Bit će im teško...

Posljednji retrogradni Merkur u godini: Ova 4 znaka čeka kaos

Merkur je krenuo u retrogradni hod u Vagi, a trajat će sve do 18. listopada. Evo koji znakovi moraju biti na oprezu

girl-863686_1920.jpg
Foto: Pixabay

Postoji razlog zašto je retrogradni Merkur vjerojatno najzloglasniji događaj u cijeloj astrologiji. Iako se u zodijaku mogu dogoditi mnogo strašnije stvari, retrogradni Merkur na lošem je glasu zbog toga koliko njegovi učinci mogu biti vidljivi.

Image
Kruna je njihova

Život im je kao sapunica: Ovi su horoskopski znakovi kraljice drame

Uostalom, Merkur je planet komunikacije, logike i trikova, što ga čini planetom koji svakodnevno utječe na tebe. Merkur je odgovoran za to da ti pomogne formulirati misli, stvoriti planove, izražavati se i doći od točke A do točke B. Ako si jedan od četiri horoskopskih znakova na koje će Merkur najviše utjecati retrogradno ove jeseni - možda ni nećeš znati što te je snašlo.

Počevši od 27. rujna i završavajući 18. listopada, ovaj posljednji retrogradni Merkur u godini može biti itekako izazovan za tvoju perspektivu svega što se odnosi na tvoj horoskopski znak. Provjeri koji znakovi će najviše osjetiti dramu i težinu retrogradnog Merkura:

Ovan: Odnosi u tvom životu bit će više zbunjujući nego inače

Ako se osjećaš kao da si u neskladu s ljudima s kojima bi se trebala slagati, imaš pravo kriviti retrogradni Merkur. Uostalom, ova retrogradnost mogla bi poremetiti sklad koji si navikla doživljavati u svojim odnosima i izazvati tvoje međuljudske vještine. Iako ova retrogradnost možda stvara sukob, također ti daje priliku da se sjetiš kako ga riješiti. Ponekad rješavanje sukoba još više zbližava ljude.

Blizanci: Bit će ti teško povezati se sa svojom vizijom zabave i romantike

Ako ti se čini da stvari jednostavno nisu zabavne kao obično, ova retrogradnost možda ima veze s tim. Ovaj retrogradni Merkur mogao bi poremetiti tvoju uobičajenu vezu s kreativnošću, izazivajući te u pronalaženju novih načina za uživanje u glazbi i testirat će tvoju energiju. Gledaj na svaki zastoj kao na novu priliku. Merkur je tvoj vladajući planet i ova retrogradnost utječe na tebe više od većine, stoga se pripremi da ćeš je osjećati jednako intenzivno kao i uvijek.

Djevica: Osjećat ćeš određene financijske izazove

Komplikacije oko tvoje kasice prasice mogu se pojaviti tijekom ove retrogradnosti. Budući da je Merkur tvoj vladajući planet, ove ćeš komplikacije možda osjetiti prilično teško. Odluke koje si donosila svojim novcem možda se neće pokazati tako mudrima kao što si nekad mislila. Ovo nije najbolje vrijeme za donošenje velikih financijskih odluka. Međutim, savršeno je vrijeme za preispitivanje odnosa s novcem i načina na koji ga koristiš.

Vaga: Progonit će te nerazriješeni problemi iz prošlosti

Ovaj retrogradni Merkur ima moć osporiti sve što si mislila da znaš o sebi. To što je prošlost u prošlosti ne znači da nema moć utjecati na tvoju sadašnjost. Tijekom ove retrogradnosti, tvoje prošlo ja može ti se vratiti, otkrivajući nedovršene poslove i neriješene sukobe koji još uvijek zahtijevaju tvoju pažnju. Otpusti te terete, jer tvoja budućnost pripada tebi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.