Vječno u istom problemu

Horoskopski znakovi koji najčešće 'padaju' na emocionalno nedostupne partnere

Unatoč njihovoj sumnji da nešto možda nije u redu, ovi horoskopski znakovi kao da si ne mogu pomoći i vječno se nalaze u vezama s emocionalno nedostupnim osobama. Neki čak i svjesno ulaze u takav odnos

profimedia-0094207106.jpg
Foto: Profimedia.hr

Neki ljudi gotovo kao da su vezani za osjećaj zaljubljenosti, čak i ako to znači zaljubiti se u emocionalno nedostupne osobe i dopustiti da im da ih iskorištavaju.

Image
Osjećaji? - Neće moći

Skrivaju osjećaje kao zmija noge: Emocionalno nedostupni znakovi

Takve osobe ne razmišljaju o tome zašto ih privlači takav tip osobnosti; za njih, srce jednostavno želi ono što želi. Upravo zato ih često mogu privući emocionalno nedostupni partneri jer potraga za njihovom ljubavi i pažnjom postaje izazov i ovisnost.

Image

Također je vjerojatno da su opušteniji u njihovoj blizini jer su možda odrasli u okruženju u kojem je emocionalna nedostupnost bila norma i sada se tome mogu lako prilagoditi. Prema astrologiji, postoje određeni horoskopski znakovi koji češće 'padaju' upravo na emocionalno nedostupne osobe i to ih 'prokletstvo' nerijetko prati tijekom života.

Rak

Ovi nježni i obzirni znakovi vrlo se lako zaljubljuju. Jako brzo postaju predani u vezi i zapravo ni ne stignu odvojiti vrijeme da upoznaju nečiji istinski karakter i osobnost prije nego što se zaljube.

Rakovi se često bore s problemima niskog samopoštovanja, zbog čega se mogu osjećati nedostojno ljubavi i predanosti. Nije rijetkost da stoga pomisle kako je nemoguće pronaći nekoga tko je emocionalno dostupan, pa se jednostavno zadovolje i s osobama koje to nisu.

Image

Djevica

Budući da su Djevice vrlo osjetljive, često suzbijaju svoje emocije, u strahu da će naići na ranjivu dušu i na kraju prolaziti kroz probleme slomljenog srca. Dakle, vrlo je vjerojatno da će Djevice gotovo namjerno pronaći emocionalno udaljene partnere, tako da oboje imaju prostora za svoj život udaljeni jedno od drugoga.

Djevice su vrlo usredotočene na stvaranje idealne verzije svog života i ionako ne bi bile zadovoljne s partnerom koji ih kontinuirano muči s besmislenim zahtjevima za dosljednom komunikacijom i konstantnom pažnjom.

Image

Strijelac

Strijelci se doživljavaju kao hladnokrvne osobe koje ne izjavljuju ljubav tako brzo kao drugi. Ustvari, smatraju gotovo nepodnošljivim da se moraju nositi s intenzivnim osjećajima druge osobe, zbog čega namjerno izbjegavaju ozbiljne teme i razgovore i svaki takav pokušaj okreću na šalu.

Strijelci gotovo uvijek favoriziraju partnera koji je podjednako emocionalno nedostupan i koji će poštovati njihovu privatnost i omogućiti im da se bave svojim problemima.

Image

Vodenjak

Budući da se ni sami ne osjećaju potpuno ugodno i opušteno sa svojim emocijama, Vodenjaci radije biraju partnera koji je pomalo emocionalno udaljen uglavnom zato što ne žele da itko (previše) ulazi u njihov privatni emocionalni prostor.

Oni obično radije koriste svoj mozak umjesto svojih srca prilikom donošenja odluka i priželjkuju da njihov partner učini isto. Međutim, to se može dogoditi samo ako su emocionalno odvojeni od svojih osjećaja. Upravo zbog toga, Vodenjaci preziru velike emotivce i osobe koje su sklone pretjerano reagirati na situacije.

Image