Način na koji izražavamo ili primamo ljubav

Tko čezne za uzbuđenjem, a tko za darovima? Evo kakvi su horoskopski znakovi u ljubavi

Ovnovi vole pažnju i komplimente, Blizancima pak su i u odnosima najvažniji smijeh i dobra zabava. Na temelju svog horoskopskog znaka doznaj kojim 'jezikom ljubavi' govoriš

pexels-vjapratama-935789.jpg
Foto: Pexels

Jezik ljubavi zapravo govori o načinima na koje pokušavamo izraziti ili pak primiti ljubav, a svaka osoba to radi drugačije. Kad je riječ o odnosima, osobe koje su u vezi uvijek pokušavaju pronaći 'zajednički jezik'.

Image
Horoskop i pozitiva

Prepuni energije i optimizma: Horoskopski znakovi u čijem društvu svatko voli biti

Iako bismo mogli reći da je jezik ljubavi univerzalan i da ga svi razumijemo, svaki horoskopski znak ima svoj jedinstven način izražavanja. Bilo da je riječ o tome kako se ponašamo u odnosima ili kvalitetama koje tražimo u svom idealnom partneru, vezama pristupamo na različite načine ovisno o tome kojem znaku pripadamo.

Astrološki stručnjaci ističu da nam astrologija pomaže da bolje razumijemo svoj osobni jezik ljubavi kako bismo mogli izgraditi dugoročnu i uspješnu romantičnu vezu. U nastavku pronađi svoj horoskopski znak i doznaj kojim 'jezikom ljubavi' govoriš.

Ovan

S obzirom na to da se nalaze prvi na popisu horoskopskih znakova, Ovnovi zahtijevaju malo više pažnje od ostalih. Pripadnici ovog vatrenog i strastvenog znaka vole da ih obasipaju komplimentima i lijepim riječima, a izuzetno im je važno da svom partneru budu na prvom mjestu. Spoznaja da su dobri u usrećivanju svog partnera pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje.

Image

Izvor: Giphy

Bik

Kao zemljanom znaku, Biku je potrebno više fizičkog kontakta i dodira kako bi znao da je partneru stalo. Maženje, dodiri i poljupci su načini na koje ovaj senzualni znak najčešće izražava svoje emocije prema drugima. Preferiraju neverbalnu komunikaciju, budući da koriste govor tijela kako bi pokazali ono što osjećaju. U odnosu najviše žude za bliskošću s partnerom.

Image
Foto: Pexels

Blizanci

Zbog svoje poletne i razigrane prirode, Blizanci znaju pronaći svijetlu stranu u svakoj situaciji. Vezama pristupaju nježno i duhovito, a smijeh i humor ključni su im kod povezivanja s osobom do koje im je stalo. Šale, humor i dobra zabava jako su važni pripadnicima ovog znaka jer se vole opuštati na nevine načine. Svatko tko izlazi s Blizancem, trebao bi se pripremiti za dobar provod i puno smijeha.

Image
Foto: Pexels

Rak

Senzibilni Rakovi najbolje se osjećaju uz one ljude s kojima dijele slične interese. Provođenje kvalitetnog vremena s osobom do koje im je stalo pomaže im da izađu iz svoje čahure. Sve dok se osjećaju sigurno i ugodno u vezi, pripadnici ovog znaka bit će sretni. Skloni su stvoriti duboku i intimnu povezanost s partnerom koji im pokaže svoje emocije.

Image
Foto: Pexels

Lav

Nije tajna da pripadnici ovog kraljevskog znaka obožavaju biti u centru pažnju, a to vrijedi i kad je riječ o odnosima. Lavovi od partnera očekuju da ih obožava i obasipa pažnjom, a njihov je glavni strah da neće biti viđeni ili popularni. Kada im partner iskaže svoju privrženost, to će ojačati njihovo samopoštovanje, dopuštajući im da se otvore bezuvjetnoj ljubavi.

Image

Izvor: Giphy

Djevica

Budući da Djevice imaju tendenciju pronaći smisao i u onim najsitnijim i svakodnevnim detaljima, obratit će pozornost i na to kako ih tretira osoba do koje im je stalo. Ovaj zemljani znak smatra da se ljubav iskazuje djelima, a ne riječima. Dokaz istinske ljubavi pronaći će u onome što partner čini za njih, a ne u onome što govori.

Image
Foto: Pexels

Vaga

Vage vole svoju ljubav pokazivati poklonima jer im je malo teže izraziti emocije kroz verbalnu komunikaciju. Kada partneru žele pokazati da im je stalo, vjerojatno će ga izvesti na večeru u skupocjeni restoran. Učinit će sve što je potrebno da pokažu svoju ljubav, samo da ne moraju koristiti riječi. Kad bi Vage mogle dati cijeli svijet osobi koju vole, vjerojatno bi to i učinile.

Image
Foto: Pexels

Škorpion

Veza sa Škorpionom strastvena je i intenzivna. Pripadnici ovog pomalo misterioznog znaka čak i kada se svađaju sa svojim partnerom uživaju u toj iskričavoj napetosti jer smatraju da na taj način drugoj osobi pokazuju koliko im je stalo. Kada ih obuzmu emocije, njihova osobnost postaje prilično prodorna i opojna. Vole se stopiti u jedno sa svojom drugom polovicom.

Image
Foto: Pexels

Strijelac

Kad je riječ o romantičnim vezama, Strijelac čezne za uzbuđenjem i ugodnom groznicom. To znači da će učiniti sve što je potrebno kako bi pronašli onu pravu ljubav. Obožavaju avanturu, a za osobu koju vole spremni su se popeti na najviše planine.

Image
Foto: Pexels

Jarac

Jarčevi su prilično škrti kad su u pitanju njihove emocije i rijetko će kad pokazati svoju ranjivost – sve dok se istinski ne zaljube. Kada skinu svoj 'oklop', pripadnici ovog znaka počinju pokazivati svoju malo nježniju stranu kako bi stvorili vezu s osobom do koje im je stalo. U naručju prave osobe nalaze sigurnost, utjehu i bijeg od okrutne realnosti.

Image
Foto: Pexels

Vodenjak

Zanimljivi i poticajni razgovori jako su važni da bi Vodenjak ostao zainteresiran za svoju simpatiju. Kad je riječ o romantičnim odnosima, jako im je bitna ta intelektualna komponenta. Pripadnici ovog znaka izuzetno su pametni pa će mudre rečenice i znanje najprije pronaći put do njihova srca. Oni naprosto uživaju u kontroverznim raspravama i koketnoj zafrkanciji.

Image

Izvor: Giphy

Ribe  

Ništa ne može stati između Riba i njihove vizije budućnosti, osim nekoga tko u njih ne vjeruje. Pronalaženje idealnog partnera pripadnicima ovog sanjivog znaka omogućava da ostvare svoje snove. Jednom kada pronađu tu svoju savršenu osobu, Ribe će je teško pustiti. Njihov idealan odnos sastoji se od planova za bolji život i zajedničkog truda na tome da se oni realiziraju.

Image
Foto: Pexels