Oni podižu standarde

Ovo su horoskopski odlikaši - znakovi koji sve što rade, rade za peticu

Kod njih ne postoji 'neću' i 'ne mogu' i njihov tempo teško je pratiti (iako oni ne misle tako pa smatraju da bi svi trebali moći biti ukorak s njima)

profimedia-0168212814.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svi mi imamo onog jednog prijatelja koji je odlikaš - najbolji u svemu čega se primi, daje sve od sebe, odrađuje zadatke besprijekorno, na njega se uvijek možeš osloniti i jednostavno - ne možeš mu naći manu. On je brz, okretan, energičan, operativan, posvećen. Možda si se i sama prepoznala u ovim osobinama. Puno radiš, puno se daješ i za tebe ne postoje neozbiljne stvari. Životu pristupaš odgovorno i ozbiljno.

Image
Horoskop i ljubomora

Kad tuđa sreća boli: Horoskopski znakovi koji su ljubomorni na uspjeh svojih prijatelja

Astrologija bi ti mogla dati odgovor na pitanja zašto je tome tako, budući da su određeni znakovi predisponirani za ove crte ličnosti.

Image
Foto: Pexels

U nastavku ti otkrivamo šest znakova kod kojih ove osobine variraju od blago natjecateljskih do potpuno kompulzivnih.

Bik

Bik je vrijedan, pouzdan i tvrdoglav. Iako ga ponekad prati loša reputacija jer se jako teško pokreće, ipak ima nekoliko osobina koje ga svrstavaju u kategoriju horoskopskih odlikaša. Na primjer, Bik je opsjednut održavanjem rutine. Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku pouzdani su suradnici s jakom radnom etikom, čime osiguravaju integritet i dosljednost na poslu. Za njih su kao stvorene karijere u financijama i bankarstvu.

Image

Blizanci

Blizancima vlada dnevna strana Merkura, zbog čega su uvijek nemirni, što se odražava i na njihovu operativnost. Drugim riječima, "imaju tendenciju skakati s jedne stvari na drugu i obavljati više zadataka istovremeno", kaže astrologinja Lisa Barretta. No, za razliku od ostalih znakova koji su pri vrhu ove liste, Blizanci će te zadatke nekad obaviti površno, samo zato da ih se što prije riješe i prebace na nešto drugo. Zbog toga im ispred petice stavljamo jedan mali minus.

Image

Lav

Lavovi vole biti u centru pažnje, a to često pretpostavlja ambiciju i naporan rad. "Njima vlada Sunce, što ih čini rođenim vođama", kaže Barretta. Njima je jednostavno teško biti u podređenom položaju budući da vole odlučivati ​​o svemu. Dakle, ako je Lav u tvom timu na poslu, imaj na umu da će se vjerojatno on izboriti za vodeću ulogu, a potom i promaknuće.

Image

Ovan

Pod vodstvom Marsa, planeta akcije i energije, Ovan naporno radi na ostvarivanju svojih ciljeva. Također, kao prvi znak zodijaka, on voli biti u svemu prvi - bilo da je riječ o povišici ili naručivanju pića za šankom kafića. Sve se računa. "Ta njihova želja za prvenstvom, čini da prvo djeluju, a kasnije razmišljaju. Užasno su nestrpljivi", objašnjava astrologinja Jill Loftis za spomenuti portal. Imaš li Ovna u svojoj okolini nemoj se iznenaditi postane li čak i pomalo agresivan na svom putu ka uspjehu.

Image

Djevica

Znaš onu prijateljicu koji stalno radi popise obaveza i provjerava stvari u svom rokovniku? Prilično smo sigurne da je Djevica. Ovaj zvjezdani znak je praktičan, organiziran i smiren, obraća veliku pažnju na detalje i urednost, što ponekad graniči s dijagnozom. “Djevice imaju visoke standarde savršenstva kojih drže sebe i druge”, kaže Loftis. "One uvijek znaju što se može popraviti, dotjerati i fino podesiti kako bi se zadovoljio visoki standard", dodaje.

Međutim, zbog toga do izražaja dolaze i mane - poput toga da su vrlo kritične prema drugima i šefovski nastrojene čak i kada ih se stvari ne tiču. One jednostavno sve znaju bolje od drugih. S druge strane, Djevica koja je uspjela ukrotiti ove crte svog karaktera može biti odličan vođa - promišljen, racionalan, marljiv i voljan pomoći drugima da postignu rezultate na visokoj razini.

Image

Jarac

Ambiciozan, odgovoran, uporan i praktičan samo su neki od pojmova koji vjerno opisuju Jarca. "Jarac je taj koji nameće standarde uspjeha. Izuzetno je principijelan i poštuje pravila", kaže Loftis. "Marljivo radi, ulaže trud i ubire nagrade te ne razumije zašto drugi ne mogu učiniti isto", dodaje astrologinja, navodeći kako se zbog toga često suočava s istim problemom koji muči i Djevicu - okolina ih smatra prekritičnima te ljudima koji su opsjednuti kontrolom.

Međutim, Jarce ne opterećuje previše što će drugi misliti o njihovoj radnoj etici, jer oni nametanje visokih kriterija i dostizanje istih smatraju radnom etikom. "Oni uvijek idu naprijed, nemaju vremena ni volje opterećivati se stvarima za koje misle da su nevažne. Usredotočeni su na postizanje cilja", dodaje. Ako postoji Jarac u tvom timu, možeš očekivati da ćete dobiti peticu, bez obzira koliko truda uložili ostali članovi tima.

Image