Tajna boja

Otkrij koja je boja 'tvoje moći' prema horoskopskom znaku

Baci oko na svoj ormar – koja boja dominira? Moguće je da, intuitivno, već preferiraš boju koja se najbolje poklapa s tvojim horoskopskim znakom

profimedia-0524899281.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Kao što svaki horoskopski znak ima svoj cvijet, životinju i dragi kamen, tako ima i boju koja ga najbolje predstavlja. Astrolozi preporučuju da pripadnici svakog znaka što više nose odjeću i dom urede upravo u toj boji, jer to je njihova boja moći. Kad su okruženi svojom bojom, znakovi se osjećaju najbolje i njihov će potencijal najviše doći do izražaja.

Image
Foto: Pixabay

Moguće je da si već otkrila svoju boju moći, ali postoje i slučajevi kad osoba rođena u nekom znaku uopće ne voli boju koja joj pripada. Sve što treba je pokušati – postepeno uvedi u svoju garderobu boju svoje moći i vidjet ćeš kako će se stvari oko tebe početi mijenjati na bolje.

Image
Delfin, slon ili vuk?

Otkrij koja je tvoja duhovna životinja prema datumu rođenja

Ne zaboravi, ne samo da svaka boja ima simboličko značenje, nego svaka ima i svoju jedinstvenu energiju – iskoristi to kao svoju prednost. Evo koja je boja moći za svaki horoskopski znak:

Ovan

Vatreni znak Ovna tvrdoglav je, motiviran, odlučan, energičan i strastven – a sve to predstavlja crvena boja. Crvena je boja ljubavi i romantike, ali i vatre, strasti, opasnosti i uzbuđenja. Nema boljeg predstavnika intenzivne crvene nego što je to ovaj dominatni rogonja.

Image
Foto: Pexels

Bik

Tamno zelena je boja moći osoba rođenih u zemljanom znaku Bika. Bika krase osobine kao što su odanost, staloženost, upornost i mentalna snaga. Također, on je jedan od najvećih hedonista Zodijaka kojim vlada Venera – planet ljepote i ljubavi. Sve ovo skupa predstavlja duboka zelena, boja smirenosti, prirodnosti, povezanosti i uzemljenosti.

Image
Foto: Pixabay

Blizanci

Blizanci imaju veselu boju moći: sunčano žutu. Osim što je boja sunca, žuta je boja cvijeća i proljeća, radosti i optimizma. Savršeno pristaje uz pripadnike rođene u ovom znaku koji su komunikativni, društveni, otvoreni i uvijek opušteni, a rođendane slave u kasno proljeće okupano suncem.

Image
Foto: Pixabay

Rak

Lojalan, intuitivan, osjetljiv i orijentiran na obitelj, Rak ima dvije boje moći: srebrnu i bijelu. Kao sjajni dijamanti i perle, ali i čiste plahte i snijeg, ove boje predstavljaju čistoću, netaknutu ljepotu i nevinost, ali također i jedinstvenost te najdublje moralne vrijednosti.

Image
Foto: Pixabay

Lav

Kad Lavovi žele biti u središtu pažnje, a to je gotovo uvijek, trebaju nositi nešto zlatno. Tradicionalno, ova se boja povezuje s bogatstvom, raskoši, luksuzom, kraljevskim dvorom, uspjehom i ekstravagancijom. Dakle, kad Lav želi istaknuti da je najveća zvijezda, neka se okrene svojoj sjajnoj boji moći.

Image
Foto: Pixabay

Djevica

Zemljani znak Djevice ima dvije boje moći koje i nisu preveliko iznenađenje: zelenu i smeđu. Djevice su poznate kao analitične, inteligentne, racionalne, radišne i uredne. Njihov je fokus uvijek je na rastu - kako svom vlastitom, tako i onog oko njih. Zato su njene boje moći smeđa, kao boja pouzdanosti i stabilnosti te zelena, kao boja svježine, zdravlja i napretka.

Image
Foto: Pexels

Vaga

Vagom vlada Venera, planet ljubavi, ljepote i ženstvenosti. Osobe rođene u ovom znaku ljubitelji su balansa, mirne su i velikodušne. Imaju istančan osjećaj za modu i uživaju se uređivati. Njihova boja moći definitivno je ružičasta pa kad god se osjećaju loše i slabo, trebaju nositi komade u toj nježnoj i optimističnoj boji.

Image
Foto: Pixabay

Škorpion

Misteriozan i erotičan, ali i vjeran i inteligentan, Škorpion je znak intenzivnog temperamenta. Osobe rođene u ovom znaku su intuitivne, tajnovite, sofisticirane i vrlo moćne. Svoje najbolje 'ja' Škorpion će potencirati noseći komade u crnoj boji i birajući crne detalje za uređenje doma.

Image
Foto: Pixabay

Strijelac

Strijelac može maksimalno pojačati svoje dobre osobine kao što su društvenost i spontanost ako češće nosi komade u ljubičastoj boji. Pripadnici ovog znaka zabavni su, iskreni i imaju izražen pustolovni duh. Ljubičasta je boja luksuza, mudrosti, spiritualnosti i dostojanstva pa će se osobe rođene u ovom znaku, ako se okruže ljubičastom, osjećati još snažnije i pozitivnije.

Image
Foto: Pexels

Jarac

Boja moći ovog zemljanog znaka je, naravno, smeđa. Jarac je discipliniran, staložen i stoji s obje noge čvrsto na zemlji, a osim toga poznat je kao vrijedan radnik. Racionalan je i analitičan. Smeđa je boja prirode, stabilnosti i ozbiljnosti pa mu najbolje pristaje.

Image
Foto: Pixabay

Vodenjak

Pripadnici ovog znaka imaju genijalnu crtu, vizionari su i inovatori. Najčešće žive u svom svijetu, a iznad svega cijene mir i slobodu. Zato je njihova boja moći plava, boja dalekog horizonta, morske i nebeske prostranosti, boja koja smiruje i opušta. Osim toga, plava simbolizira misaonost i meditaciju.

Image
Foto: Pixabay

Ribe

Ribice su poznate kao empatične, senzitivne i kreativne. Pripadnici ovog vodenog znaka svoj rođendan slave netom prije početka proljeća, kad se priroda sprema na veliko buđenje iz zimskog sna. Njihova boja moći je zelena, boja ljepote, svježine i novih početaka.

Image
Foto: Pixabay