Bez vjere u sebe

6 nezadovoljnih znakova koji se nikad ne osjećaju dovoljno dobrima

Postoje određeni horoskopski znakovi koji se jednostavno nikad ne osjećaju dovoljno dobrima: nedovoljno dobrima za ljubav, nedovoljno dobrima za društvene standarde, nedovoljno dobrima za život

profimedia-0342649465.jpg
Foto: Profimedia

Sumnja u sebe. Razlog zašto donosimo toliko pogrešnih odluka leži u našem srcu. Nitko zapravo ne može ovome pobjeći, jer uvijek postoji nešto u životu što ne možemo preboljeti.

Image
Možeš ti to!

Trikovi kako izgraditi samopouzdanje i postati najbolja verzija sebe

Ipak, zabrinjavajuće je kada tijekom cijelog života nosimo sumnju u sebe i nezadovoljstvo koje s njom dolazi. Neki to čine vječno, a neki s vremenom nauče skinuti teret samonezadovoljstva. Ali ako pogledamo astrologiju i jedinstvene ličnosti horoskopskih znakova, postoje neki nezadovoljni horoskopski znakovi koji se jednostavno nikad ne osjećaju dovoljno dobrima.

Nedovoljno dobrima za ljubav, nedovoljno dobrima za društvene standarde, nedovoljno dobrima za život. I ovo razmišljanje pretvara se u užasno samoispunjavajuće proročanstvo. Zakon privlačnosti je rad koji osigurava da dobijemo sve više i više onoga o čemu razmišljamo.

Misao je u svakom slučaju kreativna, ali ako mislimo loše o sebi, onda na kraju živimo bezvrijednim životom, vjerujući u svoje poništavanje i tako spiralno spuštajući se prema dolje. Osjećaj kao da ništa nikad nije dovoljno dobro izravan je odraz čovjekova unutarnjeg stanja i mora se promijeniti ako život ikad pruža dobrotu i optimizam.

No, jedno je sigurno: kozmos je zasigurno u nizu stvari koje utječu na nas i, u ovom slučaju, pogađa određene znakove više od drugih.

Blizanci

Zbog dualističke prirode Blizanaca, oni teže najvišem, a ipak posustaju zbog napada sumnje u sebe. U jednom trenutku su sigurni u svoje izbore, a istodobno ispunjeni žaljenjem i vrebanjem straha zbog onoga što su upravo učinili.

Ispod njihovog pozitivnog izbora krije se nešto zbog čega osjećaju sram, nešto što nikad ne mogu priznati. Blizanci potajno gaje osjećaje duboke inferiornosti. Ne mogu biti zadovoljni dok se ne pomire s onim što ih muči tijekom cijelog života.

Rak

Unutar Rakove potrebe da usreći prijatelje i obitelj, krije se duboko ukorijenjeni strah od odbijanja. Raka se može voljeti i diviti mu se u velikoj mjeri, a ovaj znak i dalje će se pitati vrijedi li. Sumnjaju u namjere drugih i čekaju da dođe samoispunjavajuće proročanstvo odbijanja…a ono onda i dođe.

Rakovi ne shvaćaju da njihova sumnja u sebe stvara daljnju sumnju, a to se očituje kao odbijanje kojeg se najviše boje. Mogli bi biti najljepša i najbriljantnija osoba u sobi i nikada se neće osjećati vrijednima iskrenih komplimenata koje će dobiti.

Djevica

Iako je Djevica vrlo žestok znak, one su također prilično obrambene, što sugerira da nešto brane. Najvjerojatnije ono što brane je osjećaj manje vrijednosti, neki hladni okidač zbog kojeg se osjećaju kao prognanici, nesposobne da se stvarno uklope u društvo.

Djevičino nezadovoljstvo izravno se odnosi na ono što bi mogle osjećati kao nedostatak postignuća. One traže veličinu, ali je rijetko postižu, budući da cijelim putem same sebe sabotiraju, zahvaljujući perfekcionizmu. Drže ogledalo u sebi i vide nekoga koga ne žele prihvatiti: nekoga slabog i ranjivog.

Vaga

Većina Vaga je ljubazna i vrlo simpatična. Primijetit ćeš, međutim, da zapravo nikada ne ulaze u dublji razgovor o sebi. One će biti jako drage osobe, sve dok se ne osjećaju previše izloženima; tada ćeš ih vidjeti kako pribjegavaju svojoj pravoj prirodi.

Ako se fasada Vage sruši, vidjet ćeš osobu koja paničari i ponaša se asocijalno, nekoga tko je duboko nezadovoljan sobom i okreće se svijetu zbog vlastitog nedostatka samopoštovanja. Upravo ta prikrivena mržnja prema sebi tjera Vagu na stvaranje 'vječno drage osobe' i bile bi užasnute kad bi netko stvarno znao što se krije ispod površine.

Škorpion

Škorpion, nažalost, cijelo vrijeme donosi pogrešne odluke, znajući da su te odluke i pogrešne i grozne. To čine jer su prihvatili činjenicu da su 'nitko i ništa'. To je ono što je u srcu njihovih sadističkih načina - oni kažnjavaju druge jer osjećaju da oni sami trebaju kaznu.

Škorpion je majstor manipulacije i izvrtanja istine; ne žele da vidiš što se zapravo događa pa te natjeraju da misliš da je u tebi problem. Što više to čine, gore se osjećaju i što se gore osjećaju, to ćeš više morati platiti za njihovo nezadovoljstvo i nisko samopouzdanje.

Ribe

Postoji podli aspekt Riba kad je u pitanju nezadovoljstvo sa samim sobom. S jedne strane, one pate od osjećaja nedostojnosti, dok s druge strane znaju da im takva vrsta projekcije djeluje, pa svoje nezadovoljstvo koriste u svoju korist.

Uzmimo za primjer party na kojem se nalaze Ribe. Pojavljuje se osjećaj nesigurnosti, što dovodi do toga da Ribe žele pobjeći iz društva, ali ona izopačena strana ovog znaka iskoristit će tu neurozu u svoju korist. Pokazujući drugima da su nježne, krhke i nervozne, mogu dobiti jako puno toga i preokrenuti stvari u svoju korist. Kad ljudi primijete njihovu nervoznu vibru, Ribe ih žele maknuti sa svog puta tako da im ne smetaju u njihovoj daljnjoj misiji.