Edi je svima bio super domaćin i dobio je veće ocjene od mame, ali nije nadmašio Davora

Simpatični je kuhar za večeru pripremio predjelo naziva Pastirski užitak, glavno jelo Divlja večera i desert Šumska vila

Edi je svima bio super domaćin i dobio je veće ocjene od mame, ali nije nadmašio Davora

U jučerašnjoj epizodi „Večere za 5 na selu“ ekipa je otišla na već dobro znano mjesto - u Tršće kod ugostiteljice Mirjane, no danas je ondje goste dočekao njezin sin Edvard!

ImageKod Mirjane se večeralo vani pa je zato Edi odlučio svoje delicije poslužiti na drugome mjestu. „Pretežno sam ja u kuhinji, a Edi je potrčko. No kad kuhamo, zajedno kuhamo“, ostatku ekipe rekla je njegova mama i dodala kako je sigurna da će im poslužiti ukusnu večeru.
Gosti su stigli dobro raspoloženi, uzeli su aperitiv i s terase otišli do vatrice jer je bio kišan i hladan dan.

Image„Vidjela sam da je Edi puno ležerniji, pozitivan i kad je o dočeku riječ, bio je bolji nego gospođa Mirjana“, komentirala je Vazma. Iza gostiju je pucketala vatra i u tako ugodnoj atmosferi, počeli su s kanapeima, koji su se svima svidjeli. „Drago mi je što se tako potrudio“, rekla je Kata.

ImageGlavno jelo počeli su s domaćom krem juhom s vrganjima. „Nije bila loša, kremasta je, ali malo se previše osjetilo brašno“, rekla je Vazma, a Davor je dodao: „Može se i bez brašna.“ Kati se jako svidjelo što je Edi upotrijebio svježe vrganje, a nakon juhe Edi je poslužio veprovinu. „Još bih možda 15 minuta obradio te šnicle“, rekao je Davor, a Mirjani i Kati bilo je baš dobro.

ImageUslijedio je kolač s malinama. „Meni je bio top. Najbolji desert dosad“, rekao je Davor, no Kata nije složila s njim pa je rekla: „Može proći.“ Katu je više od deserta impresioniralo što večerašnji domaćin ima motor. „Znaš da imam želju provozati se na tako velikom motoru“, rekla je. Ubrzo je stigla i zabava - dva gitarista i svi su uglas zapjevali.

ImageDobrog raspoloženja kandidati su krenuli na ocjenjivanje. Vazma je dala ocjenu šest zato što joj se u juhi od vrganja previše osjetilo brašno, meso joj nije odgovaralo okusom, a u kolaču joj je bilo previše šlaga i premalo tijesta, Kata je dala desetku jer joj je sve bilo super, Davor je dao ocjenu osam, a Mirjana je svom sinu dala desetku zato što ju je ugodno iznenadio pa može sad na godišnji odmor.

ImageA kako će kuhati posljednja domaćica u goranskom tjednu i tko će odnijeti nagradu - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u!