sjajno odgajali - oni su prekrasni ljudi. To smo odlično odradili i nismo se trebali vjenčati kako bismo to uspjeli."

Prihvatili su djecu jedno od drugoga i prošli kroz sve uspone i padove

Zanimljivo je i da je Kurt Russell bliži s Goldienom djecom od njihova oca. Kada su Goldie i Kurt počeli izlaziti, otac njezine djece, Bill Hudson, nije bio uključen u odgoj svoje djece, pa je Russell odgajao i Kate i Olivera. Prema Goldie, Kurt se jako dobro snašao i jako se brzo počeo slagati s njima. Kate i Oliver Hudson danas Russella smatraju svojim ocem i zovu ga "tata".


Nakon gotovo četiri desetljeća, Goldie i Kurt zajedno su prošli kroz sva iskustva i osjećaje kroz koje parovi mogu proći. 

"To govorim već 34 godine i mislim da se Goldie i ja, u stvarnosti, ne razlikujemo previše od bilo kojeg drugog para; prolazimo kroz iste stvari", objasnio je Russell u nedavnom intervjuu za People. "Bilo je uspona i padova i mislim da smo nakon 34 godine doživjeli svaku emociju koju jedan par može doživjeti zajedno. "

U gotovo četiri desetljeća, koliko su i zajedno, Hawn je shvatila koja je tajna njihove uspješne veze i podijelila ju u jednom intervjuu: „Ljubav, zahvalnost, suosjećanje, jer ponekad će svaki muškarac ili žena izludjeti svog partnera. Obitelj. Zabava. Smijeh. Seks. Ako to ne njegujete, gotovi ste."

Prije tri godine, par se pojavio na ceremoniji dodjele zvijezda na holivudskom Šetalištu slavnih, a Kurt je svoj govor posvetio upravo Goldie: "Goldie, tebi dugujem svoj predivan život. Jednostavno, Goldie, volim te i cijenim. Sve zvijezde na nebu ili na ovom šetalištu ne mogu se usporediti s time. Ne postoji nitko pored koga bih radije bio nego pored Goldie Hawn."

I uistinu, iako su prošli su kroz trijumfe i razočaranja, odgojili četvero djece, Goldie i Kurt mogu nas toliko toga naučiti i upravo u njima pronalazimo inspiraciju.