Astrologija i samopouzdanje

Ništa ih ne može poljuljati: 4 horoskopska znaka s najjačim samopouzdanjem

Neki ljudi toliko samouvjereno kroče kroz život da im zavidimo, a oni su vjerojatno pripadnici ova četiri horoskopska znaka

BeFunky-collage (8).jpg
Foto: Profimedia.hr

Tvoj horoskopski znak je odlična početna točka za mjerenje vlastitog samopouzdanja. Zvuči pomalo neobično? Ipak nije jer tvoje vrijeme rođenja odnosno znak predstavlja temeljni identitet, samoizražavanje i način na koji vidiš svijet. Tako svaki horoskopski znak utjelovljuje samopouzdanje na svoj način, a oni koji imaju element vatre obično imaju jasnije samopouzdanje. Vatreni znakovi poznati su po tome što su ambiciozni, izravni i da na njih neće utjecati mišljenje drugih ljudi.

Image
Svima dragi

Dragi i empatični: Ova četiri horoskopska znaka najlakše je voljeti

Merkur, planet komunikacije, također je odličan pokazatelj samopouzdanja jer određuje na koji način obrađujemo informacije i izražavamo se. Ovo znači da će svima biti lakše razumjeti svoje samopouzdanje, ako znaju gdje se Merkur nalazi i žele detaljnije uvide o sebi. Na primjer, ako je Merkur u znaku samouvjerenog Lava onda vjerojatno nećeš imati problema sa samouvjerenošću.

Image

A koji su to znakovi koji vrlo rijetko imaju problema sa samopouzdanjem i zašto je to tako pogledaj u nastavku:

Ovan

Svatko to je pročitao nekoliko opisa horoskopskih znakova zna da su pripadnici ovog znaka vođe i da nisu bez razloga prvi znak u zodijaku. Ako i ti pripadaš ovom znaku onda znaš da osjećaj vlastite važnosti očituješ u razmišljanju i stavu. Ti si pripadnik vatrenog znaka koji postavlja trendove i ne bojiš se izaći iz gomile, izmisliti nešto svoje i razbiti klišeje. Sigurna si u sebe i bez srama to pokazuješ drugima.

Ovan je ultimativni znak samopouzdanja i rođen je u ovom svijetu da preživi, ​​a za preživljavanje je potrebna visoka razina samopouzdanja. Mars, njegova vladajuća planeta, je ratnik. Mnogi sportaši, političari, poduzetnici i rođeni vođe imaju planet Mars u Ovnu. Uspjeh u bilo kojem od ovih polja zahtijeva zdravu razinu natjecanja, a Mars daje Ovnu stimulaciju koja mu je potrebna da hrabro slijedi sve što želi i zato je na ovom popisu na prvom mjestu.

Image

Lav

Pripadnici ovog znaka ne moraju se brinuti zbog nedostatka samopouzdanje jer je to jedan od njihovih zaštitnog znakova. Samo kad se sjetimo fotografija ponosnog Lava u afričkoj stepi. I zbog toga ne samo da si neustrašiva, nego vidiš sebe kao izvor svjetla i života za sve oko sebe. A osim toga si i vrlo optimistična.

Znamo da bez Sunca ništa u Sunčevom sustavu ne bi bilo živo, a to je toplina koju pripadnici ovog znaka donose sa svojim samopouzdanjem. Oni su sila koja svima koristi. Sunce je također planet vitalnosti, uvjerenja i kreativne inteligencije, što Lavu daje sposobnost da čvrsto bude u središtu pozornosti.

Image

Škorpion

Ako si rođena u ovom mističnom znaku onda se kroz život krećeš sa osjećajem sigurnosti znajući da uvijek možeš sebe zaštititi. U tradicionalnoj astrologiji Mars je vrlo utjecajan u ovom znaku i vrlo si smjela , a opet možeš ostati staložena bez obzira na nedaće koje ti dođu u život.

Zbog Marsa koji vlada Škorpionom ovo je fiksni znak što opet znači da je to jedni vodeni znak čije emocije stvaraju strukturu u njihovim životima. A kada je voda pažljivo usmjerena on se pretvara u moćnu energiju.

Image

Jarac

Možda ti neće odmah biti jasno zašto si na ovom popisu? Zato što vjerojatno ne prepoznaješ svoju samouvjerenost. No, tvoja radna etika i nepokolebljiva sposobnost da jasno i čvrsto ideš prema svom cilju donosi ti reputaciju jednog od najpouzdanijih znakova na ovom popisu. Ovim znakom vlada deseta kuća odnosno slika o sebi u javnosti tako da ćeš uvijek dati sve od sebe.

Jarac poštuje i cijeni svoje resurse, a svaki pripadnik ovog znaka zna da je samopouzdanje neophodan resurs za uspjeh u životu. I važno je da ih neuspjeh ne gura prema nazad. Dok slijedi svoje ambicije, Jarac stječe samopouzdanje kroz svaki neuspjeh, a svaki korak znači put prema naprijed.

Image