Što te sve očekuje

Ultimativni vodič za 'preživljavanje' retrogradnog Merkura u 2022.

Iako je prvi retrogradni Merkur nedavno završio, ovaj kozmički događaj očekuje nas još tri puta u godini - stoga smo napravile detaljan vodič za preživljavanje

profimedia-0605578840.jpg
Foto: Profimedia

Ako se osjećaš kao da patiš od izmišljenog poremećaja da izgovoriš krivu stvar u najgorem mogućem trenutku - u zvijezdama postoji objašnjenje: ime mu je retrogradni Merkur, a ovaj kozmički događaj pojavljuje se čak četiri puta u 2022. godini.

Image
Godišnji horoskop

Veliki ljubavni horoskop za 2022. - provjeri što ti je zapisano u zvijezdama

Prvi retrogradni Merkur u 2022. započeo je u Vodenjaku 14. siječnja i trajao sve donedavno, do 3. veljače. U ovom razdoblju mnogi od nas osjetili su probleme s komunikacijom, tehnološke padove i nezgode na putovanju.

Budući da je Venera još uvijek bila retrogradna tijekom ovog vremena, za mnoge je ovo razdoblje značilo i komplikacije u odnosima i ne baš idealno vrijeme za rješavanje značajnih problema u vezi. A s obzirom da Venera također vlada novcem, ovo je također bilo i frustrirajuće vrijeme za financije, prikupljanje zastarjelih računa ili zakazivanje važnih profesionalnih sastanaka.

shimmer fallback

Srećom, prvi retrogradni Merkur ove godine sada je iza nas, ali iako će komunikacija nakon ovog datuma postati lakša, tzv. 'razdoblje sjene' traje sve do kraja ovog mjeseca, točnije do 23. veljače. Kao što smo već spomenule - to nije jedini retrogradni Merkur u godini, stoga smo saznale nešto više o ovom kozmičkom događaju kako bismo ga mogle maksimalno iskoristiti.

Datumi za retrogradni Merkur u 2022.

Postoje četiri retrogradna ciklusa Merkura u 2022. To su:

  • od 14. siječnja do 3. veljače: predretrogradna sjena počinje 29. prosinca 2021., postretrogradna sjena završava 23. veljače.
  • od 10. svibnja do 3. lipnja: predretrogradna sjena počinje 25. travnja, postretrogradna sjena završava 18. lipnja.
  • od 9. rujna do 2. listopada: predretrogradna sjena počinje 22. kolovoza, postretrogradna sjena završava 16. listopada.
  • od 29. prosinca do 18. siječnja 2023.: predretrogradna sjena počinje 12. prosinca, postretrogradna sjena završava 23. veljače 2023.
shimmer fallback

Kako preživjeti drugi retrogradni Merkur u Blizancima?

Ovo ljeto retrogradnost Merkura počinje u Blizancima, 10. svibnja, a završiava u znaku Bika, zemaljskom znaku, 3. lipnja.

Ideje i misli su ovaj put osobnije i uglavnom će stvari iz tvog neposrednog okruženja zahtijevati tvoju pažnju. Budući da je Merkur vladajući planet Blizanaca, ovaj će retrogradni Merkur biti intenzivniji od ostalih, posebno za one s teškim položajem Blizanaca na svojim kartama. Blizanci su 'epski flertaši', pa ne samo da ovaj retrogradni signal signalizira povratak bivših ljubavi, već će mnogi od nas završiti u nekom kontaktu s krivom osobom. Nemoj dopustiti da te retrogradna moždana magla zahvati. Duboko udahni, meditiraj i usredotoči se na svoje zdrave odnose u sadašnjosti.

Kada retrogradni Merkur napusti Blizance i uđe u senzualni Bik, kojim vlada ljupka Venera, 22. svibnja, osjećat ćeš se opuštenije i lakše ćeš odložiti telefon i nagnuti se u pjenušave kupke i drijemati bez osjećaja krivnje. Kada ovo retrogradno završi 3. lipnja, bit ćeš spremna skočiti natrag u krevet sa svojim trenutnim partnerom ili omiljenom seks igračkom bez brige da će ti se stara ljubav javiti iz vedra neba.

shimmer fallback

Kako preživjeti treći retrogradni Merkur u Vagama?

Treće retrogradno razdoblje događa se od 9. rujna do 2. listopada. Opet prelazi u susjedni znak, ide od Vage natrag do Djevice i povezuje elemente zraka i zemlje.

Dakle, energija ovog razdoblja je implementacija ideja suradnje i poštenog pristupa (Vaga) kako bi se dobili opipljivi, praktični rezultati (Djevica). Zapamti, Djevica djeluje u malim razmjerima i fokusirana je na nešto stvarno praktično i korisno, nešto što pomaže tvom svakodnevnom životu, osobnom ili profesionalnom, da funkcionira nesmetano. To se posebno odnosi na komunikaciju, koja je uvijek nezgodna kada se Merkur kreće unatrag.

Budući da je Vaga znak partnerstva i ravnoteže, ovo razdoblje označava još jedno vrijeme kada se bivši partneri ponovo pojavljuju. Upamti, dugotrajna zdrava veza, obećavajuća simpatija ili čak grupa prijatelja podrške nisu vrijedni riskiranja zbog kratkog adrenalinskog praska sextinga s nekim tko ti uopće ne treba u životu.

U petak, 23. rujna, retrogradni Merkur napušta Vagu i ulazi u praktičnu Djevicu kojom vlada Merkur, čineći drugu polovicu ove retrogradnosti dodatno intenzivnom. Energija Djevice je orijentirana na detalje i produktivna u svom najboljem izdanju, ali dok je vladajući planet zemaljskog znaka retrogradan, to se može pretvoriti u tjeskobu i utrkujuće misli. naoružaj se pozitivnim mislima i pozitivnim ljudima, a lakše ćeš disati kada retrogradni Merku završi 2. listopada.

shimmer fallback

Kako preživjeti četvrti retrogradni Merkur u Jarcu?

Posljednje retrogradno razdoblje Merkura počinje 29. prosinca ove godine i prenosi se na 2023. godinu. Za razliku od prethodna tri retrogradna razdoblja u godini, ovo je u potpunosti u zemaljskom znaku Jarca. To označava potpuni prijelaz retrogradnog ciklusa u utemeljen, praktičan i realističan pristup znakovima ovog elementa.

Fokus će biti na majstorstvu i postignuću, kao i na disciplini i organizaciji, što su sve glavne Jarčeve osobine. Bit će to dobro vrijeme da pažljivo razmisliš o svom životu, vidiš postoje li postupci ili ljudi koji te sprječavaju da postigneš veće rezultate. Ako to ne učiniš sama, okolnosti ili događaji ovog trenutnog retrogradnog razdoblja mogli bi te natjerati da se suočiš s potrebom da to učiniš.

Iako zemljani znak, kojim vlada disciplinski Saturn, poznat po svojoj profesionalnosti, Jarac ima đavolsku stranu. Kako godina završava i vatromet novogodišnjih zabava se približava, možda ćeš se osjećati frustrirano ako retrogradni Merkur stane na put tvojim planovima za zabavu. Pokušaj ostati fleksibilna i slobodno pokloni naklonost voljenima, jer godina bi ipak trebala završiti s pozitivnim praskom. Merkur ulazi izravno u Jarca 18. siječnja 2023., a što će značiti za iduću godinu - obavijestit ćemo te pravovremeno.

shimmer fallback

Komunikacija je ogroman dio našeg svakodnevnog života, pa se frustracije mogu očekivati kada planeta glasnika krene unatrag. No, važno je zapamtiti da, iako retrogradnosti mogu biti neugodne i uzrokovati neke nezgode, one nisu kraj svijeta. Merkur ide retrogradno tri ili četiri puta godišnje, tako da si već prošla kroz to mnogo puta, a proći ćeš i ove godine.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.