Njihov je talent manipulacija

Napraviš nešto za mene? Ovi su horoskopski znakovi najskloniji 'iskorištavanju' drugih

Ako je u tvojoj blizini pripadnik nekih od ovih znakova, dobro otvori oči jer na kraju vrlo vjerojatno nećeš vjerovati što te je snašlo

pexels-marcelo-chagas-2229490.jpg
Foto: Pexels

Oni su vješti manipulatori koji nerijetko dobro promisle o svakom svom koraku. Zato se na prvu mogu činiti iznimno ljubazni i pristupačni, no, pazi, sve je to njihova taktika, a cilj im je samo jedan: dobiti ono što žele. Kako bi se to ostvarilo, obično ne biraju sredstva. Odnos s njima rijetko je iskren i odan, a obično završava tako da je jedna strana iskorištena. Takvo poigravanje s tuđim osjećajima može, naravno, biti vrlo štetno kako za prijateljstvo, tako i za romantični ili poslovni odnos.

Image

Ponekad je teško izbjegavati takve ljude u svom životu i vjerojatno se pitaš zašto su takvi kakvi jesu. Pa, ako je vjerovati astrolozima, razlog leži u zvijezdama. Pripadnici ova 4 znaka naprosto su skloni iskorištavanju drugih – evo koji su glavni manipulatori Zodijaka:

Djevica

Djevice djeluju kao nježne i drage, kao one koje brinu o ljudima oko sebe. No, ispod površine jedna je njihova sasvim drugačija osobnost – sklona manipuliranju. Osobe rođene u zemljanom znaku Djevice obično imaju potrebu druge mijenjati prema svojim zamislima. Zato su pretjerano kritične i spremne osuđivati. Ako otvorena kritika ne urodi plodom, Djevica će posegnuti za suptilnijim metodama kao što su uvjeravanje i emocionalna manipulacija. Zbog svoje nimalo simpatične pasivno-agresivne strane, Djevice rado igraju ulogu žrtve jer su naučile da će na taj način na kraju dobiti ono što žele. Uz sve to, znaju biti prilično tajnovite te je još teže proniknuti njihove stvarne motive.

Image
Foto: Pexels

Lav

Poznato je kako Lavovi jednostavno obožavaju pažnju drugih. A kad god je ne dobiju, pripadnici ovog vatrenog znaka pokazat će svoju goru stranu. Često koriste obrnutu psihologiju i bliskim osobama najavljuju da će napraviti nešto za što žele da ih zapravo učine drugi. Također, majstori su u izazivanju osjećaja krivnje, a što je najgore, osobe koje iskoriste neće biti svjesne što ih je snašlo sve dok ne bude prekasno. Pri tom, Lavovi su zabavni i velikodušni, uvijek glavni u svakom društvu, radi čega im je put manipulacije još više olakšan.

Image
Foto: Pexels

Ribe

Vjerojatno nisi očekivala da su Ribice na ovom popisu. Senzibilne, romantične i empatične, kako je moguće da Ribe imaju takvu manu? No, baš zato što na prvu loptu djeluju tako slatko, izvrsni su i dobro prikriveni manipulatori. Osobe rođene u znaku Riba doista znaju kako ljude motati oko malog prsta. Njihova je metoda isticanje vlastitih postignuća i dobrih osobina, kako bi drugoj strani stvorili osjećaj da im nekako trebaju uzvratiti. Njihov način manipulacije djeluje gotovo kao 'magični trik', one znaju kako izgledati kao nevinašce i zavarati protivnika. Moto Riba bi, nažalost, trebao glasiti, ljubaznost je oružje.

Image
Foto: Pexels

Vaga

Uvijek u ravnoteži, Vaga dobro zna kako kombinirati ono dobro i ono loše da ne naruši balans, a da naposljetku bude po njezinom. Ipak, njihova manipulacija nije tako suptilna kao, na primjer, ona Djevice, a osobe koje ih poznaju mogu prepoznati takve njihove pokušaje i reagirati na vrijeme. Sa svima drugima Vaga, kojom vlada planet Venera, lako će uspjeti u svojim namjerama, a njezina je taktika uvjeriti protivnika da je ono što ona želi zapravo bila njegova ideja. Prije svega, dobro će proučiti ljude oko sebe kako bi znala tko ima koju slabu točku i koje trigere, a onda će glatko doći do svog cilja bez da ikome stanu na žulj.

Image
Foto: Pexels