Zvjezdani nesporazum

Uvijek neshvaćeni: Ove horoskopske znakove svi pogrešno doživljavaju

Možda si i sama nesvjesno propustila priliku za novu ljubav ili lijepo prijateljstvo jer si osobu procijenila na temelju predrasuda koje se vežu uz njezin horoskopski znak

pexels-jacub-gomez-1142948.jpg
Foto: Pexels

"Nikada ne sudi knjigu po koricama", kaže poslovica na koju vrlo često zaboravljamo pa padamo pod štetan utjecaj vlastitih predrasuda. To je osobito izraženo kada je u pitanju astrologija. Sigurno si bila u situaciji kada se u razgovoru došlo na temu horoskopskih znakova pa si sugovornike, automatski poredala u ladice, ovisno o tome tko je u kojem rođen.

Image
Kako te drugi vide?

Najveći horoskopski stereotipi: Tko se stalno žali, a tko je kraljica drame?

Možda si si nesvjesno tim potezom uskratila priliku za novu ljubav ili lijepo prijateljstvo jer si osobi koja ti se na prvu svidjela, dala osobine znaka za koji smatraš da ti nikako ne odgovara te ju automatski diskvalificirala. U većini slučajeva, postoji toplo srce ispod zbunjujuće vanjštine horoskopskih znakova koje prati loša reputacija.

Image
Foto: Pexels

Kako bi ih bolje upoznala i razumjela, u nastavku ti otkrivamo koji su to "zvjezdani nesretnici" najčešće krivo shvaćeni, ali i zbog čega dijele takvu sudbinu.

Djevica

Nije tajna da Djevice slove za najveće perfekcioniste horoskopa, zbog čega ih okolina doživljava vrlo strogima i ukočenima. Oni drže do visokih standarda i u najboljoj namjeri žele da svi budu na razini, što dovodi do nesporazuma, objašnjava Tara Bennet, astrologinja i vidovnjakinja za portal Best Life.

"Djevice ističu pogreške ili mane, ali ne iz zlobe, već da bi poboljšale život, kako sebi, tako i ljudima oko sebe", objašnjava ona. Na primjer, "kada Djevica makne perut s tvog sakoa i kaže ti da joj se ne sviđa tvoja frizura, namjera joj je zapravo pomoći", dodaje astrologinja Lisa Barretta. Naravno, ukoliko ne znaš Djevičine motive, smatrat ćeš je vrlo zločestom osobom, što ona u biti nije.

Image

Rak

Rakovi su horoskopski znak s najviše loših dana u godini, znak koji ćeš povrijediti jednom pogrešnom riječi. "Njima vlada Mjesec i poput Mjeseca, vrlo su promjenjivi. Mogu se osjećati sjajno, a već u idućem trenutku potonut će im sve lađe i oni će utihnuti i povući se u svoj oklop", objašnjava Baretta. "Kada su u tom nekom svom raspoloženju, čak i nedužan komentar shvatit će kao uvredu", dodaje.

Naravno, to im daje reputaciju pretjerano osjetljivih i emocionalnih osoba. I da, to istina, no isto tako oni su u stanju usmjeriti te svoj emocije u produktivnost. "Rakovi su nevjerojatno uporni i ambiciozni", dodaje Tara Redfield, profesionalna astrologinja za spomenuti portal. "Oni su vrlo jaki ljudi, posvećeni onome što žele i predani svojim ciljevima", dodaje.

Image

Jarac

Riječi koje se obično koriste za opisivanje ovog znaka kojim vlada Saturn su "hladan" i "bez emocija". No, kako astrologinja Rachel Clare objašnjava, "oni samo imaju cilj na pameti i ulažu svu svoju energiju njegovu realizaciju". No, ponekad se dogodi da si Jarac postavi preveliki cilj te živi pod snažnim pritiskom što dovodi do izgaranja i u konačnici može utjecati na kvalitetu njegovih odnosa s drugim ljudima ili navesti ljude da povjeruju da je Jarac neprijateljski raspoložen.

No, ako imaš tu sreću da si dio Jarčevog najužeg kruga ljudi, znaš koliko se on brine o tebi. "Jarac je zemljani znak koji je izuzetno praktičan, odan i vjeran", primjećuje astrologinja Leah Goldberg za portal Best Life. Ne postoji znak koji će bolje brinuti o svojim bližnjima od Jarca.

Image

Lav

Lavove prati reputacija najvećih horoskopskih ekstroverta, osoba koje uživaju u tuđoj pažnji i pod svjetlima reflektora. "Slove kao oni koji traže pažnju i kao oni koji pod svaku cijenu žele biti slavni", kaže Redfield. Osim toga, ovaj vatreni znak poznat je po svojim čvrstim stavovima i izuzetnoj tvrdoglavosti.

"Ali ispod drske vanjštine doista leži veliko srce i volja da se pomogne drugim", kaže Beretta. Uprava ta pretjeranost koja ih određuje, proizlazi iz želje da se drugi osjećaju ugodno i da se svi dobro zabave. "Oni su od svih horoskopskih znakova najvelikodušniji i oni koji najviše praštaju. Lav će se pobrinuti da ti bude dobro", dodaje Redfield.

Image

Škorpion

Naravno, Škorpion je pri vrhu ovog popisa jer je njegova najistaknutija osobina tajanstvenost, a kada je netko tajanstven daje priliku da ga svatko tumači kako želi. Okolina Škorpione doživljava "ljubomornima, lukavima, opskurnima i osvetoljubivima", otkriva Beretta. Međutim, izvor te njihove tajanstvenosti "dolazi iz osjećaja sumnje u sebe i straha od tuđeg mišljenja. Vodeni znakovi su vrlo emotivni", objašnjava Clare.

Jednom kada srušiš zidove koje je Škorpion podignuo oko sebe, dobit ćeš nevjerojatno odanog, zaštitnički nastrojenog i intuitivnog partnera i prijatelja. "Ako ništa drugo, želiš Škorpiona za prijatelja jer njihovi oštri instinkti mogu prozreti većinu laži i zaštititi te", objašnjava Barretta.

Image

Vodenjak

Vodenjak je najekscentričniji znak zodijaka. "Oni su rođeni da kontriraju. Žive na svoj način i ne poštuju norme. Ljudi ih nerijetko smatraju drskima i bezosjećajnima jer se Vodenjaci, primjerice, neće nasmijati reda radi, ako stvarno ne osjećaju to. Ponekad zbog toga imaju poteškoća u povezivanju s drugima", objašnjava Goldberg.

Drugi razlog što se često ne uklapaju u okolinu je taj da su najinteligentniji horoskopski znak i brzo rješavaju stvari. "Zbog njihovih hirova, drugima je teško povjerovati da se ispod tih ludosti doista krije divlji genij koji vidi buduće trendove", kaže Beretta. Dakle, iako ti je možda teško povezati se s ovim znakom, nikad ti neće biti dosadno u njegovoj blizini i možda ćeš biti svjedok velikim stvarima čiji će pokretači biti upravo Vodenjaci.

Image