Dorian Ribarić novi je RTL-ov meteorolog

Osim što obožava prirodne znanosti, poluprofesionalno igra košarku. A nakon pet godina na N1, Dorian se pridružio RTL-ovom timu meteorologa

Dorian Ribarić novi je RTL-ov meteorolog

Od srijede gledateljima RTL-a vremensku prognozu donosi 31-godišnji meteorolog Dorian Ribarić. Nakon nešto više od pet godina provedenih na N1, Ribarić se pridružuje RTL-ovu timu meteorologa pa će u sklopu „RTL Vijesti“ te središnje informativne emisije „RTL Danas“ donositi pregled meteoroloških zbivanja u zemlji.

„Na RTL-u se pridružujem vrhunskom timu i nadam se da ću u budućnosti pomoći obogatiti njihov sadržaj. Nakon što sam kroz regionalnu formu dobro upoznao meteorološke specifičnosti zemalja u okolici, ovo je sada i prilika da se detaljnije posvetim prirodnim i meteorološkim fenomenima naše zemlje kojih, pak, ne nedostaje“, ističe Dorian kojemu je Dunja Mazzocco Drvar bila i prva mentorica te ga je uvela u svijet sinoptike i televizijske meteorologije. 

Image„Dunja mi je još davno približila svoj, malo drukčiji pogled na vremensku prognozu, što su na najbolji mogući način prepoznali i gledatelji, a svaki je njezin savjet zlata vrijedan. Inače, studentske sam klupe dijelio sa Željkom Pogačić, koja mi je jako puno pomogla u pripremama na RTL-u“, pojašnjava Dorian koji je sklonost prema prirodnim znanostima pokazivao još od najranijih dana. 

„Oduvijek me zanimalo kako neke prirodne stvari funkcioniraju pa sam odmalena pokazivao veliki interes za matematiku, fiziku i ostale prirodne znanosti, što je rezultiralo i Prirodoslovno-matematičkim fakultetom. Dolazim iz Veprinca, mjesta iznad Opatije, brda s izvrsnim pogledom na cijeli Kvarner i njegove često kišne oblake, a tu su ljudi i inače nešto više fascinirani vremenskim prilikama. Dodajmo tome da mi je mama iz Svetog Jurja pokraj Senja i dobar dio života živi s burom u leđima pa nekako meteorologiju i nisam mogao izbjeći“, otkriva Dorian koji slobodno vrijeme provodi uz obitelj, djevojku i dvogodišnjeg sina, ali i košarku s kojom se bavi na poluprofesionalnoj razini. 

„Od dolaska u Zagreb prošao sam gotovo sve niže profesionalne i amaterske lige u gradu, a trenutno igram u nasljedniku zagrebačke Cedevite, Cedeviti junior u Prvoj ligi“, kaže ovaj zaljubljenik u sport i meteorologiju kojeg od večeras gledatelji mogu pratiti u središnjoj informativnoj emisiji „RTL Danas“ od 18:30!