Upoznaj neprijatelja

Zodijački 'neprijatelji': S ovim horoskopskim znakovima ćeš se najprije posvađati

U životu si sigurno upoznala ljude s kojima imaš osjećaj da jednostavno ne možeš naći zajednički jezik. Prije ili kasnije, to eskivira u svađu. Zvijezde kažu da to ima veze sa tvojim, ali i njihovim horoskopskim znakom. Jednostavno neki horoskopski znakovi ne mogu zajedno.

profimedia-0138541004.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Nerealno je očekivati da ćeš se slagati sa svakim tko ti uđe u život. Ima ljudi s kojima ćeš 'kliknuti' odmah i ti će ti vjerojatno biti prijatelji na duge staze, a možda se među njima nalazi i tvoj bračni partner, no ima i onih s kojima ne možeš biti u prostoriji niti minute. Iz nekog razloga te te osobe jako živciraju i s njima, čim progovoriš, ulaziš u sukob. Ponekad ni sama ne znaš zbog čega su ti antipatične.

Image
Horoskop i ljubomora

Kad tuđa sreća boli: Horoskopski znakovi koji su ljubomorni na uspjeh svojih prijatelja

No, bez obzira na vaše osjećaje, morate raditi skupa ili ste obiteljskim vezama povezani pa nemate luksuz ne gledati se. Ako je tako, horoskop ti itekako može pomoći i pokazati ti s kojim znakovima postoji najveća vjerojatnost da si najmanje kompatibilna te ti dati mogućnost da se pripremiš na komunikaciju i odnos s tim osobama, ali si i objasniš zbog čega vas dvoje nikako ne možete na "zelenu granu".

Image
Foto: Pexels

Možda si na taj način i pružite priliku da ipak, usprkos početnom animozitetu, razvijete prijateljstvo. Ni horskop nije crno bijel, štoviše vrlo je kompleksan pa je možda baš taj tvoj "ljuti neprijatelj" ustvari osoba na koju bi se mogla osloniti i koja bi ti mogla uljepšati život, a i ti njoj. U nastavku ti otkrivamo koji su tvoji horoskopski neprijatelji.

Ribe


Blizanci, Djevice i Strijelci znakovi su s kojima će se Ribe najmanje slagati. Budući da se Ribe obično smatraju slobodoumnijim, čak i povremeno nestašnim znakom, mogu imati problema sa znakovima koji ne razumiju njihov način gledanja na svijet.

"Blizanci imaju jaku želju za komunikacijom kako bi riješili sukob, dok Ribe vjerojatno izbjegavaju razgovor", objašnjava astrologinja Linda Furiate. "Djevica će inzistirati na čvrstim granicma, što će povrijediti osjetljivu Ribu. Avanturistički Strijelac jednostavno ima premalo vremena za Ribe", dodaje.

Image

Ovan

Najveći Ovnovi horoskopski neprijatelji su Lav, Vodenjak i Škorpija. "Ovnovi su tvrdoglavi, uporni i odlučni. Dobit će sve što požele i inzistiraju na tom da uvijek bude po njihovom", kaže Furiate. "Ako u odnosu s Ovnom suprotna strana ne želi popustiti, osobito ako je riječ o pripadniku nekog od gore spomenuta tri horoskopska znaka, doći će do sukoba", upozorava.

Image

Blizanci

Blizančev primarni neprijatelj vrlo vjerojatno će biti drugi Blizanac, jer su toliko zaokupljeni vlastitim mislima ili mišljenjima da ne mogu čuti i doživjeti ostale.

Blizanci bi također mogli imati problema s Jarcem i Ribama. "Jarac je poput mokre krpe za Blizanca. U korijenu će srezati svaki njegov pokušaj razgovora i društvene aktivnosti od koje Blizanac živi", kaže astrologinja Suzie Kerr Wright za spomenuti portal. Ni Ribe i Blizanci nisu najbolja kombinacija. Ribe vole razgovarati o svojim osjećajima. Blizanci to mogu činiti na minutu, ali nakon toga gube pažnju i interes. Blizanci žele riješiti problem i ići dalje, a Ribe vole živjeti u drami.

Image

Rak

Rak se najvejrojatnije neće uspjeti složiti s Ovnom, Lavom i Strijelcem. Rak i Ovan su potpune suprotnosti i vrlo teško će naći zajednički jezik. Kad je riječ o odnosu Strijelac-Rak, Strijelac će uvijek inzistirati na tome da se napreduje i ide dalje, a Rak će zaglaviti u problemu. Također, Rak je sklon zamjerati onima s kojima nije dobar i biti zlopamtilo, dok Lav to nikako ne razumije.

Image

Djevica

Djevičini najveći neprijatelji mogli bi biti Strijelci, Vodenjaci i Vage. Djevice su vrlo pouzdane, odgovorne, analitične i njima upravlja razum dok su Vodenjaci nerijetko neodgovorni i nerealni te im Djevice nikako ne pašu, a ni oni Djevicama.

Image

Lav

Poput Bika, Lav će vjerojatno imati problema u odnosima s ostalim fiksnim znakovima. Stoga su Bikovi, Škorpioni i Vodenjaci jedni drugima najveći neprijatelji, odnosno oni s koima se najteže pronalazi zajednički jezik.

Image

Škorpion

Škorpion neće moći s Lavovima, Blizancima i Vodenjaciam. Lavovi su po prirodi vrlo natjecateljski nastrojeni, što Škorpionima jako ide na živce. Blizanci znaju biti manipulativni, što će loše utjecati na odnos sa Škorpionom jer će ovaj uzvratiti istom mjerom. Vodenjaci su previše neobični za Škorpione i ovi ih jednostavno ne razumiju.

Image

Strijelac

Strijelcima su najveći horoskopski neprijatelji Ribe, Rakovi i Bikovi. Strijelac voli riješti problem, a Riba se voli zadržati u sukobu pa njih dvoje nikako ne mogu zajedno. Bik, pak, Strijelca koji nadasve cijeni slobodu, previše guši.

Image

Jarac

Jarac je snažan kardinalni zemljani znak,a najmanje će se složiti s ostalim kardinalnim znakovima, Ovnom, Rakom i Vagom. Jarac Ovnu zamjera preveliki ego, Rak mu je, pak, previše krotak i blag, što Jarac ne cijeni. Naposljetku, Vaga teži ugoditi svima, što Jarac ne razumije i ide svojim putem.

Image

Vodenjak

Vodenjaci teško pronalaze zajednički jezik s Bikom, Djevicom i Jarcem. Bik i Vodenjak stvari vide na sličan način, no razilaze se u načinu na koji funkcioniraju. Bik cijeni pravila, a Vodenjak radi po svome.

Image

Vaga

Iako joj je vrlo bitno sa svima pronaći zajednički jezik, Vaga će se teško složiti s Ovnom, Škorpijom i Djevicom. Dok je vaga uvijek spremna pomoći svakome i funkcionira u "mi" formi, Ovan prvenstveno misli na sebe. Vaga žudi za harmonijom, a Ovnu to nije ni malo bitno. S Djevicom će se razilaziti u načinu funkcioniranja. Djevica donosi odluke promptno, Vaga se ne može odlučiti. Škorpion je po prirodi težak i ide u dubine, Vagu to previše opterećuje, čak ikada se radi o ljubavi.

Image

Bik

Biku su najveći horoskopski neprijatelji Blizanac, Ovan i Lav. Ovan jer je jednako tvrdoglav kao Bik. Ova dva znaka teško mogu naći zajednički jezik. Njihovi su rogovi pretvrdi, preoštri i preveliki. Također, Ovnovi rijetko priznaju pogreške, a Bikovi ih s užitkom podsjećaju na njih. Lavovi su pak puni sebe i skloni dijeliti savjete. Bikovi bi to nazvali pametovanjem, a ako što ne podnose, onda ne podnose da im neko govori što i kako da čine. Blizanci su za Bikove premalo transparentni i previše hiroviti te ih ovi ne shvaćaju ozbiljno.

Image