Mala zelena čudovišta

Oprez! Ova 3 horoskopska znaka izuzetno su ljubomorna

Ljubomora nije najugodniji osjećaj na svijetu, ali je vrlo čest: gotovo svi smo osjetili žalac ljubomore barem jednom - a neki od nas i 365 dana u godini

profimedia-0528536643.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Neki tvrde kako je malo ljubomore dobrodošao začin u vezi i da bez ljubomore prave ljubavi niti nema: ako volimo, nužno se bojimo da ne izgubimo. Drugi pak smatraju kako je ljubomora jasan znak nesigurnosti i nezrelosti te kako ljubav i ljubomora nemaju nikakvih dodirnih točaka - baš naprotiv, ljubomora je izraz posesivnosti, a ne ljubavi.

shimmer fallback

U svakom slučaju, pretjerana ljubomora ne može biti dobra u odnosu između dvoje ljudi, a na ljubav može djelovati i kobno. Kada smo ljubomorni ne možemo istovremeno biti sretni i opušteni. Nekontrolirana ljubomora izvor je konflikata i stresa za oba partnera.

Image
Nostalgija na vidiku

Stara vatra: Ova 3 znaka bi se u 2022. mogla vratiti bivšoj ljubavi

Što utječe na to da je netko izuzetno ljubomoran? Ako je vjerovati zvijezdama, datum našeg rođenja određuje crte našeg karaktera, kako one pozitivne, tako i negativne - kao što su sklonost prekomjernoj ljubomori. Tri su znaka u kojima se najčešće rađaju ekstremno ljubomorne osobe:

Škorpion

Daleko najljubomorniji znak horoskopa definitivno je Škorpion. Strastveni, erotični i tajnoviti Škorpioni visoko cijene vjernost i predanost partneru. Njihovi osjećaji su intenzivni - od ljubavi do ljubomore i mržnje, sve osjećaju 10 puta intenzivnije od prosječnih osoba. Skloni su ne vjerovati drugima i u glavi slagati svakakve scenarije koji nemaju veze s istinom. Uz sve to, osobe rođene u znaku Škorpiona teško se suzdržavaju u izražavanju svojih osjećaja - ako osjete ljubomoru, parter će to itekako dobro znati. A bit će ljubomorni čak i ako se netko usudi stati pored njihova partnera na autobusnoj stanici.

shimmer fallback

Rak

Osobe rođene u ovom emotivnom i senzibilnom znaku sklone su ljubomori, ali je znaju i vješto skrivati. Samo u rijetkim slučajevima pokazat će drugima da ih muči ovaj neugodni osjećaj pa je rak među ljubomornim znakovima najmanje problematičan. Ono što bi najviše moglo potaknuti njihovu ljubomoru je ako osjete da je ugroženo ono što im je najvažnije - njihova obitelj, a u tom slučaju spremni su upotrijebiti svoja kliješta kako bi zaštitili ono što je 'njihovo'.

shimmer fallback

Lav

Lavovi su super privlačni i strastveni, a uz to imaju razumijevanja ako se stvari ne razvijaju onako kako su oni zamislili. No, ako njihova partnerica ili partner nekom drugom poklanja pažnju koja je, u njihovim očima, trebala biti rezervirana samo za njih, trenutačno će im se upaliti prekidač za ljubomoru. Lav je stalno gladan pažnje i čim osjeti da je zanemaren, napravit će dramu, po prilici vrlo neugodnu za sve prisutne. Dakle, ako ne želiš čuti zaglušujuću lavlju riku, radije mu nemoj stati na rep.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.