Lako ih je uvrijediti

Oprezno s riječima: Ovi horoskopski znakovi sve shvaćaju osobno

Ponekad imaju ogromnu reakciju, a ti samo želiš pobjeći od njihovog bijesa i sakriti se negdje, a ponekad samo šute, a ti nemaš pojma da zapravo namjerno ne razgovaraju s tobom i da su te u tom trenutku prekrižili. Upoznaj najveće osjetljivce u horoskopu

profimedia-0594734592.jpg
Foto: Profimedia

Biti u blizini nekoga tko se lako uvrijedi može biti stresno, pa čak i zastrašujuće. Ne želiš reći ništa krivo, a čini ti se kao da hodaš po ljusci jaja. Koliko god se trudila, uvijek kažeš nešto što je vrijeđa bez imalo smisla.

Image

Osjetljiva kao Rak ili hladna kao Jarac: Koja je tvoja najveća mana?

Kakvi su horoskopski znakovi koje je najlakše uvrijediti? Ponekad imaju ogromnu reakciju, a ti samo želiš pobjeći od njihovog bijesa i sakriti se negdje. Zatim postoje trenuci kada se čini da nisu uopće imali reakciju; samo šute, a ti nemaš pojma da zapravo namjerno ne razgovaraju s tobom i da su te u tom trenutku prekrižili.

Mnogo je razloga zbog kojih se nekoga lako može uvrijediti: potrebna im je pažnja, nisu se suočili sa svojim osjećajima, pretjerano su osjetljivi, osjećaju se kao da nemaju moć ili žele imati kontrolu nad ljudima u svom životu. Stalno se vrijeđati često nema puno veze sa stvarnim osjećajima i više se odnosi na čistu manipulaciju.

Ljudi koje je lako uvrijediti beskrajno iscrpljuju druge. Teško je biti autentičan kraj njih jer ih ne želiš 'pokrenuti', pa je jednostavno lakše biti što mirniji, tiši i blaži kako bi izbjegla emocionalni slom. Evo tko su najveći osjetljivci u astrologiji koji svaku riječ shvaćaju osobno:

Djevica

Djevice mogu biti izuzetno kritične prema drugim ljudima i prema sebi. Kad ti unutarnji glas uvijek govori koliko si nesavršena i kako si u krivu, možeš se jako lako uvrijediti i najmanjom stvari koju netko drugi kaže.

Gotovo kao da čekaju da netko nešto kaže i naljuti ih. Djevice se jako brinu da nisu 'dovoljne', pa bi mogla reći nešto što uopće ne misliš kao kritiku, a Djevica će to i dalje tako shvaćati.

Rak

Rakovi su osjetljivi i teško je predvidjeti što će ih uvrijediti. Mogla bi im jednog dana reći nešto što shvate kao kompliment, a sutradan im reći isto i bili bi potpuno uvrijeđeni. Nikad ne znaš što će uznemiriti Raka. Možda misliš da ih zezaš samo na prijateljski način, a oni to mogu protumačiti kao napad na njihov karakter.

Problem je u tome što Rakovi nisu takav znak da će samo krenuti dalje. Ne, dugo će razmišljati o tome i iznova se uzrujati. Ponekad nema smisla zašto su se uopće uvrijedili, ali to jednostavno moraš poštovati želiš li biti bliska s Rakovima i ispričati im se.

Ribe

Kad smo već kod osjetljivih, upoznaj Ribe! Ljubazne su, intuitivne i pažljive, ali budući da su nesigurne, lako ih se može uvrijediti. Ribama je obično potrebno puno vanjske potvrde, a kad je ne dobiju, uzrujat će se zbog neke bezazlene stvari koja je izrečena ili učinjena.

Ribe su maštovite, a ono što je započelo kao bezazlena šala može se izvrnuti da bi bilo nešto uvredljivo i bezobrazno. Kad se to dogodi, moraš ih uvjeriti da su voljene i da imaju toliko stvari zbog kojih im se treba diviti.

Jarac

Jarci se jako trude, a ako ne dobiju priznanje za koje vjeruju da zaslužuju, to će ih uvrijediti. Iako Jarci imaju sjajan smisao za humor, ne funkcioniraju dobro ako misle da su ismijavani. To ih duboko vrijeđa.

Jarci često stvari shvaćaju vrlo osobno, pa čak i ako ih netko nije mislio vrijeđati, pomislit će da su to učinili namjerno.

Škorpion

Škorpioni ne razumiju zašto svi ne mogu vidjeti koliko su sjajni, a ako to ne vide, onda zasigurno moraju u Škorpionu vidjeti nešto pogrešno, što je vrhunac uvredljivosti! Škorpioni imaju puno velikih emocija, ali imaju tendenciju da ih internaliziraju, pa kad ih uvrijedi nešto sitno ili bezazleno, možda reagiraju na nešto što se dogodilo u neko potpuno drugo vrijeme. Ako je Škorpion u svom obrambenom stavu, nma šanse da možeš pogoditi što će ga uvrijediti, a na što će se nasmijati.