Samo pozitiva

Uvijek optimistični: 5 horoskopskih znakova iz kojih zrači entuzijazam

Osim što svaki dan pokušavaju ispuniti svrhom, značenjem i zahvalnošću, entuzijastične osobe uvijek pokušavaju dati sve od sebe i učiniti svijet boljim mjestom

profimedia-0239790348.jpg
Foto: Profimedia

Divno je imati entuzijastične ljude oko sebe, pogotovo ako njihov entuzijazam nije lažan. Osim što je lako pozitivno odgovoriti nekome tko ima optimističan stav - entuzijastične osobe su kao dašak svježeg zraka u svijetu u kojem je većina usredotočena na negativno.

Image
Čaša napola puna ili prazna?

Tko je u horoskopu najveći pozitivac, a tko 'mračnjak?

U astrologiji postoje neki entuzijastični horoskopski znakovi koji uvijek pokušavaju dati sve od sebe i premašiti očekivanja koja drugi mogu imati od njih. Strastveni su u tome da svijet učine boljim mjestom, a zbog vjere u sebe uvjereni su da ih svaki zadatak koji završe približava njihovom konačnom cilju stvaranja razlike. Entuzijastična osoba ima sposobnost preuzeti odgovornost za svoje postupke. Svjesni su da se stvari događaju i da ne idu uvijek prema planu. Priznaju svoje pogreške, ali im ne dopuštaju da ih izbace iz puta prema ciljevima.

Image

Ako si entuzijastična, nadaš se da će stvari uvijek biti bolje i zahvalna si za stvari koje trenutno imaš u svom životu. Sklona si započeti svaki dan sa spoznajom da će se nešto dobro dogoditi, čak i ako ta dobra stvar nije očita. Pronalaziš načine da ispuniš svoj dan svrhom, značenjem i zahvalnošću. Evo tko je sve dospio na listu najentuzijastičnijih horoskopskih znakova:

Strijelac

Strijelac je najentuzijastičniji od svih horoskopskih znakova. Ima vrlo pozitivan stav i ne boji se riskirati. Pozoveš li Strijelca da učini nešto što nikada nije učinio, pristat će na to gotovo bez razmišljanja. Oni uživaju reći 'da' stvarima i imati neočekivana, divna iskustva.

Strijelci obično imaju obilje kreativnosti i ideja, a koriste svoje prirodne darove da idu za svojim snovima. Kod njih je uvijek fokus na tome da se izlažu, riskiraju i budu otvoreni za svaku priliku koja se ukaže.

Image

Lav

Jedan od razloga zašto Lavovi mogu biti toliko entuzijastični je taj što im je ugodno biti ono što jesu. Ne moraju nikome drugome dokazivati da su dovoljni, što im omogućuje da budu otvoreni i entuzijastični - ne samo za sebe, već i za druge ljude.

Lavovi su zadivljujući bez brige o ostavljanju dobrog dojma, pa ih baš i nije briga za tuđa negativna mišljenja ili stavove. Lavovi općenito imaju osmijeh i lijepu riječ za sve, a ako nekome treba podrška, Lavovi su tu i bodre ga (ako im je to potrebno) ili im se pridružuju. Svojim entuzijazmom Lavovi mogu gotovo svaku lošu situaciju pretvoriti u pozitivnu.

Image

Ovan

Dok Ovnovi imaju svoje promjene raspoloženja kao i svi drugi, njihovo raspoloženje uglavnom je veselo i puno pozitivne energije. Naravno, Ovan će s tobom odraditi taj maraton, ne moraš dvaput pitati. Ne dopuštaju da na njih utječu negativni ljudi niti dopuštaju ikome da slomi njihov duh.

Ovan će radije djelovati nego biti opterećen svim razlozima zbog kojih nešto ne bi trebali učiniti. Entuzijazam koji imaju za život je zarazan i teško je biti u njihovoj blizini i ne nasmiješiti se. Ovaj znak je spreman za sve što možeš ponuditi u smislu novih iskustava i događaja.

Image

Blizanci

Blizanci su veliki komunikatori zodijaka, što znači da su nevjerojatno entuzijastični kada je u pitanju dijeljenje ideja i strasti. Oni potiču i pomažu drugima da vjeruju u sebe na način na koji oni vjeruju u njih.

Oni imaju sposobnost vidjeti potencijal u drugima i pomoći im da se osjećaju osnaženim i dostojnima. Ne moraju uvijek biti u centru pažnje i rado će prepustiti svjetla reflektora nekome tko treba zasjati. Blizanci znaju koliko je važno pridati zaslugu tamo gdje je zasluga dužna. Svatko treba ovaj horoskopski znak u svom timu jer oni čine najveću podršku i najbolje navijače koje ćeš imati oko sebe.

Image

Vaga

Vage su vrlo entuzijastične jer imaju talent gledati na stvari iz pozitivne perspektive. Ako se netko osjeća loše, Vage mu mogu pomoći da se osjeća sretnije. Kod njih se ne radi o mijenjanju drugih ljudi, već o tome da pokušavaju dati dobar primjer.

Oni mogu sagledati zabrinjavajuću situaciju i shvatiti ne samo kako se nositi s njom već i što je dobro što će iz nje proizaći. Vage ne vole propustiti stvari, pa su uvijek otvorene za isprobavanje novih stvari i iskustava što više mogu.

Image